Familokowego ciag dalszy
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
IWONKO ano zaczynają kwitnienie moje chryzantemki, bo one z tych wcześniejszych .Wiem ,że deszcz jest dobry lecz nie wszystkie róże go tolerują .Na razie swoimi różami się cieszę ,lecz jak zacznie padać to będzie padać to będą wyglądać jak takie zmokłe kury 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne Jadziu
Twoje kwitnienia
Róże, śliczne.Silesia piękna. potem jest bordowa, czy czerwona ???
Dalie piękne.Gdzie ty swoje kupujesz??

Róże, śliczne.Silesia piękna. potem jest bordowa, czy czerwona ???
Dalie piękne.Gdzie ty swoje kupujesz??
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I jakie ładne wrzosy!
O - i chryzantemka już się pięknie szczyci kwiatami
Róże
O - i chryzantemka już się pięknie szczyci kwiatami

Róże

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prawnuczka
nie możliwe , Ty tak fajnie wyglądasz , brawo
Ogród , wiadomo w czerwcu było apogeum kwitnienia, alem teraz tez masz dużo kwiatów, śliczne róze

Ogród , wiadomo w czerwcu było apogeum kwitnienia, alem teraz tez masz dużo kwiatów, śliczne róze

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu u Ciebie kwitną już chryzantemy??? Nie za wcześnie?! Śliczne są 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH
BASIU ta chryzantema kwitnie zawsze pod koniec lipca początek sierpnia i jest wytrzymała na mrozy. Wciąż ją uszczuplam ,a ta wciąż szaleje.To chyba najpopularniejsza odmiana .U mnie solidnie podlało teraz dmuchnę chmurki do Tereni [Terdob] niech i ona się ucieszy z deszczu
KAROLCIA no cóż dziękuję lecz teraz młodzież albo szybko, albo wcale, ale 25 lat to już nie małolat, więc mógł mnie obdarzyć takim darem jak Amelcia która już ślicznie woła baba
BEATKO lubię kwitnące wrzosy, a może chcesz też jałowca płożącego
tego który rośnie z wrzosami a nie bardzo mam talent do cięcia
ANIU dalie zamówiłam w szkółce, lecz nie pytaj w jakiej, bo nie pamiętam zamawiałyśmy wtedy z koleżanką .Silesia jest burgundowa w delikatne mazy .Niestety nie umiem jej dopasować miejsca .Może teraz coś z niej będzie, bo już usunęłam z jej drogi piwonię. To dopiero jej pierwszy kwiat w tym roku
a jest taka śliczna

Poleciałam jeszcze do ogródka porobić parę deszczowych fotek i pozbierać oślizłe bestie, a było ich sporo

a tak śliczny Pasikonik urządził mi cudną różę
KAROLCIA no cóż dziękuję lecz teraz młodzież albo szybko, albo wcale, ale 25 lat to już nie małolat, więc mógł mnie obdarzyć takim darem jak Amelcia która już ślicznie woła baba

BEATKO lubię kwitnące wrzosy, a może chcesz też jałowca płożącego

ANIU dalie zamówiłam w szkółce, lecz nie pytaj w jakiej, bo nie pamiętam zamawiałyśmy wtedy z koleżanką .Silesia jest burgundowa w delikatne mazy .Niestety nie umiem jej dopasować miejsca .Może teraz coś z niej będzie, bo już usunęłam z jej drogi piwonię. To dopiero jej pierwszy kwiat w tym roku

Poleciałam jeszcze do ogródka porobić parę deszczowych fotek i pozbierać oślizłe bestie, a było ich sporo

a tak śliczny Pasikonik urządził mi cudną różę
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Śliczne te białe chryzantemki, i godecje w moim ulubionym kolorze.U Ciebie szkód wichura nie porobila dzisiaj?,Bo podobno na Śląsku duże szkody.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu coś Ci się te różyczki na deszczu sfilcowały, takie malusie że żadnych kropelek nie widać
Ja mam taką i bez okrycia przetrwała już dwie zimy. Ładna ta Silesia, taka groźna

Ja mam taką i bez okrycia przetrwała już dwie zimy. Ładna ta Silesia, taka groźna

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, jeśli masz na pozbyciu jałowca - to poproszę.
Moja ogrodowa niebieska lobelia ma za sobą już dwie zimy, nie okrywałam jej jak dotąd.

