Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Ola bardzo mnie pocieszyłaś :) Super! Mam nadzieję, że przetrwa. Musi być twardy, bo nie będę się z nim cackać :D
U Ciebie kolorowo. Rośliny kwitną na całego i nic sobie nie robią z braku słońca :)
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Olu ! Widać,że wiosna u Ciebie kolorem się mieni w pełnej krasie! ;:63
Te kloniki widziałam w B. u siebie , ładne krzaczki będą ... ;:108
Miłego dnia !
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . My nie grillowaliśmy , jakoś się nie udało ;:222 . Albo pogoda nie pasowała albo czasu nie było. Cudne zdjęcia ;:138 . Klon palmowy wygląda bardzo ładnie i na pewno będzie rósł i radował Twoje oczy. Ja też kiedyś chciałabym posadzić chociaż jednego ;:173 . Masz piękne różowe tulipany ;:oj a ja uwielbiam wszelkie różowości w ogrodzie ;:224 Ogólnie sporo roślin u Ciebie kwitnie i cieszy oczy ;:108 . Nie zazdroszczę Ci tego noszenia wiader z kamieniami ale jak chętnych nie ma to i samemu czasem trzeba się pomęczyć ;:224 . Dla ogrodu wszystko :lol: . Ja w końcu tej smagliczki nie wysiałam ;:306 . Zostawię sobie na przyszły rok ;:224 . Mam już inne kompozycje doniczkowe chociaż jeszcze marnie wyglądają ;:131 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Cześć Olu :)
Muszę Ci przyznać, że piękne robisz zdjęcia, jak z magazynów ogrodniczych :D

Piękny masz ogród, dużo kwiatów. Wspaniałe są białe tulipany. Muszę dokładnie zwiedzić Twój ogrôd, a mam co nadrabiać :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich zaglądających.Obrazek
Rano do pracy, pojechałam samochodem teścia. Jadąc bardzo parowały mi się szyby i musiałam uchylić okno. Potem ,bedąc w pracy, spojrzałam w okno a tam urwanie chmury. Tak lało ,że świata nie było widać.I moje pierwsze myśli , czy ja zamknęłam okno w samochodzie.....?Już widziałam oczami wyobraźni zalane siedzenia i tapicerkę i moje tłumaczenie się....Ale na szczęście wszystko było w porządku. D :lol:
Do domu zajechałam ze ;:3 , zrobiłam sobie kawkę i szybciutko do ogrodu. Długo się jednak słońcem nie nacieszyłam. Troszkę tylko popieliłam i znów zaczęło padać.
Ale zawsze troszkę jestem do przodu z rabatą. ;:108 Chociaż jedną....

Obrazek

Kasiu miejmy nadzieję , że nasze klony będą żelazne i nie dadzą się mrozom.
W ogrodzie niby kolorowo, ale mogłoby być lepiej. Na jesień czekają mnie zakupy porządne...
Trzeba trochę dołożyć kolorków wiosennych....

Obrazek

Maryniu kloniki z Biedr....rozeszły się jak świeże bułeczki. ;:333 U mnie nie ma już ani jednego. Dziś też klient szukał i zawiedziony wyszedł...Miejmy nadzieję , że ładnie się rozkrzewi i nie padnie przed następną wiosną....Ale....za te pieniądze warto zaryzykować. Nie majątek.

Obrazek

Ewelinko ja smagliczkę wysiałam parę dni temu. Jeszcze mam parę torebek z nasionami , które mam zamiar wysiać prosto do gruntu.Lecz najpierw mam w planach rozprawić się z chwastami na rabatach. ;:306 Pokażę ci jakie kamienie przynoszę i jak to wygląda .....Nie jest tak ciężko jak się przynosi po parę sztuk. Tylko częściej muszę pospacerować w tamtą stronę a mojej psince już chyba znudziły się tamte tereny , bo nie bardzo chce już tam wędrować.... ;:306

