Wiosna na działce - ewkapaw
Ewo, masz śliczną , wypielęgnowaną działeczkę . Jestem oczarowana tą szałwią muszkatułową, pierwszy raz widzę ten kwiat. Jest śliczny, chyba wykąbinuje kawałeczek ziemi aby u siebie wsadzić kila gatunków szałwi. A lato faktycznie sie zaczyna na ogródkach, u mnie wczoraj również zakwitła pierwsza czerwona lilia
.

- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, szałwia
Nawet nie słyszałam o takiej 
U mnie lilie (te nie zdeptane) dopiero dorastają a u Ciebie juz zaczynają pękać.
Pięknie!

U mnie lilie (te nie zdeptane) dopiero dorastają a u Ciebie juz zaczynają pękać.
Pięknie!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje skromne różyczki , które w tą pogodę szybko zakwitają , ale jeszcze szybciej przekwitają .
Nie ma kiedy nacieszyć się ich urokiem .

Nie ma kiedy nacieszyć się ich urokiem .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- izabella1004
- ewkapaw
Iza byłam właśnie dzisiaj na Wojska Polskiego . Mieli dzisiaj dostawę róż i ponoć ładnie im schodziły . Nawet ja się skusiłam na zakup. Kupiłam różę Scented Memory kolor morelowy lekko pachnie . Teraz właśnie będę o niej szukać w internecie wiadomości i cały czas myślę gdzie posadzić , bo prawdę mówiąc nie mam miejsca przygotowanego . Mam zamiar posadzić jeszcze kilka róż , ale wpierw muszę inne rośliny przenieść i w to miejsce róże , a na to ani czas i pogoda . Myślałam że będzie padać , cały czas się chmurzy i wieje bardzo silny wiatr , ale deszczu nie widać . Jutro muszę posadzić nową różę i sprawę przemyśleć . Chciałam też kupić clematisa , bo jeszcze nie mam ale sobie odpuściłam / wpierw miejsce przygotować / . Znając siebie pewnie jutro zajrzę do rajskiego przy turzynie . 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
ANIU zgadzam się , mam nawet dość dobrze wypieloną działkę , muszę jeszcze przyciąć bukszpany bo w ten upał raczj tego się nie robi . Sama wiesz że muszę jedną stronę prawie przerobić , ale trzeba czekać na deszcz , muszę pomalować siatkę , zeby póżniej nie chlapać farbą po roślinach , lilie muszą też przekwitnąć jeśli w ich miejsce chcę dać róże . Do jesieni raczej późnej jest co robić , w między czasie ogóreczki , pomidorki opryskać i przewiązać , znowu coś opielić , tulipanki , hiacynty , narcyzy posadzić - jest co robić , dlatego kawka pod orzechem wskazana .
Sama Aniu wiesz , jak kwiaty kwitną i zrobi się zdjęcie - to naprawdę ładnie wygląda . Najważniejsze że mam co robić i przynosi mi to przyjemonść mimo czasowego bólu kręgosłupa . Buziaki
Sama Aniu wiesz , jak kwiaty kwitną i zrobi się zdjęcie - to naprawdę ładnie wygląda . Najważniejsze że mam co robić i przynosi mi to przyjemonść mimo czasowego bólu kręgosłupa . Buziaki

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
HANIU - tylko jeden dlatego , ze byłam sama /mąż u mamy / autobusem , a zakupiona róża dość duża . Bałam się , że mogę połamac , bo zbliżała się pora szczytu w komunikacji . Obawiam się jutrzejszego dnia - ten clematis. Myślę że powinno się mieć jakiś NAŁÓG!!!!!!!
Cały wieczór i noc przede mną , przemyślę .
Cały wieczór i noc przede mną , przemyślę .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- izabella1004