Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowe nabytki baaaardzo interesujące.
Ta brzoza nazywa się Trost's Dwarf. :)
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sporo tych nowych nabytków, no i bardzo ciekawe. Niech ci się pieknie przyjmą i wprzyszłym roku bujnie rozrosną. wtedy będzie co podziwiać.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Kontakt:

Post »

Piękne rośliny!

Oby więcej takich w twoim ogrodzie :)

Ja jadę jutro do Pisarzowic, mam nadzieję że upoluję jakieś roślinki :wink:

Karolciu, niedługo możesz spodziewać się mojego ogródkowego tematu :roll: :oops:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

markpm pisze:Piękne rośliny!
Ja jadę jutro do Pisarzowic, mam nadzieję że upoluję jakieś roślinki
Też się tam wybieramy..i jeszcze ktoś z forum.trzeba było wcześniej się umówić i przy okazji spotkać na wspólnej wycieczce..
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Witaj Magdo, dawno się nie wpisywałam u Ciebie, ale wszystko oglądam codziennie. Bardzo fajne zakupy zrobiłaś. Ja też kupiłam takie pokręcone drzewko- moja to jest leszczyna pospolita. Mam teraz ten sam problem, co Ty. Nie wiem, gdzie ją posadzić.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Byłem i sprawdziłem
Obrazek
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Kontakt:

Post »

Józefie, nie przeglądam całego forum bo doba ma tylko 24 godziny i nie wyrobiłbym się :)
W Pisarzowicach było pięknie, sporo roślin kupiłem.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ładne zakupy :)
Na pewno udało Ci się znaleźć fajne miejsce dla nich ... ja na razie jestem na etapie skalniakowych zakupów - a takie jak Twoje, jeszcze przede mną :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witaj Madziu .Także kupiłam bylinkę z pomarańczowymi kwiatkami i zapomniałam nazwy,może Ty pamiętasz?Tą na przedostatnim zdjęciu mam od zeszłe wiosny,wtedy nie kwitła,a w tym roku ma pąki.Jeszcze nie wiem jak będą wyglądały kwiatki,ale myślę,że ładne.Niestety nie znam nazwy,a Ty?Widzę,że poszalałaś sobie z drzewkami.Też mi się podoba głóg,czy jest drogi i jak duzy rośnie ?Myślałam często o nim,moze się zdecyduję,bo robinia mi w tym roku nie wypuśiła ,wiec w jej miejsce muszę coś wsadzić.W zależności od tego jakim dużym drzewkiem będzie głóg.Robinia kwitła 3razy do roku było cudna ,w piorunującym tempie rosła,ale co roku(od 2 lat mam ją)miała łamane gałęzie przez silne wiatry i to te najpiękniejsze.W tym roku będę musiała ją wykopać,bo nic z nie nie będzie.Tak mi jej szkoda. ;:98 Pozdrawiam.Halina.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Muszę szybko coś napisać, żeby załapać się na jubileuszową stronę! Przy Twoich pięknyh roślinach z pięknymi zdjęciami to zaraz będzie druga setka!
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Witam was wszystkich bardzo serdecznie.Wy tu do mnie piszecie,zaglądacie a ja ciągle w pracy,zalatana :cry: :cry: :cry: Jednak dziś mam wolne i przybiegłam z nowymi zdjęciami z mojego ogródka.Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam go po czterech dniach :shock:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na razie tyle.
Następna porcja zdjęć wieczorem.Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Magda piszesz ,że plewisz w ogródku, a Ty jeszcze masz czas ,aby pobiegać z aparatem :lol: :lol: :lol: , ale duże zmiany na Twoich rabatkach, czy widziałaś u mnie swój czosnek?
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko,widziałam jak kwitnie czosnek u ciebie.Dziś rozpacz mnie ogarnęła jak zobaczyłam że mojemu czosnkowi jakiś baran urwał głowę :cry: :cry: :cry: ,na szczęście zakwitną inne :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

hal1959 pisze:Witaj Madziu .Także kupiłam bylinkę z pomarańczowymi kwiatkami i zapomniałam nazwy,może Ty pamiętasz?Tą na przedostatnim zdjęciu mam od zeszłe wiosny,wtedy nie kwitła,a w tym roku ma pąki.Jeszcze nie wiem jak będą wyglądały kwiatki,ale myślę,że ładne.Niestety nie znam nazwy,a Ty?Widzę,że poszalałaś sobie z drzewkami.Też mi się podoba głóg,czy jest drogi i jak duzy rośnie ?Myślałam często o nim,moze się zdecyduję,bo robinia mi w tym roku nie wypuśiła ,wiec w jej miejsce muszę coś wsadzić.W zależności od tego jakim dużym drzewkiem będzie głóg.Robinia kwitła 3razy do roku było cudna ,w piorunującym tempie rosła,ale co roku(od 2 lat mam ją)miała łamane gałęzie przez silne wiatry i to te najpiękniejsze.W tym roku będę musiała ją wykopać,bo nic z nie nie będzie.Tak mi jej szkoda. ;:98 Pozdrawiam.Halina.
Halinko,niestety nie wiem jak nazywają się byliny które ostatnio kupiłam,ale na pewno znajdzie się jakaś dobra dusza która nam powie jak się one nazywają :D
Jeśli chodzi o głóg to poczytaj sobie tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82%C3%B3g_dwuszyjkowy
Halinko,ten głóg kosztował 30 zł ale taki sam w Olkuszu kosztuje 120 zł.Ja tego przytargałam aż z Końskich :D :D :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Dzięki za info o o głogu,poszukam u nas,zorientuję się w cenie,ale cos mi się wydaje ,że będzie drogi.Zapłaciłaś mało za swoje drzewko.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”