Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Bardzo ładny kolor krokusów ;:108
Tylko słońca by się trochę przydało,coby się otworzyły,jak wszędzie :roll:
Ale w tym zimie kopałaś ;:oj Też należę do zdesperowanych,ale ty to chyba do służb specjalnych się zatrudniłaś ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati do służb specjalnych... ;:306 a to Ci dobre! ;:306 Nie nie, ja po prostu zdesperowana jestem. Obrazek Wiem ile zwali mi się zaraz na głowę. Tony do sadzenia. Muszę działać i szykować miejsce, bo i tak czuję że się nie wyrobię.

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dzięki za ostrzeżenie. Nie czytałam jeszcze o tym. W zeszłym roku nic się nie stało takiego. Mam nadzieję, że w tym roku też tak będzie. Znalazłam jedną czy dwie zakrwawione. Z pyska im krew leciała. Pod tujami takie tunele porobiły że normalnie noga wpadała do środka. Teraz się wyniosły. Żadna tuja nie padła na szczęście. Może te zakrwawione były znakiem i jak takie mądre to uciekły gdzieś indziej?

Super że mogłaś podziałać znowu na działce. U mnie dzisiaj słonko a teraz śnieżnie. Dużo dołków Ci jeszcze zostało? Mnie chyba z połowa. Jakoś w tym roku nie mam ochoty na wsadzanie. Chciałabym żeby rosło... ale jak myślę o tym wsadzaniu..br.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ja dopiero sprzątam, ogarniam i próbuję się odnaleźć. :oops: Rwę trawę, przesadzam, ścinam, przycinam i doły mam na razie 3 a muszę mieć ponad 20. :oops: Załamka. Jak ja się wyrobię? Trza się spiąć. ;:159

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

To jakieś paskudne to uczulenie Cię dopadło. Obstawiasz po czym??
Ja też robię wszystko na raz i nic do końca. Trochę tego, trochę tamtego. Nic nie było zrobione jesienią i teraz nie wiem, w co włożyć ręce. Jakaś masakra. Tu doły trzeba kopać, tu darń zrywać, tu obrzeża poprawiać... tam coś przesadzić, tam coś pomalować, coś zbudować itd. Nie mogę się doczekać aż ogarnę róże, poprzycinam, kopce posprzątam. Nie lubię takiego bałaganu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu czyli doskonale mnie rozumiesz i świetnie wiesz co teraz przeżywam... niestety póki co... w samotności... Em obiecał pomóc w sobotę. I mam nadzieję, że potem to już będzie tylko z górki. Dużo już sprzątnełam ale nadal jest syf. Nie czarujmy się. W niektórych zakątkach szczególnie. :oops: A gdzie tu doły..? ;:224
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pod warunkiem,że w sobotę pogoda będzie jako taka,ja już od trzech tygodni przez cały tydzień zacieram ręce na sobotę,a gdy nadchodzi to pogoda się chrzani
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też mam mnóstwo pracy w ogrodzie ;:14 w dodatku teraz pogoda się spie..... i nie zachęca mnie to do wychodzenia z domu :?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

aneczka1979 pisze: ja dopiero sprzątam, ogarniam i próbuję się odnaleźć. :oops: Rwę trawę, przesadzam, ścinam, przycinam i doły mam na razie 3 a muszę mieć ponad 20. :oops: Załamka. Jak ja się wyrobię? Trza się spiąć. ;:159
Aneczka, normalnie baba na schwał ;:215 Jakbym siebie widziała w zeszłym roku :lol:
Za to w tym sezonie mam luzik, róż nie zamawiałam, a dalie mam zamiar powciskać do tej rabaty z zeszłego roku.
No chyba że coś mi się jeszcze w sezonie pozmienia ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie także jedna robota goni drugą. Ja to już nawet zapisuję, co mam robić danego dnia, bo inaczej trudno byłoby mi to ogarnąć. A w domu jeszcze doniczkowe czekają na przesadzanie. ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu

