Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Moje kochane forumowe koleżanki dziękuje że zaglądacie do mojego ogródka i bardzo was przepraszam że bywam tu rzadko ,ale mam sporo spraw nie cierpiących zwłoki które są na już, wiosna goni w ogrodzie ,a wieczorem jeszcze sto innych spraw ,więc komputer ode mnie odpoczywa :lol: ale obiecuję że jak się troszkę ogarnę będzie mnie więcej :uszy
Dzisiaj pogoda była wyśmienita ,więc szybciutko ogarnęłam obiadek i wreszcie mogłam poszaleć ;:65 róże tnę już powolutku od kilku dni jest ich sporo ,więc na raz to nie wykonalne,wiele z nich to już spore panny i trzeba im poświęcić trochę więcej niż zwykle czasu ,ładnie większość przezimowała ,najgorzej jest z jesiennym nasadzeniem...ale widzę że odbijają od kopców ,więc powinny dać radę.Sporo starszych krzaków postanowiłam mocno przyciąć ,szczególnie te kulkowane wcześniej ,bo niezbyt ładnie wyglądały te zdrewniałe zagięte pędy ,mam nadzieję że wypuszczą teraz młode silne przyrosty,w sumie to najmniej tnę angielki które przezimowały cuuudnie , pnące i histeryczne ,reszta idzie na krótko Obrazek
Wiosna już gości na całego kawka obowiązkowo na tarasie ,ale zdjęć nie zrobiłam wybaczcie :oops: będą jutro :)

Ewunia Maryśkę koniecznie,koniecznie będziesz zadowolona ;:215

Daysy masz rację to na pewno nie wilczomlecz ;:219 ale to nic latem widziałam że jest go sporo więc go sobie zakupię ;:108

Dorotko pracuję ,pracuję jak chyba my wszyscy ogrodowo zakręceni każdą chwilę wolną spędzam w ogrodzie,wiosna jest tylko zdjęć nie mam ;:131 Złotko już się przegryza w beczce ,jestem bardzo ciekawa jakie będą efekty ;:218
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No wreszcie się odezwałaś Tolinko.Moje krzewy juz przycięte lecz co chwilkę jeszcze je docinam .U mnie wiosna na całego .Amelka dobrze przezimowała gorzej z Cystersami i Marjolaine lecz też już powoli zaczynają wypuszczać wypustki i myślę ,że powoli się zregenerują
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko z jedynego ocalałego wilczomlecza robię sadzonki, na razie mam 4, ale systematycznie go strzygę, więc będzie ich więcej, myślę, że starczy i dla Ciebie ;:333 ;:168 . Czekam na wiosnę w Twoim pięknym ogrodzie ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło słyszeć, że różyczki przezimowały dobrze, będzie co oglądać.
x-ja-a

Post »

Tolinko, czekam na obiecane fotki :D
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spieszę do Was moi drodzy ze zdjęciami wiosny ;:65 Dzisiaj dzień był tak piękny że jeszcze po zmroku siedziałam w grządkach dosłownie z latarką ,ale sporo pracy popchnęłam do przodu bo i dodatkowe łapki do pracy były chętne ,więc wykorzystałam :heja
Róże wszystkie przycięte tadam!! teraz tylko pnące muszę jeszcze pooplatać i powiązać ,niektóre róże zakulkować i koniec :tan no przy różach ;:306 bo w ogrodzie praca nigdy się nie kończy ;:173 Dziś sadziłam róże od Wioli a jutro przyjeżdża F. :tan niestety bez dwóch wyczekiwanych Koko Loko ;:174 ale trudno miejsce zostawię i poczekam aż będą.W związku z zapowiedzią że panienki jadą musiała zniknąć część trawnika M mówi że jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał co kosić,ale o dziwo sam pytał kiedy moje róże będą ;:oj

Wiosna ,wiosna ach to ty !!! Nareszcie ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

