Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

łał, widzę, że ogarnął cię szał kupowania wszystkiego co zielone :lol:

mało ziemi, to znaczy, że lepiej wyglądałaby rabatka, gdyby była troszkę wyżej od trawnika, najlepiej gdybyś kupiła na wierzch czarnej ziemi (to są tylko moje uwagi, nie bierz ich do serca :D )

no i jeszcze jedna uwaga techniczna - czy drewniana palisada nie będzie ci przeszkadzać w koszeniu?
W moim ogrodzie zrobiłem tej samej wysokości murek i musiałem wzdłuż niego wyłożyć kamienie, żeby nie zahaczać kosiarką :oops:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Marku,ja specjalnie obniżyłam rabatę ale nie wiem czy to dobrze czy źle?Okaże się w praktyce.Czarna ziemia... no cóż przydała by się tylko teraz ciężko z kasiorą,więc musiałam coś wybrać :oops: :oops: :oops:
Do koszenia dysponuję kosiarką i podkaszarką.Jeśli ta druga nie da sobie rady to wtedy trzeba będzie pomyśleć o innym rozwiązaniu :?
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Kontakt:

Post »

Nie wiem czy to dobrze czy źle, nie jestem dobry z kwestii technicznych (choć dziś stworzyłem 3 pergole, haha! :D ), ale korzystam z własnego doświadczenia.

Polecałem Ci kiedyś Wicka - tam jeden worek kosztuje praktycznie grosze, a ok 1,5 worka potrzeba na twoją rabatę.

Podkaszarka nie zniszczy ci drewnianej palisady?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Marku,ja u Wicka kupuję ziemię.I to ze zniżką :D

Trzy pergole,to super robotę wykonałeś ;:215 ;:215 ;:215
Grzegorz B

Post »

Madziu, kiedy ty wypoczywasz :?: Za każdym razem jak zaglądam, coś nowego, masz kobieto zdrowie, ryć tak w ziemi, gimnastyka jak znalazł ;:112

Tak tą rabatę obładowałaś, że będzie miodzio, niech się tylko wszystko rozrośnie, szczeny nam opadną i oczy zboczą z orbity ;:60
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu,cały problem w tym że ja wcale nie wypoczywam :oops: :oops: :oops: Albo jestem w pracy albo ryję w ogrodzie i tak cały czas. Mam zamało czasu na ogród, bo praca pochłania mi większość czasu :cry: :cry: :cry: I ciągłe wydaje mi się że tak mało zrobiłam :cry: :cry: :cry:
Grzegorz B

Post »

Madziu jako, że masz mało czasu, to efektywniej go wykorzystujesz i robisz tyle, co inni potrzebowali by na to kilku dni. Nie wiem skąd taka myśl, że mało zrobiłaś, wystarczy spoglądnąć w wątek i już wszystko widać jak na dłoni. Wykonujesz ogrom pracy ;:63 ;:63 ;:63, nikt nie ma w tej kwestii żadnych wątpliwości :D
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Magdo, jak wygląda teraz Twoja serduszka? Moja dopiero wychodzi z ziemi i rozwija pierwsze listki. Trochę się martwię o nią. Czy czasami czegoś jej nie brakuje?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu,jeśli wychodzi to jest OK.Ona musi się zaaklimatyzować a potem pójdzie jak burza :D :D :D
Gdyby było coś nie tak... to ja ci wyślę nową sadzonkę :wit
Moja jest już duża i zaczyna kwitnąć ale jest już długo w jednym miejscu,ma spory system korzeniwy i dlatego tak wygląda.Zrobię jej dziś zdjątko.Pozdrowionka :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek Jakoś tak dziś u nas pochmurnie i znowu deszczowo. Mam coś na poprawę ciśnienia
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiolu,serdeczne dzięki.To już będzie moja druga dziś.
U nas wychodzi słoneczko,tym bardziej mi przykro bo trzeba iść do pracy :cry: :cry: :cry:

A teraz ,co nowego rośnie i kwitnie... .

Obrazek Obrazek
Jarzębina i hortensja

Obrazek Obrazek
Serduszka i tulipanki

Obrazek Obrazek
Wierzba Iwa i hortensja kosmata

Obrazek Obrazek
Ubiorek i hosta

Obrazek Obrazek
Doniczkowe i piwonia krzaczasta

Obrazek
Tak ogólnie... .

I jeszcze wielka prośba :oops:
Kupiłam tą bylinę na targu i zapomniałam jej nazwy :oops: :oops: :oops:
Czy ktoś ją rozpoznaje?

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdziu, twoja piwonia w porównaniu do mojej to już olbrzym :shock: Ciekawa jestem jej kwitnienia :D
Fajnie ci to wszystko tam rośnie.

Co do identyfikacji to ci nie pomogę. Coś mi świta w głowie ale nie mogę sobie przypomnieć :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiolu,muszę policzyć ile ma kwiatków piwonia.Przecież już niedługo będziemy podziwiać jej kwiaty.
Jeśli chodzi o identyfikację to chyba jest coś na P ale pewna nie jestem.Zapamiętałam że ma długo i obficie kwitnąć,na zdjątku wyglądało cudnie,a mnie ciągle męczy jak nie wiem co mi w polu rośnie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeśli coś na P Madziu to ja nie wiem co to kupiłaś sobie :wink: :D
Mnie to wygląda na andromedę- modrzewnicę.
Sprawdź w googlach inne zdjęcia,bo może ja w laptopie widzę tak jak widzę :shock: :D
Kochana Madziu masz pięknie u siebie,bardzooooo.... i jak dużo miejsca jeszcze ...o jak pieknie.
Kosmatka rośnie to super ale kochanie dokarm ją koniecznie .
Obdziabaj jej większy kawałek terenu z tej trawy ,użyźnij mocno kompostem - kwaśnym
i podsyp jeszcze troszkę azotu czyli azofoski....
Jest troszkę "zabidzona" ale za tydzień będzie okazem zdrowia - tylko daj jej tego wszystkiego i
jeszcze wodyyyyyyyyyyy.
Pozdrawiam Madziu
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu,sprawdzałam tą modrzewnicę ale na zdjątku u pani na targu ta roślinka wyglądała inaczej.Może trzeba jeszcze poczekać... .Zobaczymy co z niej wyrośnie :?

Hortensja jest świeżo kupiona i dopiero wsadzona.Dostała amciu i ziemię też ma dobrą.Zobaczymy jak się będzie rozwijać.Dzięki za rady.Polecam się na przyszłość ;:79 Aha... usunę jej większy kawałek darni ;:113
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”