Teraz ja - treissi
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ile czasu to trwało? Ja swoje wysiałam w święta i chyba się nie ruszają...Siedzą pod foliówką, ale chyba bardziej dla ochrony przed moją niecierpliwością... 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Dokładnie od 6 stycznia (kupiłam na trzech króli, bo świątecznych nawet nie zobaczyłamanoli pisze:A ile czasu to trwało? Ja swoje wysiałam w święta i chyba się nie ruszają...Siedzą pod foliówką, ale chyba bardziej dla ochrony przed moją niecierpliwością...

- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Moje reo już na trzeci dzień miało w wodzie korzonki malutkie, tylko jak puści, to już trzeba uważać, bo potem potrafią zgnić (korzonki). A dracenkę bym odmłodziła, ale o to trzeba pytać u źródła - Przemo 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Dzisiaj objechałam pół miasta i dostałam tylko taki środek na mszyce. Niestety zaufałam panu, który sprzedawał i dopiero w domu przeczytałam co na nim piszą
A piszą tylko o spryskiwaniu roślin w ogrodzie... i nie wiem co zrobić. Czy moge spryskać roślinkę w domu? Żeby komuś nie zaszkodziło. Mam nadzieję, że mi poradzicie co zrobić.

Treissi draceny bym nie odmładzał jeszcze, jest zbyt ładna i nie wyrosła jeszcze aż tak bardzo, zapewnij jej tylko więcej wilgoci tzn. keramzyt w podstawek i spryskiwanie codziennie rano bo po końcówkach liści widzę że ma za suche powietrze a co do preparatu na mszyce jeśli je masz możesz opryskać tym co kupiłaś niestety nie znam tej chemii i nie wiem czy poskutkuje osobiście poleciłbym Mospilan 20 SP, Karate Zeon 050 CS, Pirimor 500 WG ale pierwszy jest najskuteczniejszy. 
Jestem jestem tylko czasami również pracuję i jak mnie nie ma na forum to znaczy że jestem w pracy ale zawsze dostępny pod telefonem.

Jestem jestem tylko czasami również pracuję i jak mnie nie ma na forum to znaczy że jestem w pracy ale zawsze dostępny pod telefonem.