U mnie jeszcze żaden niebieski hiacynt nie zakwitł :( , szykują się jak sójka za morze.
Jutro pokaż swoją Floribundę, pochwal się co kupiłaś. Może z czegoś skorzystam, bo potrzebuję reprezentacyjnej róży , która ma rosnąć przy wejściu do ogrodu. Miejsca miałaby dużo. Jakaś sugestia?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tolinko masz faje obręcze do piwonii z nimi jest zawsze problem z pokładaniem .Czekasz na nowy transport ojjjj będzie się działo .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawa jestem jak u Was w tym roku powschodziły tulipany sadzone rok temu i później ,bo u mnie bardzo słabo,w ogóle na ogrom cebul wsadzonych jesienią ,sporo nie wzeszło ;:174 no nie wspomnę że zamiast białych żonkili pełnych wyszły żółte...puste ;:219 ale za to hiacynty to nawet te sprzed kilku lat rosną i kwitną jak szalone postanowiłam nawet w nagrodę je trochę podkarmić kompostem :lol:
Większość róż ma już piękne listki,a nie które jak ciełam to miałam wątpliwości czy to stare czy nowe liście :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia chętnie pomogę jeśli potrafię ,bo u ciebie już też sporo pięknych róż ;:224 a jaka to miałaby być róża jaka wysoka?
Jutro wrzucę fotki F.

Jadziu obręcze to mój projekt ,wykonanie mojego M ,był nawet pomysł na produkcję ,ale nigdy nie ma czasu ,a obręcze są na prawdę ;:215 i świetnie sprawdzają się nie tylko do piwonii ,mam je też do róż i innych pokładających się roślin.
Czekam ,czekam ;:65

Dzisiaj posadziłam Wanilię sztuk 3 ,The Pilgrim , Dwie niespodziewanki wsadziłam do donic i zrobiłam miejsce na Maria Curie ,jutro przyjadą Billet Doux, Minerva, Marc Chagall ,Paul Bocuse ,Boscobel ,James Galway :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko wiosnę masz już pełną gębą :D Sasanki wszędzie chętnie podglądam, bardzo je lubię. W tym roku posiałam, zobaczę co wyrośnie.
Piękne róże zamówiłaś, będzie co podziwiać ;:333 Chętnie będę podglądać je u Ciebie. Na Minervę i Boscobel też ostrzę sobie ząbki ;:333
Obręcze faktycznie super, roślinki będą stały jak należy. Miałam wczoraj zrobić zdjęcie tych kwiatuszków od Ciebie, ale widzę je na Twoim 5-tym zdjęciu. Tolinko czy to są zawilce greckie?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy to Anemone Blanda czyli zawilec grecki ;:108
Sasanki uwielbiam mogłabym patrzeć na nie godzinami ;:167

Dzisiaj przyszło upragnione i wyczekiwane pudełko :tan
Tak wyglądają sadzonki

Obrazek

a tutaj Mareczek już przygotowany do moczenia nóżek :) zobaczcie jaki z niego krzepki facet ;:333

Obrazek

i Minerwy

Obrazek

Sadzonki jak zwykle dorodne i zdrowe dzisiaj jeszcze się moczą ,ale jutro trafią już na swoje miejsca na rabatach :D

:wit
x-ja-a

Post »

No śliczne, włochate nogi! Spojrzałam na Koko Loko, bo nie widziałam jej wcześniej. No czaaad! Co za niesamowity kolor! Obrazek Mam nadzieję, że pojawią się u Ciebie niebawem, bo jestem ich bardzo ciekawa. Obok jakiego koloru je posadzisz?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Tolinka, nawet nie wiesz jak wstrzeliłaś się z tym pytaniem o tulipany. U mnie tez powychodziły bardzo kiepsko, nawet podejrzewałam jakieś nornice, których do tej pory nie miałam. Nie wiem dlaczego zastrajkowały. Miałam nawet kopać w poszukiwaniu cebul, ale boję się, że poniszczę kły jeśli jednak zaczynają wyłazić jakieś spóźnialskie.
Róże piękne. Wzięłaś kilka sztuk Minerwy ;:oj u mnie tylko jedna, ale jak ja czekam na jej kwiaty ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie podobnie z tulipanami,powychodziły liście same ;:222 Tylko nowe z jesieni mają pąki,czekam więc na nie ;:224
Sadzonki róż dorodne,ja czekam na swoje ;:65
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”