Pomarańczowe listeczki należą do tawuły japońskiej,
srebne zaś do jednorocznej kocanki,która jest w tak dobrej formie,że żal mi ją wyrwać,choć jest to nieuniknione.
Fioletowe kwiatuszki to "marcinki" - astry bylinowe.
Chyba nie pomyliłam ...

Krysiu,jaki najlepiej napowietrzacz kupić i gdzie się je kupuje?KaRo pisze: Aniu - w stawie nie mam żadnego działającego filtra.
Jest tam instalacja z poprzednich lat ,tzn .leży wąż i
wysoko na skarpie stoi beczka z filtrem ale to wszystko tylko stoi.
Nie było w tym roku instalowane ponieważ dzięki Pawłowi
zastosowaliśmy worek z torfem co oczywiście u mnie się sprawdziło.
Pompa była nie podączana w tym roku.
Natomiast na okrągło pracuje w moim oczku napowietrzacz,który znakomicie się sprawdza
nawet zimą.Oczko w obrębie perlenia wody nie zamarza.
Aniu u mnie działa i będzie działać 4 sezon rzecz skompletowana przez mojego M.Czyli kamienie kuliste podłączone do małego kompresorka.Raczek pisze:
Krysiu,jaki najlepiej napowietrzacz kupić i gdzie się je kupuje?
Krysiu bardzo ci dziękuje za cenne dla mnie informacje i za linka do strony Pawła.KaRo pisze:Aniu u mnie działa i będzie działać 4 sezon rzecz skompletowana przez mojego M.Czyli kamienie kuliste podłączone do małego kompresorka.Raczek pisze:
Krysiu,jaki najlepiej napowietrzacz kupić i gdzie się je kupuje?
Kompresor jest autentycznie maleńki wielkości 1/2 torebki cukru,produkcji Made in China , cena ok.100,- kupiony został na Giełdzie Zoologicznej.
Dokupiony był do niego rozdzielacz i podłączone są do tego dwa kamienie napowietrzające -piłeczki w cenie ok 2-3,- zł jedna. To wszystko.
Można kupić również kompletny zestaw w sklepie, też to jest kwota rzędu 150,-zł.
Nasz ogrodo-wodo-maniak Pawełświetnie pisze o swojej metodzie napowietrzania oczka tutaj Aniu