Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

A już się zmartwiłam że gdzieś przepadłaś .Ciekawa jestem czy byłaś na działce . U mnie rośliny przywalone gałęziami .Teraz zrobiłam mało porządku ,może za tydzień będzie lepiej.Muszę szybko dostać się do żurawek .Wszystko jest pod modrzewiem .Trudno ,straty muszą być.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mało ostre coś mi te zdjęcia wyszły.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu, wiesz, że już się mnie nie pozbędziesz?
Masz ogród w moich kolorach, niemal te same róże, a do tego będziesz tworzyć białą rabatę, wiec jakby pokrewna dusza ;:168
Mogę zostać? Przecież musze podglądać ;:162
Aaa, masz róże Lions Rose, która za mną chodzi od dawna, ale jakoś jeszcze nie mam. Chyba musze to naprawić ;:224
Doczytałam, że masz uboga ziemię - to też jak u mnie. Za to dobrze będą Ci rosły irysy - może zaraże Cię miłością do nich. Moja jest w tym wypadku nieskończona ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu...wspaniale, wiosna już do ciebie zagląda. ;:63 . U mnie bez zmian, roślinki zatrzymały się w miejscu..może to i dobrze. ;:224 . Życzę ci abyś dostała się do tych żurawek , szkoda by było..choć moje nie przywalone a także bardzo kiepsko wyglądają. :wink: Dalej szukam obelisku, na zamówienie nie ma kto mi zrobić. ;:219
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Elu, piszemy tak sobie na pw. więc postanowiłam wdepnąć do Ciebie :wit no i tak, widzę, różyczek masz sporo, ogrom pracy, ale jak czytam lubisz to to i taka praca nie męczy, a tak dla tych El co do Ciebie zaglądają, to ja też Ela ale na drugie :wit Pięknie już wiosna zagląda do Twoich włości ;:215 i jeszcze chciałam pochwalić kociaki prześliczne, ja mam Stanisława w domku razem z psem Sonią, pozdrawiają Twoją trójkę :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko , ogromny to dla mnie zaszczyt gościć Cię w moich progach .Twój ogród to niedościgniony wzór.Bardzo ,ale to bardzo polecam Ci Lions Rose .To taki pewniak w ogrodzie,kwitnie non stop ,pięknie utrzymuje kwiat ,zdrowa jak ryba ,no i ma równiutki pokrój a przy tym ten budyniek w środku , cudo ,mam do niej wyjątkową słabość.W opisach to mała róża ,ale naprawdę dochodzi do 1m.Wiem że praca Cię goni ,ale jak znajdziesz chwilkę to zaglądaj proszę . ;:196

Zeniu , po jakich to jarmarkach biegałaś ? Poszukaj w okolicy zakładu ślusarskiego ,lub takiego ,który robi metalowe balustrady poręcze itp. Oni z drutu zrobią Ci obelisk bez problemu i to za rozsądną cenę bo drut kupują w dużych ilościach więc mają taniej a i wyginać mają na czym. Szukaj ;:333

Iwonko ,witam Cię serdecznie .W Twoim kolorowym i bogatym w rośliny ogrodzie bywam często ,ale muszę zostawiać ślad .Obiecuję poprawę. Dzięki za odwiedziny :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, zdecydowanie muszę o niej pomyśleć - nawet już rozpoczęłam przegląd ofert w szkółkach, ale oczywiście Lions nie znalazłam, za to skusiłam się na inne ;:333 ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko szukaj w Ros........,muszą mieć bo w ofercie jest ,a co zamówiłaś ?.Ja od nich brałam w doniczkach i był super towa
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za podpowiedź ;:196
Kupiłam angielkę Alnwick - juz ja kiedyś miałam, ale wymarzła i postanowiłam dać jej nowa szanse.
Kupiłam tez Garden of Roses, która chodziła za mną kilka sezonów.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko super różyczki zamówiłaś . Do mnie przyjdzie dostawa w ilości 20 szt. Do Ros...... najlepiej zadzwonić .Ja zamawiam od nich ofertę papierową ,jest bardziej szczegółowa . Zamawiam róże też przez tel. Teraz biorę z F ,ale w czerwcu - lipcu dobiorę w donicach z R... ;:167
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Witaj Elu zaszalałaś z różyczkami. Ja w tym roku skusiłam się na Pashminę i to przez forum.
Przegladajac ogrody tak bardzo mi się spodobała,ze postanowiłam ją zakupić jeszcze mam chrapke na Eden Rose też zamawiałm R.......
Teraz muszę pomyśleć o nowj rabacie i towarzystwa dla niej,Mój M nawet nie wie hihi,że coś jeszcze planuję zmieniać na działce,
Jakoś nie mogę się dodzwonić do R... a może to i lepiej bo znając życie na pewno bym się jeszcze na coś skusiła.
Ciągle mówię sobie nie, nie nic nie kupuję wystarczy to jakaś choroba.
Pozdrawiam ;:196
Ela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ,a mnie martwi to ,że tyle jeszcze mam miejsca i trzeba to obsadzić .W tym sezonie to głównie cały przód po wycince i karczowaniu.Na jesieni co mogłam to zabrałam żeby przy wycince nie zniszczyć .Teraz robota na nowo .Powinnam była zrobić to rok temu i miałabym już z głowy. Różyczkę będziesz miała cudo . Ja jej jeszcze nie mam. Może w przyszłym sezonie .Teraz muszę uzupełnić kolorystycznie to co już mam .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

pela11 pisze:Elu ,a mnie martwi to ,że tyle jeszcze mam miejsca i trzeba to obsadzić .
Oj jak chciałabym mieć taki problem... Ja znów chciałabym sadzić a nie mam miejsca... ;:306
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Elu ,a mnie martwi to ,że tyle jeszcze mam miejsca i trzeba to obsadzić
To ja może wedle siebie to wypośrodkuję. ;:oj . Czasem zazdroszczę tego miejsca w zależności od sił jakie mnie najdą. :;230 . Czasem wystarcza mi to co mam, choć zazwyczaj to pierwsze. ;:306 . Elu..trawniczki chyba też jakieś planujesz..ja z braku miejsca na roślinki będę trawniczki karczować a ty z braku wystarczającej ilości roślinek trawki dosiejesz. :uszy. U mnie dziś zimowo, grube płaty śniegu z góry lecą..nawet ładnie to wygląda . Mimo to tęskno za działeczką i wiosną. ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko ,jeżeli chcesz tak bardzo sadzić to zapraszam do siebie .Dam wikt i opierunek . :;230 Pozdrowionka ;:167

Obrazek

Zeniu ,u mnie z pogodą to samo ,śnieży i śnieży .Planuję wyjazd w sobotę o ile syn będzie miał wolne bo u niego z tym różnie .Na niedziele nie ma co planować bo będzie brzydko .W marcu nie będzie niestety lepiej.Z większymi pracami w ziemi wejdziemy dopiero w kwietniu .Z drugiej strony ja wolę bo jak tak zimno to nie mogę nocować a przez jeden dzień niewiele się robi. Pożyjemy ,zobaczymy .Lecę do pracy a po drodze zajadę do hurtowni po nawozy .Pa ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu...twoje prognozy pogody póki co sprawdzają się. :wink: . Dalej u mnie krajobraz zimowy, w nocy jeszcze dosypało...gdzie tu myśleć o wiośnie. ;:222 . Na pocieszenie kupiłam sobie gipsówkę ( kiedyś już miałam i wywaliłam )..teraz znów mi się spodobała. ;:306 . Wsadzę między róże, stopki im osłoni. ;:oj. Ciekawe jak u ciebie z pogodą. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”