Ale u Ciebie powojniki duże przyrosty mają ;:oj nie wiem co się stało z moim błękitnym Aniołem, wszystkie badylki suche, pewnie susza tamtegoroczna dała mu w kość :( całe szczęście- zauważyłam,że ziemi wypuszcza nowe, jakże jestem szczęśliwa,że nie padł, no ale wiadomo ,że będzie dużo mniejszy niż w poprzednich latach. Też szykuję miejsca na nowe różyczki, tylko pogoda mizerna ;:145 Pozdrawiam i życzę nam wszystkim ;:3
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, syf na rabatach jest chyba u każdego. Wczoraj wyplewiłam na jednej, wyrzuciłam dwa wiadra suchych badyli plus chwasty. Skończyłam dumna z siebie zerknęłam i nadal widziałam syf :;230 To chyba kwestia tych pustych placków. Jak zacznie się zagęszczać to przestaniemy zauważać niedociągnięcia. Czy spodziewasz się już róż? Doczytałam, że kopiesz dołki?? Czy to już tak na przyszłość ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Zdaje się, że przegapiłam Twój wątek :oops: . Wstyd mi bo Ty u mnie bywasz a ja u Ciebie nie ;:223 .Piękna wiosna u Ciebie już powoli pokazuje swoje kolory ;:215 . Fajnie, że ostatnio mogłaś popracować bo obecna pogoda raczej nie nastraja do pracy ;:222 . Rabata- cmentarzysko ?? Ale wymyśliłaś ;:306 , jeszcze trochę wszystko się zazieleni i nie będziesz tak mówiła ;:224 . A Małżonka postaw przed faktem dokonanym ;:131 i zrób takie oczyska jak kot w Shreku i na pewno się zgodzi ;:306 . Przecież nie wyrzuci biednego, małego kotka ;:224 . Pozdrawiam i obiecuje poprawę w śledzeniu Twojego wątku :oops: . Miłego popołudnia :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie uwierzycie... wyobraźcie sobie, że dziś około 18.00 doznałam olśnienia! "Przecież od wczoraj w Lidlu są wióry!!!" Serce zaczęło mi łomotać, zimny pot zlał plecy. Wyszykowałam się do sklepu w trzy minuty.
Nie uwierzycie... cały regał wiórów, jak został wypakowany, tak leżał... widać było, że nic nie ubyło, nikt nawet paczką nie ruszył. Wzięłam z ulgą trzy opakowania i szczęśliwa wróciłam do domu. No. Teraz mogą paczki spływać. :lol:

Ewelko witaj. Wyobraź sobie, że myśłałam już o tym nie raz, by postawić go przed faktem dokonanym. No ale jednak zwierzak to nie nowy krzaczek na działkę. :oops: No mam opory. :oops:

(Zdjęcie z przed sprzątania ;:131 )
Obrazek

Sabinko jak wczoraj zobaczyłam wysprzątane rabaty Moniki -Alanii, to dopiero się załamałam. :oops: Mam syf i tonę roboty.
Róż oczywiście spodziewam się... w niedalekiej przyszłości... musze powoli się szykować na ich nadejście. :wink:

Obrazek

Krychna najważniejsze, że Błękitny "Gnieciuch" wyłazi z ziemi. Może wyjdzie tych pędów znacznie więcej niż jeden?
Pogoda oj mizerna, u mnie dziś było bardzo zimno. Czekając na syna, który miał trening na dworze, przez godzinę zmarzłam jak przysłowiowy pies. W domu nawet gorąca herbatka miała problem mnie dogrzać. Obrazek

Obrazek

Wandeczko dobry pomysł z tą listą. Ja mam tendencję do robienia wielu rzeczy na raz. Latam jak wariatka, zamiast robić po kolei. Obrazek I w efekcie długo nic nie widać.
Doły wykopałaś?

Obrazek

Zuzka... yyyy... noooo... a może ten sezon to już..? Mam sprawę...
Ania Annes77 podała mi namiary na francuską szkółkę, w której można kupic Winter Lodge! I Purple Lodge też... i wiele wiele innych... koszty róż od 10 do 12 euro za sztukę + 9 euro wysyłka do podziału. Czy ktoś miałby chętkę na zbiorowe zamówienie?

http://www.pepinieres-raffard.com/rosie ... lodge.html

http://www.pepinieres-raffard.com/nouve ... odge-.html

Obrazek

Anitko dziś pogoda zdecydowanie nie zachęcała do grzebania w ziemi. ;:222

Obrazek

Dorciu ale ja teraz też planuję weekendowe działkowanie, więc musi być dobra pogoda. ;:215 I u Ciebie, przecież mieszkasz stosunkowo blisko. ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu byłam wczoraj na działce i doprawdy nie wiedziałam od czego mam zacząć ;:oj
Skakałam a to tu a to tam,tu liście, a tam igły .Jeszcze dalej suche badyle od traw ;:224
Kiedy ja to wszystko ogarnę ?
Aniu szybko działasz i bardzo dobrze .Szykujesz doły pod nowe róże .Mnie tez to czeka.
Dwie juz posadziłam,a jeszcze 6 dojedzie z F...
Dziewczyny zamawiajcie serię Lodge ...obficie kwitnące róże ;:167

Pozdrawiam Aniu :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”