Pulpa222 Aniu powiem Ci, że i ja doznaję
deja vu będąc u Ciebie szczególnie w zakątkach paprociowo hostowych Coś w tym jednak jest skoro i Ty masz podobne do moich wrażenia...
Aniu ...
nie wszyscy muszą ...ale i nie są mistrzami... ale od
miszczów aż się roi...
Jukkę wycięłam 2 lata temu chyba a ona podstępnie znów
wylazła i wypoczęta choć bez liści zakwitła więc niech jej tam będzie! U mnie rośnie w półcieniu do południa...
No fakt,tych kilometrów to chyba jest wiele więcej do mnie...

Motylków do fotografowania nie szukam ale ostatnio same w obiektyw się pchają nawet nie miałam odpowiedniego, zwykłym kompaktem go pstryknęłam.
I bez okularów na nosie, zainteresował mnie bo wydawało mi się ,że jakiś chory jest i ma czymś oblepione skrzydełka dopiero po zrzuceniu zdjęć zobaczyłam go w pełnej i ciekawej dość krasie...

Dobrze, że był w cieniu i słońce nam nie przeszkadzało ....

A on odlatywał na chwilę i wracał w to samo miejsce..no zauroczył mnie!
lemonka 
a ja nie lubię fotografować w słońcu bo zdjęcia są prześwietlone mimo filtra niektórym do fotografowania potrzebne jest słońce ...ostatnio był dzień pochmurny i byłam

bo mi się świetnie fotografowało,nie musiałam cieniować / zasłaniać sobą / roślin do fotografowania.

Ostatnio widzę na fo
wysyp fotek z półcienia z refleksami słonecznymi ,też lubię...2 dni nie byłam na działce, ciekawa jestem czy sarna nie sforsowała moich prowizorycznych taśmowo-sznurkowych zasieków

...Wejścia na działkę praktycznie nie ma..
Iwonka1 Wszystko to wiem o czym piszesz Iwonko ale wyobraź sobie ,że i ja jak
każdy 
...tyle,że do pracy nie chodzę a przygotowanie zdjęć to zajęcie również absorbujące jak sama wiesz ... Nic to..nie samym forum się żyje , przecież mamy i inne życie i znajomości poza nim...A ja przecież nadal i wciąż tu tkwię i robię swoje ...
Co do liliowców to ja bym Twoje wykopała bo prawdopodobnie nie prawidłowo je posadziłaś... Sadzi się je niezbyt głęboko ...Swoje posadziłam 2 lata temu /końcem sierpnia/ w słońcu, w cieniu i półcieniu jak miejsce miałam...W tym roku zakwitną wszystkie nawet te,które były niewielkimi pojedynczymi sadzonkami.. Powodzenia!
Ja ekspertem od liliowców z pewnością nie jestem, w tym jestem nowicjuszem wręcz ale tak wypraktykowałam i tyle wiem...
A prezentowana roślina to ślaz piżmowy..pod śmietnikiem widocznie się zasiał bo on się tak właśnie rozsiewa..Wdzięczny chwaścik taki ,okazale wygląda na rabatach ale trzeba kontrolować siewki bo lubi się rozsiewać.
Ale nie jest uciążliwy tylko ładny...
alunia Witaj u mnie! Skoro na
śliczności natrafiłaś to mam nadzieję, że wracać tutaj będziesz!

Zapraszam! Dziękuję serdecznie za pochwały!
Ola2310 wczoraj odwiedziłyśmy się dokładnie w tym samym czasie! Miło, że wpadłaś bo ostatnio nie widać Cię na fo.

Hortensje już rozpoczynają spektakl to fakt...Słońce wczoraj dopiero pod wieczór sie pokazało a dzisaij już od rana ładnie świeci, zaraz wybieramy się na działkę oby już nie padało!
iwona0042 Miło,że zaglądasz i chwalisz moje zdjęcia!

trawko-lilia ciekawa ale szczególnie z liści mi się spodobała!
Soniu Nachyłek mam od dawna i na salonach moich nie ma dla niego już miejsca bo tutaj swoje 5 minut już miał...

Wiele roślin,które przeszły przez mój ogródek i nadmiernie mi spowszedniały znalazło miejsce przed działką bo mam tam taki swoisty przedogródek wzdłuż głównej alei ... Wiele z nich już zmieniło właściciela przez lata, widać innym też się podobały tylko puste miejsca pozostawały..Na szczęście to już rzadko się zdarza, nowi działkowicze nie są nawet zainteresowani ... Miło, że i Tobie motylkowa sesja się spodobała , dziękuję za pochwałę!
Publiczność dopisała jakiej już dawno nie miałam!
i znów przegięłam