Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

O jakie piękne te rodki ;:oj Sama nie posidam, więc bardzo chętnie podziwiam u innych ;:333 Lewizja bardzo mi się spodobała, jeśli ją spotkam z pewnością zasili moją kolekcję bylin :wink: Orlik ma przecudną budowę, wstawisz jego zdjęcie z przodu?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nawrot ma przecudny kolor, mało jest kwiatków o takim kolorze, piękny ;:138 A jaki jaśminowiec, listki pstre, nie znam takiego ;:oj śliczny a jeszcze pachnie ;:138
Jak przyjedzie Maja to Stasia wypchnę podstępnie z kadru :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaśminowiec już ? :shock: Czy to jakaś wcześniejsza odmiana ?
Patrząc na moje to z pewnością w maju nie rozkwitną.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pięknie kwitnie twój rododendron. Moje jeszcze nie są tak zaawansowane.
A hortensja pnąca się złamała bo właśnie jest mało elastyczna, nie ugięła się ale od razu trach na zdrewniałej części. Była ciężka od kwiatów. Złamała się na wysokości niemal dwóch metrów. Teraz tak zasuwa w górę że chyba zaraz będzie miała cztery metry.

Jaśminowiec cudo, zazdroszczę bo mój nie pachnie. No chyba że nie wąchałam.
Po trzech latach Dowiedziałam się że fortegilla pachnie, bo Dorota mnie odwiedziła i ją wąchała i się zachwyciła :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Biały zawciąg cudowny! Mam tylko różowe. Kiedyś dostałam białe od forumki. Nadal rosną, ale nigdy nie zakwitły. :(
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Też jestem zdziwiona kwitnącym jaśminowcem. ;:111
U nas na działkach jeszcze nie widać kwitnących jaśminowców. ;:185
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu cudny jaśminowiec już kwitnie ;:oj , zawsze podobał mi się nawrot, a jeszcze go nie mam, ale to zmienię ;:108
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Czy mi się zdaje ,że Twój jaśminowiec ma liście dwukolorowe ? Mój też jeszcze nie kwitnie .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękny ten jaśminowiec. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani, piękny, słoneczny, aktywnie spędzony weekend za mną. Rowerowe wyprawy do dziś odczuwam o dziwo nie w nogach, ale w czterech literach (od siodełka) ;:306 Piękne widoki woda, lasy, roślinki, zwierzątka... lubię bardzo Obrazek
Po powrocie trzeba było podlewać. Sucho strasznie, pomimo prognoz żadne przelotne deszcze nie dotarły nad mój ogród ;:185
Z czego jestem baaardzo zadowolona, to przywiozłam sobie z wojaży.... tadam Obrazek

Obrazek

Różyczki nadal w pąkach, nie licząc pomarszczonych. One zawsze szybsze

Obrazek

Obrazek

Reszta rodków goni Helsinki

Obrazek

Obrazek

Po powrocie przywitała mnie rozkwiecona krzewuszka

Obrazek

Lucynko, weekend udał się nad wyraz uroczo Obrazek Pogoda dopisała na maxa. Koniecznie muszę takowy powtórzyć ;:108
A jaśminowiec variegata kwitnie wcześniej od zielonych kuzynów :lol:
Małgoś-PEPSI, rodki w tym roku znów mnie nie zawiodły. A w zeszłym przez suszę pogubiły sporo liści, nie myślałam że tak pięknie znów zakwitną. Spodziewałam się gorszych widoków. Podwójnie wiec jestem szczęśliwa Obrazek
Anka, moja hortensja pomimo że też czytałam że z początku powoli rośnie dość szybko opanowała bok altany. Wcale bym nie potwierdziła że wolno przyrasta, przeciwnie, całkiem ochoczo jej to szło ;:108
Ten jaśminowiec variegata zawsze był szybszy od innych. Drugi snowbelle ani myśli jeszcze o kwitnieniu Obrazek
Marlena, cieszę się że zaglądasz pomimo że miałaś ważniejsze sprawy na głowie. Dobrze że już masz czas na ogród, pogoda wreszcie sprzyja ;:333
Dorota, ja tez jestem zachwycona tym jaśminowcem, to jeden z lepszych moich zakupów ogrodowych ;:138
Miłka, ja na razie słyszałam o przepisach ale na owoce. O kwiatach pierwsze słyszę. Może trza wypróbować... ;:224
Aniu-anabuko1, a wiesz że u mnie tez najdłużej utrzymały się tulipany z zielonym maźnięciem ;:oj Rodki wysilają się jak mogą, w końcu to ich czas Obrazek
Soniu, dziękuje za przypilnowanie ogrodu, szkoda tylko że nikt nie przyszedł popodlewać Obrazek Moje wszystkie rodki w słońcu, jak sadziłam to z pewna obawą. Na szczęście wcale im ta słoneczna miejscówka nie przeszkadza, trzeba tylko więcej podlewać.
Kasia, no ja niestety też podlewam. Najgorsze że jak podpatrzyłam pogodę długoterminową na lipiec to wypatrzyłam cztery tygodnie upałów bez kropli deszczu Obrazek To dopiero będziemy lać Obrazek
Krysiu, a mój nawrot w tym roku zastrajkował i zakwitł w połowie. Ale na reszcie też widzę paczki, więc oznacza to że ta druga połowa zakwitnie ale pewnie później ;:oj Będę miała kwitnący nawrot dwa razy dłużej :tan
Zawciągi mam biały, różowy, fioletowy i czerwony. O innych póki co jeszcze nie słyszałam Obrazek
Małgosia-clem3, jak kupisz lewizję to pamiętaj że nie lubi wody w korzeniach. Szczególnie zimą. Orlik to na razie maleństwo, ledwie dwa kwiatuszki wykształcił

