Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Madziu po południu wstawię zdjęcie mojej modrzewnicy może uda Ci się rozszyfrować Twój krzaczek porównując z moim .Twoja jest troche wybiegnięta ale to tłumaczy miejsce jej zakupu bo w szkólce jest cięta i zwarta,u amatora rośnie inaczej.Powinna zakwitnąc różowiutkimi kwiatkami ale... co tam ale...zobaczymy jak zakwitnie .
Papapa

Papapa
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Nieeee,jeśli dałaś azofoskę ,to min.2 tygodnie przerwy przed nastepnym nawożeniem.
Masz zamiar nawozic ją koloryzującym nawozem????
A to może byc ciekawie....
Takim nawóz ja podsypuję do zwykłej ogrodowej bo chce ja przebarwić z różowej na niebieską ale ta - kosmatka nie potrzebuje takich koloryzatorów ona sama w sobie jest juz niebiesko-fioletowa....Jednak zobaczymy co Ty wyprodukujesz ...to ciekawie się zapowiada.
Masz zamiar nawozic ją koloryzującym nawozem????

A to może byc ciekawie....
Takim nawóz ja podsypuję do zwykłej ogrodowej bo chce ja przebarwić z różowej na niebieską ale ta - kosmatka nie potrzebuje takich koloryzatorów ona sama w sobie jest juz niebiesko-fioletowa....Jednak zobaczymy co Ty wyprodukujesz ...to ciekawie się zapowiada.

- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajniutką masz wierzbę. Nie wiem czy sobie takiej nie fundnę. Mam dwie różne, ale takiej nie. Czy ona jest zwisająca?
Nie wiedziałam , że jest tyle różnych hortensji. Ja mam tylko zwykłą krzaczastą, a tu proszę. Człowiek, gdzie nie zajrzy, to dowiaduje się czegoś nowego. Poznaje tyle nowych roślin. Fajnie. podoba mi się to.
Nie wiedziałam , że jest tyle różnych hortensji. Ja mam tylko zwykłą krzaczastą, a tu proszę. Człowiek, gdzie nie zajrzy, to dowiaduje się czegoś nowego. Poznaje tyle nowych roślin. Fajnie. podoba mi się to.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Jest za co Małgosiu.Teraz już przestała boleć mnie głowa,bo cały czas to mnie męczyło
Wiolu,Iwa zwisa sobie swobodnie, ma duży przyrost roczny i każdej wiosny idzie do fryzjera.Ma zaletę że nie zajmuje dużo miejsca.Polecam ci ją
Wiolu,nie ma zwykłej hortensji.Wszystkie są niezwykłe i wszystkie piękne.Uwielbiam je.

Wiolu,Iwa zwisa sobie swobodnie, ma duży przyrost roczny i każdej wiosny idzie do fryzjera.Ma zaletę że nie zajmuje dużo miejsca.Polecam ci ją

Wiolu,nie ma zwykłej hortensji.Wszystkie są niezwykłe i wszystkie piękne.Uwielbiam je.

Pozdrawiam Magda 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Madziu oczywiście możesz dać ten koloryzujący nawóz swojej hortensji kosmatej - to nie zniszczy krzewu,z pewnością .
Czy wpłynie na zmianę zabarwienia kwiatów nie wiem ,bo nawóz ten zmienia kolor hortensji ogrodowych (tylko one sa podobno podatne)z różowej na niebieską.
Zobaczymy co wyczarujesz Madziu...
Twój nowozakupiony krzew nie jest posłonkiem ,tak mi sie wydaje ...
Mam posłonka i mam modrzewnicę .
Wstawię fotkę w swoim ogrodzie,żeby nie zaśmiecać Tobie wątku.
Jeśli będziesz chciała zerknij do mnie.
Poza tym Twój krzew powinien lada moment kwitnąć.
Sprawdź czy ma pączki,dużo pączków....
Pozdr. KaRo
Czy wpłynie na zmianę zabarwienia kwiatów nie wiem ,bo nawóz ten zmienia kolor hortensji ogrodowych (tylko one sa podobno podatne)z różowej na niebieską.
Zobaczymy co wyczarujesz Madziu...

Twój nowozakupiony krzew nie jest posłonkiem ,tak mi sie wydaje ...
Mam posłonka i mam modrzewnicę .
Wstawię fotkę w swoim ogrodzie,żeby nie zaśmiecać Tobie wątku.
Jeśli będziesz chciała zerknij do mnie.
Poza tym Twój krzew powinien lada moment kwitnąć.
Sprawdź czy ma pączki,dużo pączków....
Pozdr. KaRo

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Krysiu,po pierwsze, nie ma takiej opcji abyś zaśmiecała mój wątek
Jeśli chodzi o nawóz, to ja bardziej miałam na myśli dodatkowe zakwaszenie gleby a nie zmianę koloru
i dlatego pytałam czy nawozić tym nawozem
A ten mój nowy zakup to ewentualnie poczeka na identyfikację jak zakwitnie
Pozdrowionka

Jeśli chodzi o nawóz, to ja bardziej miałam na myśli dodatkowe zakwaszenie gleby a nie zmianę koloru

A ten mój nowy zakup to ewentualnie poczeka na identyfikację jak zakwitnie

Pozdrawiam Magda