Kilka fotek z Ogródka GERTRUDY

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Gośiu jakie ty miałaś piękna róże w tamtym rok, moje dopiero posadzone i mam nadzieje że będo takie jak twoje. Dziękuje za komentarz, będe wpadać tu często
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam z krótką rewizyta i.... przepadłam na długo :))))) Masz przepiekny ogód i wyjśc z niego nie mogłam, bo i to kusi i to nęci i tamto trzeba jeszcze dokładnie obejrzec :) oj cos czuje, ze będę tu częsciej zaglądac :)))))
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Noqurczę, szukam tych Papgeno, bo na oczy nie widziałam, a tu...nic???
Gosia, miej litość nad nałogowcami.... :?
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Haniu - Papageno to taka sobie "pstrokatka " , ale uroczo wygląda w kompozycjach z niebieskimi lub białymi bylinami i mocno kwitnie - no i jej kwiat przypomina ciut , poszukiwanego przeze mnie Ferdinand Picard
Tu są zdjęcia Papageno i krótki opis http://davesgarden.com/guides/pf/go/68927/
Tu siedzi poszukiwany Ferdynand http://www.justourpictures.com/roses/fe ... chard.html :wink: ;:7
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Hiihihihi, same ciapciaki :-)
Jeśli się ukorzenią, a będziesz reflektowała, to w tym samym stylu, mam Henri Matisse.
Po cięciu piennych koron, parę patyków wsadziłam do gruntu i ...pączki są, ale korzenie będą pewnie jesienią.
To mieszaniec, wielo i wielkokwiatowy, ładnie pachnący i dość długo trzymający się w wazonie - ok. 10 dni. Woli cień, bo wtedy kwiaty dłużej się trzymają.
aha! I każdy kwiat jest inny, ma inne ciapki, kreski.
W ciepłe lato, gdy dużo słońca kwiaty mają więcej bieli, gdy pada są karminowe z małymi centkami :-)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

To wcale nie taka zwyczajna pstrokatka ten Twój H. Matisse pochodzi z kolekcji francuskiego hodowcy Delbarda . W naszym kraju rzadko można kupić róże tego hodowcy . Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
gosia2501
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu masz nie tylko róże angielskie, ja bym powiedziała że cały Twój ogród jest w starym angielskim stylu. Taki troche zagadkowy i niezwykle romantyczny. Też mam kilka róż, miałam nawet zamieścić kilka zeszłorocznych zdjęć, ale teraz wsztrzymam się z tym do tegorocznego kwitnienia. Podobało mi się połączenie wiciokrzewu z różą i zaraz idę przesadzić swoją świeżo posadzoną różę w sąsiedztwo wiciokrzewu. Jeśli pozwolisz będę tu często wpadać, ponieważ Twój wątek jest nieoceniomym źródłem wiedzy o gatunkach i uprawie róż.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu zajrzałam na chwilkę bo stęskniłam się za Twoim ogrodem :wit
wiesz, zauważyłam juz u siebie mszyce na różach 8) trzeba pryskać bidule, posadziłam nasturcje obok by wzięły całą mszyce na siebie ale jeszcze nie wyłażą :? pozdrawiam
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Gosiu, ja zaglądam do Ciebie i już nie mogę doczekać się na nowe zdjęcia Twoich ślicznotek:lol: Ostatnio dostałam od Bożenki- Babopielki różę jej babci....stara odmiana sprzed 80 lat, jak tylko zakwitnie, jeśli pozwolisz, to poproszę Cię o pomoc w identyfikacji :lol:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gertrudo! obejrzalam dopiero teraz Twoj ogrod-jest milosniczka roz,wiec na pewno kochasz ludzi.Przepiekny zbior i jakie zdrowe-powiedz czym je zasilasz,bo moje latem zolkna i traca liscie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Gosiu :) Coś się opuściłaś i zdjęć nie pokazujesz :(
Daj nacieszyc oczy :D Tak lubię Twój ogród ogladać, chciałabym zobaczyć go w wiosennej odsłonie :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Daisy pisze:Witaj Gosiu :) Coś się opuściłaś i zdjęć nie pokazujesz :(
Daj nacieszyc oczy :D Tak lubię Twój ogród ogladać, chciałabym zobaczyć go w wiosennej odsłonie :)
Nie pokazuje bo jak zauważyłaś po tych kilku ostatnich zdjęciach [ a raczej po ich jakości ]nie mam swojego aparatu - mój mąż zabrał go ze sobą do pracy , ale wraca już za miesiąc więc mi go odda i wtedy obiecuję nadrobię wszystkie zaległości [ do tego czasu zakwitną różaneczniki i azalie ] . Mam co prawda taki stary , ale nie dość że robi kiepskie zdjęcia to jeszcze muszę ganiać z przedłużaczem bo baterie starczają mu na 1 zdjęcie [ no a zła jakość zdjęcia plus niezbyt duże umiejętności potrafią odebrać urodę nawet tym najpiękniejszym kwiatom ] . Jutro chcę kosić trawnik , a że kosiarkę mam elektryczną i muszę wyciągnąć przedłużacz to może zrobię kilka [marnych] fotek . Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

O tak wykoś trawnik :D i pokaż ogódek
Edyta
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie dziewczyny no i mnie namówiłyście odpaliłam to stare redło [ pseudo aparat ] i ku zdumieniu moich sąsiadów podłączona pod wlokący się za mną pomarańczowy przedłużacz usiłowałam coś z niego wydusić [ z marnym skutkiem co widać poniżej ] . Pogoda była piękna trawa równiutko przystrzyżona [ i w pełni uleczona po zimie ] i co ? No i nic na leprze trzeba będzie poczekać jeszcze miesiąc [ jak mąż wróci i odda mi aparat ] Mam tylko nadzieję ,że różaneczniki i azalie jeszcze do tego czasu nie zakwitną , bo bardzo chcę je uwiecznić , a tym szacownym zabytkiem elektroniki [ którego użyłam dziś ] nie zamierzam więcej psuć sobie humoru :cry: No ale obiecałam więc zamieszczę choć to najbardziej "udane" [ albo lepiej czytelne ] . Pozdrawiam i idę spić wieczorną herbatkę w ogrodzie bo ciepło jeszcze ;:25 Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Gosiu :) Nie poddawaj się! Nawet i tym aparatem zdjęcie oddaje piekno i charakter Twojego ogrodu :D

Pogoda nareszcie piękna, ja dopiero teraz wróciłam z ogrodu :) Urobiona, ale szczęśliwa :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”