Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Nie lubię poniedziałków :( ... Wszystkich bez wyjątku i sama nie wiem dlaczego :?: Ale dzisiaj wieczorową porą biegając po forumowych ogrodach, żeby doładować akumulatory wspominkowymi fotkami, gdzie pełno słońca i koloru... dotarłam za Twoją furtkę ;:oj i tak mi póki co zostanie. Fotki są prześliczne bez względu na to co na nich jest pokazane ;:215 ... Wracam Iwonko do pierwszej części bo wieczór poniedziałkowy jeszcze młody :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Nie wiem jak Twój psiak, ale mój zdecydowanie bardziej leniwy od żółwia, leżeć potrafi godzinami ;:215 A za chruścik dziękuję, w końcu muszę je upiec.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko,cudowny ogród z góry pokazałaś,tyle kwiatów i kolorów,wesoło w nim masz,a pies z żółwiem to bardzo nietypowa para,ale widać ,że może być i taka,żółwik wygrzewa się przy piesku,świetnie razem wyglądają ,pozdrawiam
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , kiedyś miałam sunię spanieliczkę i jej ulubionymi przysmakiem były kiszone ogórki i kapusta , ale zjadała też jabłuszka , śliwki , nie lubiła jedynie cytrusów .Takie dziwne rzeczy się dzieją . Zamówiłam kilka hortensji do swojej kolekcji bo też podobnie jak Ty doceniam ich ogrodowe zalety .Pozdrawiam ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, jak sobie radzą Twoje heliotropowe przedszkolaczki? ;:204
Moje dzięki wcześniejszemu pikowaniu i kilkudniowemu słonecznemu dogrzewaniu bardzo ładnie się rozrastają. ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Super masz zwierzaczki..a ten widok kolorowej rabaty z hortensjami.. ;:77 cudowny...
dziękuję.. ;:167 heliotropów nie siałam ale sadziłam gotowe sadzonki ..bardzo lubię ich zapach:))
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wybaczcie, że odpowiem zbiorowo, bo tematy się powtarzają: moje zwierzaki i heliotropy. Dziękuję za odwiedziny i ślę ;:196

Kaprys tylko udaje jarosza, on jest wszystkożerny. Oczy mu się śmieją do wszystkiego co można schrupać. Maliny, truskawki, jabłka, pomidory (tutaj mogłabym wymieniać jeszcze długo) są dodatkiem do mięsnego jadłospisu. Chyba najbardziej lubi świeżą dynię (błędny, szklany wzrok, ślinotok :;230 ) i chleb. Po pieczeniu chleba jest zawsze wielkie chlebowe święto, oczywiście dla psa. Zawsze musi kawałek dostać a później do miski trafiają wszystkie okruszki.
Żółw dalej jest aktywny, więc może coś z tą wczesną wiosną jest na rzeczy. Żółwie mamy już około 18 lat i jeszcze nigdy żaden tak się nie zachowywał. Pierwszy był u nas ponad 15 lat, ten mały jest czwarty rok. Już niedługo się przekonamy jakim jest prorokiem ;:108
Helitropy dzisiaj popikowałam, a kolejne posiałam. Siewki są ciągle maleńkie, ale jakoś już mi się chciało coś z nimi zrobić. Na razie jest ich kilkanaście, ale takich silnych tylko osiem. Właściwie to tyle by mi wystarczyło, ale chcę mieć zapas jakby coś wypadło. A nadwyżki na pewno się nie zmarnują, dam mamie ;:108. Ona ma spory areał do obsadzenia ;:138

Pozwolicie, że osobno powitam Ewę?
Ewo-ewarost, miło mi, że zajrzałaś ;:196 Zapraszam na przechadzkę, korzystaj do woli ;:108

Dzisiaj jedna, jedyna różyczka. Ale za to jaka piękność ;:oj Ogromne budyniowe kwiaty. Pierwsze kwitnienie całkiem przyzwoite, kolejne jeszcze lepsze. I zdrowa prawie do samego końca. Pod koniec sezonu pojawiło się kilka plamek, ale ogólnie krzaczek zdrowiutki. Jak każda w moim ogrodzie, jest młodziutka. Po pierwszej zimie była bardzo marna. Bałam się, że nic z niej nie będzie, ale na szczęście odbiła od korzenia i dalej było już tylko lepiej. Zachwycała mnie całe lato, może ktoś jeszcze się na nią skusi?

ANAHE ;:167 ;:167 ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To zdjęcie jest z połowy września. Jak widzicie jeszcze nie ma śladu plamek ;:63
Obrazek

Pogody nie tylko za oknem ;:196 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu kim jest ta piękność w kroplach deszczu ;:167 bo tylko piszesz o zachwycającej zdrowotności i wigorze.Jeśli żółwik rzeczywiście zapowie szybką wiosnę to zostanie forumowym wróżbitą wiosny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Rzeczywiście ładna ta budyniówka! ;:333
A czy ona pachnie, Iwonko?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Iwonko,przepiękna budyniowa róża ,znasz jej nazwę ?Te letnie promienie słoneczne są bardzo odprężające,chyba tęsknimy do takich widoków,pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, Lucynko, Martusiu, oczywiście, że znam jej nazwę. Już dopisałam. To Anahe ;:167
Tak się zachwyciłamObrazek jej wspomnieniem, że zapomniałam przedstawić ją z imienia. Ale chyba mi się nie dziwicie?
Pachnie, Lucynko :heja
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Piękna jest Iwonko...zapiszę sobie może kiedyś wykorzystam... ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajnego masz żółwia ;:108 . Mój eM miał swojego czasu chęci by zakupić takiego właśnie ale jakoś nie wyszło. Może on faktycznie wczesną wiosnę przewiduje ale by było fajnie ;:224 . Bardzo fajnie, że masz już sieweczki bo to taki wiosenny klimat wprowadza ;:224 . Chrustu nigdy nie piekłam i ciągle wmawiam sobie, że nie potrafię a tak przepadam za nim . Może w końcu kiedyś spróbuję ;:131 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Mój piesek też jest wszystkożerny, uwielbia sliwki i jabłka. Ale gdy do sliwy zblizają się osy i szerszenie, mądrze omija drzewo z daleka. Psiak wychowany jest na psich chrupkach, więc gdy czasem dostanie jakieś resztki z ogrodu, bardzo to odchorowuje. Przekonałam się już, że najgorzej mu po rosole i resztkach mieka z kurczaka! Taki delikatny ma swój brzuszek. Anache piękna, nie mam jej, ale będę podziwiać u Ciebie.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Anahe piękna! Ma takie szlachetne kwiaty... wspaniała róża.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”