Moja ogrodowa niebieska lobelia ma za sobą już dwie zimy, nie okrywałam jej jak dotąd.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Jadziu dziękuje za fotki Hansestadt Rostock piękna jest ale chyba wysoko rośnie co?Ja potrzebuję niską taka max.60cm
Twoja Elżbietka zawsze powoduje u mnie szybsze bicie
śliczna róża!
Twoja Elżbietka zawsze powoduje u mnie szybsze bicie

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu przybiegłam do ciebie podziękować za chmurki deszczowe
u mnie też podlało
I zobaczyć ta Twoja piękność a tu zdjęcia takie malusie , trudno coś dopatrzeć
Cóż to za śliczna chryzantema biała ??

I zobaczyć ta Twoja piękność a tu zdjęcia takie malusie , trudno coś dopatrzeć

Cóż to za śliczna chryzantema biała ??
- JAKUCH
TERENIU cieszę sie ,że chmurki doleciały do Ciebie widocznie dobrze dmuchałam .To Maruna nie chryzantemka.Trzeba kliknąć w obrazek to sie powiększy .Zapomniałam kliknąć PEŁNY OBRAZ a nie chciałam już zmieniać, bo koniec miesiąca jeszcze daleko i mogłoby mi braknąć limitu na fotki .Chodzi o Silesię to rzeczywiście piękność

TOLINKO niestety Hansestadt Rostock 60 przekroczyła ma jakiś 1m .Miałam tyle sadzonek Elżbietki i fajnie się chowały, a potem nagle co chwilę wyciągałam żółte patyczki .Okazało się ,że do korzonków dobrały mi się chyba nicienie, bo to były 0,3 cm białe glistki
BEATKO ten jałowiec jest żółty szukałam fotki lecz nie umiem znaleźć nawet ma nazwę jak się nie mylę Lime Glow.Mam nadzieję ,że i moja Lobelia przeżyje tylko muszę ja okryć
MARYSIU no cóż zbytnio się namoczyły i taki efekt powstał
Moja lobelia ma takie kwiatki.U koleżanki też zimuje i nawet się rozsiewa a u mnie zginęła tej zimy.
RENIU wkoło mnie szalała nawałnica a nas ominęła dzięki Bogu mieliśmy tylko przez chwilkę ścianę deszczu i było słychać grzmoty.

TOLINKO niestety Hansestadt Rostock 60 przekroczyła ma jakiś 1m .Miałam tyle sadzonek Elżbietki i fajnie się chowały, a potem nagle co chwilę wyciągałam żółte patyczki .Okazało się ,że do korzonków dobrały mi się chyba nicienie, bo to były 0,3 cm białe glistki
BEATKO ten jałowiec jest żółty szukałam fotki lecz nie umiem znaleźć nawet ma nazwę jak się nie mylę Lime Glow.Mam nadzieję ,że i moja Lobelia przeżyje tylko muszę ja okryć
MARYSIU no cóż zbytnio się namoczyły i taki efekt powstał

RENIU wkoło mnie szalała nawałnica a nas ominęła dzięki Bogu mieliśmy tylko przez chwilkę ścianę deszczu i było słychać grzmoty.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu piękna ta Silesia

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
To dobrze że nic się nie wydarzyło, gdzie kupiłaś Jadziu tą Silesie,w necie nic nie ma na jej temat, albo ia nie mogę znaleźć.
Jadziu, ja tu chodzę podziwiać zdrowe listki na różach, niby u was też padze a tu żadna plamistość, ja już to moje różowe pole doświadczalne z daleka omijam. Silesia ma mój ulubiony kolor, piękna róża !