Ogród - Babopielka czyli Bożeny
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko piękne są Twoje ogniki, proszę napisz mi czy je sama wysiewałaś ,czy sadziłaś sadzonkę. Moja sąsiadka ma ogniki i zastanawiam się czy jakbym zebrała te kolorowe kuleczki i wybrała z nich nasionka, posiała jeszcze do doniczek i zadołowała w ziemii czy coś by wykiełkowało wiosną. Proszę Cię podziel się wiedzą na ten temat.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko -dziękuję za pochwały mojego ogrodu
mag -to ja poczekam cierpliwie do wiosny i jak Twój rozmaryn przezimuje bez uszczerbku ,to ja swojego wiosna wyeksmituję na stałe do ogrodu
korzo_m -Dorotko moje ogniki są z sadzonek ,kupiłam je już kilka lat temu
ale można rozmnażać też z nasion ,u mnie same się wysiewają .W tym roku znalazłam pod tym żółtym ognikiem sporo malutkich siewek 

mag -to ja poczekam cierpliwie do wiosny i jak Twój rozmaryn przezimuje bez uszczerbku ,to ja swojego wiosna wyeksmituję na stałe do ogrodu

korzo_m -Dorotko moje ogniki są z sadzonek ,kupiłam je już kilka lat temu

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko to jeśli można to ja piszę się wiosną na dwa badylki do ukorzenienia.
Te ogniki są prześliczne, czy czymś je nawozisz?
Te ogniki są prześliczne, czy czymś je nawozisz?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jeszcze nie wypróbowałem ale na pewno to zrobię
bo ja lubię nowości
a widoczki piękne są u Ciebie
takie wszystko oszronione
super:)

a widoczki piękne są u Ciebie

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam tylko czerwonego ognika i tak zostanie. Dosadziłabym mu żółtego, bo pieknie to wygląda, ale...gdzie? 
Bozenko, jak kupiłam latem rozmaryn w Auchan i wsadziłam do gruntu. Postanowiłam zrobic eksperyment i przezimować go w ogródku. Na razie jest tylko lekko obsypany trocinami. Gdyby było mroźniej, to owine go agrowłóknina. Jak nie bedzie duzych mrozów, to powinien przetrwać

Bozenko, jak kupiłam latem rozmaryn w Auchan i wsadziłam do gruntu. Postanowiłam zrobic eksperyment i przezimować go w ogródku. Na razie jest tylko lekko obsypany trocinami. Gdyby było mroźniej, to owine go agrowłóknina. Jak nie bedzie duzych mrozów, to powinien przetrwać

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zenku, ja swoje ogniki posadziłam od strony południowej budynku, w zacisznym miejscu tz. zasłonięte są ze wszystkich stron dużymi tujami. W pierwszym roku zabezpieczyłam na zimę, a w następnym już nie (za namową doświadczonej koleżanki) i nic im się nie stało. Zima była łagodna. W tym roku też nie zabezpieczyłam - zobaczymy co będzie
Zenku, jeżeli Twoje ogniki rosną w przewiewnym, chłodnym miejscu, to lepiej może zabezpiecz je na zimę.
Ogniki wymagania glebowe mają przeciętne, natomiast stanowisko winno być ciepłe i zaciszne, słoneczne lub półcieniste. Młode rośliny wymagają zabezpieczenia na zimę. Nie lubią cięć.

Zenku, jeżeli Twoje ogniki rosną w przewiewnym, chłodnym miejscu, to lepiej może zabezpiecz je na zimę.
Ogniki wymagania glebowe mają przeciętne, natomiast stanowisko winno być ciepłe i zaciszne, słoneczne lub półcieniste. Młode rośliny wymagają zabezpieczenia na zimę. Nie lubią cięć.