Aniu, Ja nie wiem kiedy będe siać słonecznik. Zapewne to będe się sugerował terminem z zeszłego roku. A co do samego słonecznika, to będe siał takie które na wysokość rosną i takie, które rosnąć będą na wielkość talerza.
Olmo Miło mi powitać nowego zaglądającego do wątku.

A jeszcze milej czytać, że to co pisze jest ciekawe i wciągające tak, że chce się czytać kolejną stronę, a nie przeskakuje się na inny wątek.

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Co do Cucamelona, to też wcześniej nie wiedziałwm o jego istnieniu. Dostałem kilka nasionek przed tamtym sezonem tu z forum i postanowiłem go uprawiać. Po tym sezonie wysłałem trochę paczek na Akcje wyniany nasion, by kolejni forumowicze spróbowali jego uprawy.
Co do growboxa, to już jest zamieszkały ale na razie szału w środku nie ma. W weekend zrobię jakieś bardziej szczegółowe zdjęcia.
Z prac, które dzisiaj wykonałem, to przekopałem poletko, na którym w tamtym sezonie rosła dynia, a w tym sezonie będzie najprawdopodobniej rósł kabaczek gigant. Przygotowałem też stanowisko pod fasolke gigant, w miejscu gdzie w tamtym sezonie rosły tykwy.
Kiełkuje obecnie na wacikach kilka nasion papryk: Jalapeno, Peperoni oraz Purple thai chili.
Czekam aż z ziemi wyjdzie papryka gigant.