Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie słyszałaś? Długoterminowe prognozy zapowiadaja nawet do +20 stopni w marcu :D
A to Twoje słowo Dorotko wyczarowało te wiosnę :D, moje były tylko klikajace palce ;)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu, u mnie tak ciepło jeszcze nie było, ale ma byc ;) Tylko nie wiem po co jeszcze te resztki sniegu leżą i straszą mi wiosnę :(

Gabrysiu, gdzieś o tym pisałam, chyba w cebulowych. Kiedyś straciłam jednego roku ponad 30 cebul. Pan, od którego je kupowałam, powiedział, że one czasem łapią chrobę grzybową i mogą doszczętnie zgnić, dlatego bez zaprawiania lepiej wcale nie sadzić hiacyntów. Od tego czasu co roku zaprawiam Funabenem.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś! +20 w marcu ?????? Już skaczę z radości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:11 ;:11 ;:11 ;:11 ;:11 ;:11 ;:11 ;:11 ;:11 ;:11
Przywołuj dalej tak cudnie wiosnę!!! :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

O jak wiosennie się zrobiło :shock: . Takie zdjęcia to balsam ... kiedyż ach kiedyż tak będzie ? :lol:
Masz śliczny kolor hiacynta, Izo ;:333 . Podziwiam, że chce Ci się co roku wykopywać :shock: . Mnie na to nie stać :twisted: .
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No, tak słyszałam Ulko...W zasadzie nie mam nic przeciwko temu :D Tylko nie wiem, czy się sprawdzi :? Ale przywoływać jeszcze mogę :lol:

Aniu, właśnie mi sie nie chce :twisted: , ale muszę, bo jeszcze bardziej nie chcę żeby się historia powtórzyła.
Mam nadzieję, że juz niedługo będziemy witać w naszych ogródkach pierwsze kwiatki :D
A na razie...wiosna jest tutaj! Tak :lol:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chatte pisze: Gabrysiu, gdzieś o tym pisałam, chyba w cebulowych. Kiedyś straciłam jednego roku ponad 30 cebul. Pan, od którego je kupowałam, powiedział, że one czasem łapią chrobę grzybową i mogą doszczętnie zgnić, dlatego bez zaprawiania lepiej wcale nie sadzić hiacyntów. Od tego czasu co roku zaprawiam Funabenem.

Dzięki za wyjaśnienie, ja także zaprawiam funabenem ale, tak jak mówiłam wykopuję co kilka lat i na szczęście (odpukać)
jakoś się trzymają.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

No popatrz Iza co narobiłaś! Za oknem +7 stopni i piękne słońce! :wink:
Zima w odwrocie ... w styczniu!
Dzięki za Twoją wiosnę! A co to za cudne żółte kwiatki?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie nocą było 7,5 stopnia a teraz jest już równo 10,0. Co będzie w południe ?
Wczoraj widziałam 2 klucze ptaków lecące na północny zachód - a ptaki przecież pierwsze czują co się w przyrodzie święci. Izuś - pięknie czarujesz. ;:114
Rób tak dalej. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrysiu, moze będziesz miała to szczęście i Twoje hiacynty nic nie złapią - czego Ci zyczę, ale ja po takim doświadczeniu wolę nie ryzykować.

Jadzieńko, mnie najbardziej cieszy słońce! Chyba zaraz polecę do ogródka, zeby trochę się nim (słońcem nacieszyc :D Temperatura u mnie w tej chwili powyżej 10stopni :D
Żółte kwiatki to smagliczka skalna, a na dole piękny narcyz, którego juz nie ma :cry:

GrażynkoGrażynko, tak mi mów, a jeszcze naprawdę uwierzę, ze to moja zasługa :;230
Zaraz zacznę przywoływać lato ;) :lol:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Dziewczyny ja stąd nie wychodzę, bo tu już jest wiosna.Czary zrobiły swoje i milutko jest popatrzeć na wiosenkę, tym bardziej, że u mnie za oknem znów pięknie grzeje słoneczko.I tak jest od tygodnia.Izo, nie ruszam się stąd.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zostań Elu, zostań ;:49 Zbiorowe czary będą mocniejsze, więc czarujmy wszyscy razem! :D
U mnie od kilku dni swieci słońce! Byłam dziś w ogródku. Tam niestety leży jeszcze trochę śniegu :twisted: a gdzie go nie ma jest paskudne błoto. Mimo to połaziłam trochę i oddałam się ulubionemu zajęciu, czyli pracy koncepcyjnej ;) Niestety snieg zasłania jeszcze duze fragmenty ogródka i ta praca jest utrudniona, ale dobre i to :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Izo za tę wiosnę. Piękne zdjęcia i te szafirki (moje ulubione!!!) super. U mnie dziś w południe było 12*C. Gdyby nie ten śnieg (brrrrr......), to pogoda jak w marcu! :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bardzo proszę Wiolu, cała przyjemność po mojej stronie :D Szafirki to także moje ulubione wiosenne kwiatki :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak tu już jest wiosna i Iza czaruje już do lata to ja się stąd też nie ruszam i zapuszczam korzenie. ;:1
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

No to całkiem spora gromadka tu się zebrała :lol: :lol: :lol: :lol:

Proponuje :
http://pl.youtube.com/watch?v=Y4qW8iBHF ... re=related