Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu
Muszę Cię pochwalić -zakupy pierwsza klasa.Nic się nie chwaliłaś,że masz zamiar kupować liliowce.Ja w tym roku dostałam parę od Izabeli nie wiem jakie kolory ale Izabela pokazywała to miała piękne.Zima pewnie u Ciebie taka jak i u mnie.Nosi mnie bo już chętnie szukałabym nasion ale to jeszcze za wcześnie.Dobrze,że jest śnieg bo nasze cebulki mają dobrą ochronę przed mrozem.
Cieplutko Cię pozdrawiam
Muszę Cię pochwalić -zakupy pierwsza klasa.Nic się nie chwaliłaś,że masz zamiar kupować liliowce.Ja w tym roku dostałam parę od Izabeli nie wiem jakie kolory ale Izabela pokazywała to miała piękne.Zima pewnie u Ciebie taka jak i u mnie.Nosi mnie bo już chętnie szukałabym nasion ale to jeszcze za wcześnie.Dobrze,że jest śnieg bo nasze cebulki mają dobrą ochronę przed mrozem.
Cieplutko Cię pozdrawiam
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu u nas ta pierzynka jest dużo większa niż u Ciebie . Boję się , że mi się krzaki połamią .
Całuski
Całuski
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko będę siedziała murem i pilnowała kwiatków ;:54Iwcia&Patyrek pisze:Gratulację na Babcię:)Będzię więcej pomocników:) Trzymam za dziewczynkę:)
Widzę, że u Ciebie też nasypało. U nas nawet grzmiało. Moja mała jest wniebowzięta i tylko by w oknie siedziała. Chyba w tym roku Mikołaj wreszcie kupi sanki![]()
A i bym zapomniała ... Liliowky też piękne. Dobrze, że do Ciebie mam tak blisko to je kiedyś podkradnę.
ale podzielić się podzielę ,tylko muszą się rozrosnąć :P
- bogusia177
No ja też myślę ,że robactwo wyginie a najbardziej bym chciała ,żeby ślimaki tak zmarzły ,coby aż strzelały z mrozujolciajci pisze:Witaj Bogusiu :P
Liliowce kupiłaś pierwsza klasa. Napisz mi jeszcze tylko jak się nazywają a będę szczęśliwa :P
Widzę że zima nas wszystkich zaskoczyła. Może w końcu wymarznie to wszystkie robactwo co nam niszczyło nasze nasadzenia

Jolciu liliowce to --
LILIOWIEC CAMPFIRE
LILIOWIEC BLUE SEA
LILIOWIEC EL DESPERADO
Liliowiec Avesome Blossom
HEMEROCALLIS LILIOWIEC MARRY TODD
HEMEROCALLIS LILIOWIEC CAMPFIRE EMBERS
HEMEROCALLIS LILIOWIEC MINI PEARL
HEMEROCALLIS LILIOWIEC BLUE SEE
- bogusia177
Dzięki Eluś ,za pozdrowienia ,Starzik jakiś dziś zmierzlawy no a liliowce to fajny prezencik ,Elizabetka pisze: Pozdrowienia dla Edytki ...no i dla starzika.![]()
Zawsze jest jakiś powód żeby kupić kwiatki....a te liliowce będą w tym momencie bardzo symboliczne.![]()
Trzymaj się cieplutko.
ale sama sobie go kupiłam ,na pocieszenie :P
- bogusia177
Haneczko no nie chwaliłam się ,ale to był zakup spontaniczny ,w dodatku już późny ,bo dostałam je w piątek bodajże,Hanka 1 pisze:Witaj Bogusiu
Cieplutko Cię pozdrawiam
Nie sadziłam liliowców do ziemi bezpośrednio ,tylko do doniczek i do szklarni ,
myślę że przetrwają .
U Izy widziałam ,ma też ładne i dosyć dużo :P
Tak śnieg jest dobrą osłonką na nasze lilie ,tylko żeby się utrzymał :P
pozdrawiam wieczorowo :P
- bogusia177
Zosieńko te fotki były robione w piątek ,teraz też mamy śniegu dużo ,andriu53 pisze:Bogusiu u nas ta pierzynka jest dużo większa niż u Ciebie . Boję się , że mi się krzaki połamią .
Całuski
wczoraj latałam i podwiązywałam krzaczki ,bo się uginały pod śniegiem ,
jutro muszę je opatulić ,bo nie zdążyłam ,,,, :P
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- bogusia177
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Bogusiu
Gratuluję wiadomości, ciesz się i czekaj na zdrową wnuczkę(a) a córcia niech dba o siebie.
Ładne te liliowce... a roślinki pod pierzynką.... niesamowite....
Gratuluję wiadomości, ciesz się i czekaj na zdrową wnuczkę(a) a córcia niech dba o siebie.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Sadzę Bogusiu, że już w przyszłym roku na nowo zacznie się liliowcowa gorączka a jesienią......
to dopiero będzie gonitwa.
Jak zakwitną te kupione w tym roku to będzie fotek od groma - ale się będzie działo. ;:26
;:49 

Jak zakwitną te kupione w tym roku to będzie fotek od groma - ale się będzie działo. ;:26

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
I co Ty na to?Hanka 1 napisała
23 Lis 2008 21:15 Bogusia wreszcie Cię widzę i słyszę.Tęskno było bez Ciebie.Może przestań -jak to po waszemu?- heklować .Ogród biały pewnie i u Ciebie.U nas w dalszym ciągu sypie i wiatr aż dudni w okna.Bryczkę też robił mój artysta i ona jest Boguś na dyszel nie na silnik
- bogusia177
- bogusia177
Agnieszko :P bardzo się cieszę ,że zaglądnęłaś do mnie , :Pempuza pisze:Witaj Bogusiu
Tak pierzynka ze śniegu ładnie się prezentuje
zaraz biegnę do Ciebie na odwiedziny :P
dawno mnie w Twoim ogródku nie było :P
- bogusia177
Grażynko masz rację , :P będziemy się dzielić wrażeniami i oglądać fotki :Pkogra pisze:Sadzę Bogusiu, że już w przyszłym roku na nowo zacznie się liliowcowa gorączka a jesienią......to dopiero będzie gonitwa.
Jak zakwitną te kupione w tym roku to będzie fotek od groma - ale się będzie działo. ;:26;:49
ale gdzie mi do Ciebie ......... :P