Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jollu, żonkil i narcyz to ta sama roślina
Na żółte narcyzy mówi się popularnie żonkile. Też mam tę odmianę, odkąd pamiętam, i myślę, że to 'Rip van Winkle', jak sugeruje Aśka, ale pewności nie mam, bo widuję tę odmianę o bardziej igiełkowatych płatkach.
Jollu, Ty masz wielkie serce, nie dość, że sama masz sporo pracy, to jeszcze zaoferowałaś się pomóc sąsiadowi w ogródku.

Jollu, Ty masz wielkie serce, nie dość, że sama masz sporo pracy, to jeszcze zaoferowałaś się pomóc sąsiadowi w ogródku.
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie moi Kochani ale dziś sobie popracowałam
pleców nie czuję. Byłam u sąsiada posiałam nasionka, posadziłam cebule i czosnek i wczesne ziemniaki. Zostały jeszcze do posadzenia późniejsze ziemniaki, w każdym bądź razie sąsiad zadowolony i jak to powiedział
dziękuję Ci ostatnimi resztkami swojego serca
Potem pokażę Wam swoją dzisiejszą wiosenkę i moje zakupy
Tadeuszu dziękuję za miłe słowa, bardzo lubię takie widoki jak nawet nie mam czasu popracować w ogrodzie to choć na chwilkę pójdę i popatrzę na te kwitnące piękności
Agnieszko możliwe że są w cieniu ro później zakwitną ale za to będzie się nimi cieszyć a moich już może nie być
Ja dopiero pierwszy rok będę cieszyła oczy Omiegami, ciekawe czy one długo kwitną
Halinko i Tobie dziękuję, ja szkarłata trójbarwnego wysiałam już kilka dni temu ale w tunelu, nie wiem czy w gruncie już można
Jacku to czyli można mówić narcyz i żonkil
to czyli nie popełniłam gafy
Jacku ja inaczej nie potrafię
jestem strasznie wrażliwa na krzywdę ludzką
Asiu u Ciebie dłużej była zima i śniegi
ale jeszcze trochę i Twój ogród dogoni mój
Gieniu u Ciebie może jeszcze omieg nie będzie kwitł ale już jest pięknie kwitnąco.
Gieniu ja też zauważam co jakiś czas co mi nie przezimowało, jak na razie już dwa krzewy są

Potem pokażę Wam swoją dzisiejszą wiosenkę i moje zakupy

Tadeuszu dziękuję za miłe słowa, bardzo lubię takie widoki jak nawet nie mam czasu popracować w ogrodzie to choć na chwilkę pójdę i popatrzę na te kwitnące piękności

Agnieszko możliwe że są w cieniu ro później zakwitną ale za to będzie się nimi cieszyć a moich już może nie być

Ja dopiero pierwszy rok będę cieszyła oczy Omiegami, ciekawe czy one długo kwitną

Halinko i Tobie dziękuję, ja szkarłata trójbarwnego wysiałam już kilka dni temu ale w tunelu, nie wiem czy w gruncie już można

Jacku to czyli można mówić narcyz i żonkil

Jacku ja inaczej nie potrafię

Asiu u Ciebie dłużej była zima i śniegi

Gieniu u Ciebie może jeszcze omieg nie będzie kwitł ale już jest pięknie kwitnąco.
Gieniu ja też zauważam co jakiś czas co mi nie przezimowało, jak na razie już dwa krzewy są