Obrazek

Obrazek

Karolcia, błękit nawrotu heavenly blue to chyba na razie najpiękniejszy kolor z niebieskości jaki wypatrzyłam w roślinach. Nie bez powodu ma taka nazwę ja ma ;:198 Cudny jest Obrazek
Wiola, tak, ta odmiana jaśminowca o pstrych liściach zaczyna wcześniej od innych. Mój zielony tez jeszcze nie kwitnie.
Jolka, no to złamanie hortensji wpłynęło na nią pozytywnie ;:oj Pewnie na tych młodych nie zakwitnie, choć może... kto wie Obrazek
A jaśminowca nie trzeba wąchać, roznosi się jego zapach na cały ogród Obrazek A o fortegilli nie potwierdzę, nie mam i nie znam Obrazek
Wanda, ja swój biały zawciąg kupiłam w zeszłym roku już kwitnący. W tym na szczęście tez kwitnie, uff :heja
Iwonka, koniecznie zakup nawrota heavenly blue, jego błękit upaja Obrazek
Elka, tak, to odmiana variegata i do tego kwitnie wcześniej niż inne. Mój zielony tez jeszcze w paczkach.

Jak na razie to oprócz popisu rododendronów i krzewów jaśminowca i krzewuszki reszta dopiero w blokach startowych. Róże, jeżówki, floksy, wszystkie prawie prawie ,ale potrzeba im jeszcze kilku dni.
Łubin zacznie z towarzystwa najprędzej

Obrazek

Gdzieniegdzie mrugają wcale nie wysiewane bratki ;:oj

Obrazek

Hosta w połowie cięta wcale zabiegu nie odczuła, ba, wreszcie ma więcej miejsca dla siebie ;:198

Obrazek

A moja biała rabata w tej fazie wygląda tak. Wcale jeszcze nie widać hortensji czy liatr. A do tego dosadziłam i będą jeszcze czosnki główkowate, lilia biała, dalia biała. Na razie efekt marny, poprawi się jak wreszcie piwonie zakwitną

Obrazek

Dziękuję wszystkim za wizyty u mnie, miło wiedzieć że jesteście Obrazek
Mam nadzieje że u wszystkich Was pogoda tak dopisuje jak u mnie ;:3 Tylko deszczyku troszkę by się nadało ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu fajne te kule, ile dałaś? Rodki dają popis ;:oj Piękne są niesamowicie. Będę pamiętać o lewizji. Czy swojej robiłaś jakiś drenaż, czy lekka ziemia wystarczy?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuza gratuluję kul! Jak dla mnie są one powalające! Uwielbiam je!
Teraz Ty będziesz gimnastykować przy robieniu zdjęć. ;:215
Zazdroszczę takiego okazu hosty i to już przepołowionej. ;:oj Moje to chude pipki. No ale też i dwu lub trzylatki.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Zuzko pięknie Ci się rozrosły hosty, ładnie zgrałaś rh na rabcie (mimo, że sama za nimi nie przepadam - podoba mi się kolorystycznie).
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Te kule czarodziejskie przytargałaś? Żabom się spodobają! Ładnie im tam na rabacie! ;:333
Rodki cudowne! Takiego koloru nie mam ;:145 Chociaż ten mój jakuszmiański podobny! Ino bardziej w róż.
Piwoniowa rabatka wzorcowa! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuzka ale ślicznie ci zakwitly rodki. ;:138
Tak w grupie pięknie wyglądają. Moje porozstawiane w różne kąty ,te co mam na słońcu to bardzo pali im listki. Muszę cieniować... :(
Buziaki zostawiam i lecę dalej. ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”