Moje zielone nieszczęścia - anoli
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczywiście, jak tylko pączki wykonają jakiś ruch, będą pod ostrzałem :P Wilec cuuudnie pachnie, jak wychodzę rano na balkon to mmmmmmm I oczywiście zapraszam serdecznie 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Ja wybaczyłamanoli pisze:Wybaczcie takie są kolorowe, że jeszcze je popstrykałam![]()
Przynajmniej u Ciebie popodziwiam bo u mnie to pewnie pod koniec jesieni wilce podrosną i zakwitną
O hoji to nic nie wspomnę, moja niech się schowa, a poczekam jak Twoja rozwinie kwiaty to przynajmniej u Ciebie pocieszę oko
- anoli

Tym razem kwitnie hoja od babcina - więc nie ma w tym mojej zasługi. Już się bałam, że ją po przeprowadzce stracę - zmarniało jej sporo i teraz jeszcze dwa pedy 3 metrowe marnieją. Ale cześć chce żyć. A co z tymi wilcami Twoimi? Ja swoje w mieszkanku skiełkowałam i się wyciągnęły - ale doszły troszkę do siebie. 
-
Mirabilis

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Anoli, śliczne te Twoje wilce. U mnie jeden się wysiał wśród miny,ale koloru białego z niebieskimi wstawkami. Też mam aksamitki na balkonie, po raz pierwszy. Zobaczymy, czy im się spodoba. Zawsze miałam perargonie, ale niezbyt sobie radziły.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- anoli

Dziękuję ślicznie za odwiedziny. Aksamitki są bardzo tolerancyjne, zniosą chyba wszystko - te jeszcze ładnie pachną, pamiętam, że u babci dawniej nie miały atrakcyjnego zapachu. Jeśli wilec wytworzy nasionka chętnie się podzielę - to jedna z niewielu roslin sezonowych, które lubię.
- anoli

"żółte" wysiałam u mamy - są w tym samym kolorku co moje, a szkoda, miałam potem nasionek do siebie podkraść. Wilec kwitnie coraz krócej, za to pije coraz więcej...
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
No super wszystko rośnie
Nawet malutkie pomidorki już masz - ja jeszcze czekam, ale codziennie je doglądam żeby w końcu "coś" sie pojawiło.
Aksamitki też wysiałam w tym roku i choć zawsze wkurzał mnie ich zapach tak teraz go znoszę. Bardzo mi sie podobają, to takie bezproblemowe rośliny.
Widzę że Zuzia wspiera Cię w pisaniu pracy

Aksamitki też wysiałam w tym roku i choć zawsze wkurzał mnie ich zapach tak teraz go znoszę. Bardzo mi sie podobają, to takie bezproblemowe rośliny.
Widzę że Zuzia wspiera Cię w pisaniu pracy