Obrazek

Obrazek

Amanita, dziękuję ci bardzo....Jakie komplementy , aż się zaczerwieniłam. :oops:
Cieszę się, że moje zdjęcia się podobają. Na pewno te ostatnie dwa wątki w porównaniu z pierwszym to wielka różnica ze zdjęciami. Przedtem nie patrzyłam czym robię. Teraz staram się tylko aparatem, ewentualnie od czasu do czasu lepszym telefonem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ślicznie wyglądają te stokrotkowe pomponiki z bratkami.
U mnie dzisiaj od południa było pięknie ;:3
Jutro też tak ma być. Może coś porobię.
Już wystarczy tego deszczu.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka, tego klona którego obfociłaś na obcej rabacie mam i ja w ogrodzie. To chyba Dissectum Garnet. Nie choruje, ale pierwszą zimę był okryty. A Twój nowy nabytek też bym zabezpieczyła podczas pierwszej zimy. Potem już z górki :D Atrapa ula fajowa ;:333
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Jakie wspaniałe kamyczki masz w polach ;:oj to chyba granit :roll: super wygląda na obwódkach
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Olu , niestety tej wiosny kradniemy czas dla ogrodów bo ciągłe zmiany pogodowe i deszcze wręcz uniemożliwiają nam prace ogrodowe .Najgorsze jednak jest to że idą zimni ogrodnicy , więc to nie koniec naszych problemów . Oby nie było tylko strat i w końcu unormowała się pogoda .Roślinki ładnie Ci kwitną i mam nadzieję że klonik też nie będzie marudził .Pozdrawiam serdecznie ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu te kamienie to kostka granitowa? Wcale się już nie dziwię, że ją tak pracowicie znosisz ;:333 Może z plecakiem zaczniesz chodzić na te spacery, szybciej pójdzie ;:224 :D Tulipany cudne ;:215
No to już żałuję, że nie zamówiłam Plena Elegance ;:223 No nic, trudno - będzie pretekst do kolejnych zakupów :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Granitowe kostki sa superowe na obrzeża a w dodatku jak można sobie ich naznosić :wink: .Musisz Olu częściej wyprowadzać pieska w tamte strony ;:108 .U nas teraz zwalili stary dom ,który był zbudowany z piaskowca i leży tam tych kamieni około mnóstwo. Ludzie chodzą i zbierają .a ładne sztuki można tam spotkać takie fajne płaskie w sam raz na chodniczki .Tulipanki super Ci kwitna.Fajny klonik ja mam Garneta takiego jak pokazywałaś na fotce sprzed urzędu i super zimuje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Olu :wit . Muszę przyznać, że spodziewałam się innych kamieni. Te są piękne, takie kształtne ;:215 . Jestem pod wrażeniem ;:224. Szkoda, że u mnie takich nie ma ;:173 . Ja też muszę wysiać do gruntu trochę nasion ale na razie u mnie okropnie mokro więc jeszcze się wstrzymuję :roll: . U Ciebie piękna wiosna ;:138 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich w niedzielne popołudnie. :wit
Jesteśmy już po obiadku , gary pozmywane, teraz czas na relaks. Zrobiłam sobie małą kawkęObrazek , wyciągnęłam poduchy na huśtawkę i siedzę, czekając na ;:3 . A te bawi się ze mną w ciuciubabkę...Raz jest a raz go nie ma. Ogólnie nie jest źle, tylko jak przyjdą powiewy wiatru to nie jest za miło. Dziś nic nie robię, relaksuję się wśród roślinek i rozmyślam nad jutrzejszymi pracami. Tyle jeszcze do plewienia a już trawa czeka na koszenie. Gdyby jutro była pogoda, zagoniłabym syna do pracy. Jutro z powodu matur , jeszcze młodsze klasy do szkoły nie idą. Ma wolne, więc co by się nie nudził..... ;:224
Ale znając życie znów będzie padać...
Na wtorkową noc zapowiadane są przymrozki . Trzeba wrażliwsze roślinki zabezpieczyć , żeby potem płaczu nie było. ;:108

Kasiu na wspomnienie deszczu już mi się coś robi. Ani co zaplanować, ani popracować....
Teraz ciepełko i ;:3 by nam się już przydało. Ta pogoda to nas tak bawi, albo letnimi suszami , albo zimą wiosną...Ciągle nie tak jak być powinno.

Obrazek

Małgosiu klona dopóki troszkę nie zmężnieję na pewno okryję. Potem już będzie sobie musiał radzić. Zadomowi się to dobrze, nie poradzi sobie....to trudno. Zmienię na coś innego.
Dzięki za pochwałę budowli... ;:198

Obrazek

Aniu kamienie super i muszę je jak najszybciej poprzynosić , żeby mi je ktoś nie zwinął.
Dziś ,przy niedzieli już też byłam. ;:131

Obrazek

Eluniu właśnie już nad tym myślę ,które roślinki mam do zabezpieczenia. Na pewno muszę okryć hortensje ogrodowe, młode bukietówki dostaną mieszkanka z doniczek a twoją hortensję muszę schować do altany. Na razie mieszka w donicy ale dobrze sobie radzi. ;:333 Chucham na nią i dmucham.Nie ma wyjścia , musi rosnąć. ;:167

Obrazek

Małgoś czy ty chcesz żeby moje plecy odmówiły posłuszeństwa.....? ;:306 Ja to muszę z jakimś chłopem chodzić a nie z plecakiem. Tylko zawsze każdy się wymiga.Ale ja ich jeszcze ustawię. ;:7 Zamów ,kochana zamów. Justę też.....I Piilu jak nie masz.
Za mną chodzą też powojniki ale z tych botanicznych. Trzeba pomyśleć..... ;:224

Obrazek

Jadziu ja to myślę że właśnie gdzieś takie stare drogi rozebrali i stąd ten kamień. A ja sobie je noszę i noszę....Dziś szłam z tymi kamorami i rozmawiałam z mamą przez telefon. Słyszała pewnie że idę i sapię. Mówi mi , widzisz jakie to twoje hobby męczące.... ;:306 To prawda.
Ale odkąd pamiętam lubiłam pracę w ogrodzie i tak już mi zostało. A nawet się wzmogło.... :uszy
Pozdrowienia i ;:196 dla mamci bo wiem, że to czyta. ;:167

Obrazek

Ewelinko u mnie tyle kamieni , że i dla ciebie by starczyło. Przyjeżdżaj..... ;:306
Nasze nasionka leżą i czekają na lepsze dni. Żeby im to czekanie do przyszłej wiosny nie zostało. Moja smagliczka wysiana i zaczyna kiełkować. ;:215

Obrazek

A na parapecie w domu ,fiołeczki przedstawiają się tak.....

Obrazek

Obrazek

Nawet młode pelargonie zaczynają mieć pączki....

Obrazek

I najlepsze!!!!!!Uwaga!!!!!Róża Metanoia ma pierwszego pączka....Nie zrobiłam zdjęcia bo dopiero przed chwilą ją wyczaiłam. :tan

I takie tam portreciki ogrodowe....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Olu :wit . Fajne portreciki ogrodowe ;:138 . U mnie róże też zaczynają mieć pąki, oczywiście niektóre ;:224 . Pierwsza jest Mary Rose ;:108 . Tulipanki masz prześliczne ;:333 . Słyszałam o tych przymrozkach i trochę mnie to martwi. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle . Skoro tyle tych kamieni to muszę to przemyśleć ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jak ślicznie już masz ;:138 Uśmiałem się z przygody samochodowej ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”