Zielono mi... !cz.1
Przeczytałam cały wątek - b. przyjemna lektura. Po czym nabyłam sobie kilka kwiatków, m.in. takiego wielkanocnika jak ostatnio zaprezentowałaś. Ten kolor wyjątkowo dobrze wygląda w kremowej osłonce. Niestety, nie będę mogła zapewnić mu tak niskiej temperatury w zimie, jakiej potrzebuje .Czy myślisz, że bez tego zakwitnie ponownie?
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziwnie po tej awarii , istne dejavu. Znowu trzeba to samo mówić
Jagódko piękny wielkanocniczek a parapecik skonstruopwany z gustem i dobrym smakiem

Jagódko piękny wielkanocniczek a parapecik skonstruopwany z gustem i dobrym smakiem

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Milko,Andziu,Kasiu,Edytko bardzo dziękuję za ciepłe słowa pochwał
Lisko u mnie też po raz drugi zakwitł biały grudnik i malinowy,a na kremowych też widać maleńkie pączki:
Moniko kaloryfery pomalowane zostały farbą przeznaczoną do grzejników i faktycznie nie żółkną
Oto grudniczek i pochwalę się chlebkiem dzisiaj upieczonym

Lisko u mnie też po raz drugi zakwitł biały grudnik i malinowy,a na kremowych też widać maleńkie pączki:
Moniko kaloryfery pomalowane zostały farbą przeznaczoną do grzejników i faktycznie nie żółkną

Oto grudniczek i pochwalę się chlebkiem dzisiaj upieczonym

- miluck
Milko,Andziu,Kasiu,Edytko bardzo dziękuję za ciepłe słowa pochwał
Oto grudniak i pochwalę się chlebkiem dzisiaj upieczonym
naprawdę pyszny:)

Oto grudniak i pochwalę się chlebkiem dzisiaj upieczonym

- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- miluck
Zakwas robię sama(bardzo prosto go wykonać),chleb jest z maki mieszanej , mąki żytniej typ 720+ mąka pszenna.zabcia_paula pisze:Jagódko mam skromne pytanie odnośnie chlebka, który wygląda bardzo smakowicie ;:8 , jakiej używasz mąki, jeśli można wiedzieć i czy sama robisz zakwas, czy może jest do kupienia??
Polecam przepis http://chleb.info.pl/index.php?id=42 ,jest to taki chleb dla początkujących

Lisko też miałam problem z zakupem mąki żytniej typ 720,w prawdzie jest do kupienia przez internet ,ale cena za przesyłkę za wysoka do ceny mąki

Teraz robię zakup mąki w Auchanie (cena za kilogram1,29)no a przede wszystkimjest.
Dobrze,że ten sklep jest 25 km ode mnie

- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Dziękuję za przepis
Wkradł się maleńki błąd w odnośnik do strony, ale poradziłam sobie
Taki chleb kojarzy mi się z dzieciństwem. Pamiętam jak piekła chleby moja babcia, tylko ze ,,swojskiej,, mąki, jakie to było pyszne. Pamiętam też, że najlepiej smakował ze swojskim masełkiem i cukrem
- to są smaki dzieciństwa.

Pozdrawiam, Paula
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki chlebuś..
A kwiatuszki piękne, ślicznie Ci kwitnie grudniak...

A kwiatuszki piękne, ślicznie Ci kwitnie grudniak...
Zapraszam do mojego spisu wątków