Kryseczko - nie ma sprawy. Mam dużo siewek i takich trochę większych do kasacji, więc przy okazji porządków Ci podeślę. Jeśli chcesz mam jeszcze nasiona przetacznikowca białego, więc mogę wysłać Ci razem.
Anulko - no tak, zwierzaki zawsze są cudowne do momentu kiedy nie zaczną rozrabiać.
Te różowe pałki to rdest bistorta "Superbum", bardzo wdzięczna i niewymagająca rośllinka powtarzająca kwitnienie.
KaRo - witaj w kogrobuszu
Jakie miłe odwiedzinki.
Zwierzaki kochają buszować w gęstwinie kwiatów i roślin. Czosnki - wprawdzie nie olbrzymie

ale jak na swój wiek w jednym miejscu całkiem ładne wyszły. Rdest bistorta polecam Ci jako roślinę bez żadnych wymagań glebowych czy stanowiskowych. Wszędzie dobrze rośnie i nie zjadają jej ślimaki. Mam go sporo, więc mogę się podzielić jak okwitnie. Ma go też Iza - zobacz jak rośnie i to wiosną posadzony.
Uściski dla Ciebie :P
Izabella - witam nowego gościa. :P
To bardzo miło, że wpadłaś do mnie na chwileczkę. A czy twoja koteczka też jest długowłosa ?
Ja również pozdrawiam . :P
Piku - koty i psinka bardzo lubią razem baraszkować . a w gąszcu roślin najlepiej wychodzi im zabawa w chopwanego.

Tylko, że rośliny na tym niestety cierpią. Orliki mają to do siebie, że lubią wilgoć i półcień. W słońcu szybko okwitają - niestety.
Erazm - witaj, miło że wpadłeś. Dawno nie odwiedzałeś mojego kogrobuszu, więc miła niespodzianka to dla mnie. Wiem, że teraz jesteś bardzo zajęty pracą . Widziałam super pomidorki
Gagawi - ja pozostawiam, aż zaczną same zwisać a potem dopiero zaplatam wokół czegoś co jest w pobliżu. Jeśli winobluszcz jest mocno podparty lub zakręcony dookoła siatki, to może być podparciem, ale tylko w jednym roku. Winobluszcz rośnie o wiele szybciej niż powojnik i może go zagłuszyć.
Albo musisz zbudować podporę, albo przycinać mocno winobluszcz, jeśli powojnik miałby się po nim piąć na stałe.Najlepiej powojnik prezentuje się na ozdobnych drzewkach, lub na fasadzie domu rozpięty na drabince. Można też zbudować dla niego pergolę a z drugiej strony posadzić różę pnącą. Wszystko zależy od twojej inwencji.