Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, Krysia ma rację,że to modrzewnica,tylko trochę ma wydłużone łodyżki.Dzisiaj właśnie zrobiłam zdjęcie swojej ,jutro wstawie,czekam na rozwinięcie pąka żółtej magnolii i razem dodać z dzisiejszymi fotkami.Mam przy okazji podziwiania twoich roślinek pytanko,czy mogę do gruntu wsadzić eukomis,które rosną na razie w doniczkach w domu?Halina.
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witam Cię Madziu, po długim "niebywaniu" 
U Ciebie, jak zwykle, pięknie, kolorowo, mnóstwo fajnych gości i wesoła atmosfera
Super!
Uśmiałam się nad tymi liniami cięcia migdałka. Ja mam takiego kolegę, z którym wymieniamy się "doświadczeniem" ogrodniczym (oboje nie mamy o tym zielonego pojęcia, oczywiście). On jest zwolennikiem cięcia wszystkiego, zawsze i na króciutko (biała linia), ja jestem ostrożna (czarna linia). Efekt jest potem taki, że oboje tniemy z bólem serca gdzieś pośrodku wspólnych dywagacji
Ale migdałka trzeba chyba jednak krócej, bo mój obcięty w zeszłym roku na "średnio", teraz ma wielkie liście i ani pół pąka kwiatowego 
Masz fajne pomysły. Te korzenie z doniczkami i beczka wyglądają wyśmienicie
Pozdrawiam serdecznie
Mirka

U Ciebie, jak zwykle, pięknie, kolorowo, mnóstwo fajnych gości i wesoła atmosfera

Uśmiałam się nad tymi liniami cięcia migdałka. Ja mam takiego kolegę, z którym wymieniamy się "doświadczeniem" ogrodniczym (oboje nie mamy o tym zielonego pojęcia, oczywiście). On jest zwolennikiem cięcia wszystkiego, zawsze i na króciutko (biała linia), ja jestem ostrożna (czarna linia). Efekt jest potem taki, że oboje tniemy z bólem serca gdzieś pośrodku wspólnych dywagacji

Masz fajne pomysły. Te korzenie z doniczkami i beczka wyglądają wyśmienicie

Pozdrawiam serdecznie
Mirka
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Magduś, co do Ciebie zajrzę to mi się lista chciejstw wydłuża!!! i wierzba, i wiąz i brzoza (głóg już mam na liście ;)) o jesionie takim pierwszy raz słyszę, muszę poczytać bo mnie nazwa zaintrygowała ;) bylinki tez niezłe
ogólnie zakupy pierwsza klasa 

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu,większość moich chciejstw to kwestia chwili... .
Tak było i tym razem,oprócz głogu reszta to "chcę to mieć..."
I tak się teraz zastanawiam ale nie mogę wymyślić czy mam coś w "głowie na liście"
Moniko,ja tak sobie kupuje i kupuje ale za chwilę pojawi się problem,gdzie to wsadzić?
Zresztą już teraz mam problem,bo nie mam jeszcze wybranego miejsca dla tych nowych nabytków.
Jolu,realizuj swoją listę chciejstw,bo ja chcę je zobaczyć w twoim ogrodzie.
A tak na marginesie, to doczekałam się w końcu i na twój ogród.Pozdrowionka
Tak było i tym razem,oprócz głogu reszta to "chcę to mieć..."
I tak się teraz zastanawiam ale nie mogę wymyślić czy mam coś w "głowie na liście"
Moniko,ja tak sobie kupuje i kupuje ale za chwilę pojawi się problem,gdzie to wsadzić?
Zresztą już teraz mam problem,bo nie mam jeszcze wybranego miejsca dla tych nowych nabytków.
Jolu,realizuj swoją listę chciejstw,bo ja chcę je zobaczyć w twoim ogrodzie.
A tak na marginesie, to doczekałam się w końcu i na twój ogród.Pozdrowionka

Pozdrawiam Magda