Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aneczko, zauważ że napisałam "i dla mnie" a nie "najpierw dla mnie" tak że możesz być spokojna, do wpychania mi daleko, z piedestału miłości do Winter Lodge cię nie strącam ;:183
aneczka1979 pisze:A może są na forum rzeczywiście osoby, którym ukorzeni się nawet patyk bambusowy wetknięty jako podpórka? :lol:
Ja znam taką osóbkę, niestety nie bywa na Fo. Sadzi patyki na jesień do ziemi i nakrywa słoikiem. Większość Jej się przyjmuje. Może to kwestia gleby Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Aniu, piękne lilie pokazałaś ;:108
Zapisałam na listę do kupienia Kushi Maya, Flashpointn i The Edge są cudowne!
Róża z patyczka.. przyznaję, że dopiero tu na FO słyszę o takiej metodzie.
Do tej pory wiedziałam, że tylko dzięki szczepieniu możemy uzyskać daną odmianę.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

aneczka1979 pisze: A może są na forum rzeczywiście osoby, którym ukorzeni się nawet patyk bambusowy wetknięty jako podpórka? :lol:
Aneczka, no przecie to mi ukorzeniły się Alchymisty :heja Ale cicho, żeby czasem nie zechciały paść z tej mojej dumy ;:224 ;:306 . Włożyłam patyczki w listopadzie, a jakiś tydzień temu zaczęły wypuszczać listki..
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ja się też pochwalę, dwie różyczki już ładnie rosną , takim właśnie sposobem ukorzenione... :heja
Jesienią wetknęłam w ziemię jeszcze trzy następne. Trzymam kciuki aby im też tak dobrze poszło...
Tak więc jakbyście miały na zbyciu patyczki z wiosennych przycinek , piszę się na nie... ;:7
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Połowa stycznia,coraz bliżej wiosny....wczoraj pojechałam do Auchan,a tam wystawione kilka stojaków z nasionami.Złapałam czarnuszkę i szałwię trójbarwną jak co roku.Nic nowego nie wpadło mi w łapki,ale to dopiero początek,pewnie jeszcze coś dokupię.
Od jakiegoś czasu przeglądałam szkółki różane,aż w końcu wczoraj definitywnie złożyłam zamówienie i w marcu dojadą do mnie:

1.Rosomane Janon
2.Claude Brasseur
3.Soul
4.Dolce Vita
5.Galaxy

Jeśli nic się nie zmieni to tak zostanie,no chyba,że jeszcze coś domówię.Jednak raczej skupiłabym się na doborze kilku bylin i jednorocznych roślin.Chciałabym dokupić kilka błękitnych ostróżek,możecie polecić mi sklep internetowy,w którym je dostanę?

Krysiu Twoje lilie przeszkadzały różom tzn cebule się mnożyły tak?
Moje na razie młode,jeszcze tak bardzo się nie rozrosły...

Sabinko trzymam kciuki,by Twoje próby z patyczkowaniem się udały i będziesz mogła pochwalić się na forum swoją różyczką.
Mi się to nie udaje,byłam już na etapie wypuszczania listków,a potem nagle patyczek usychał ;:222
Jeśli zima nadal będzie łagodna,to na pewno z Winter Lodge będzie kilka patyczków i podzielę się w Wami,a potem będę z Wami niecierpliwie wyczekiwała sukcesu ;:215

Clem3 też próbujesz z patyczkami? Trzymam kciuki,żeby się udało.Podlewasz je przez ten okres zimowy?

Zuza mam nadzieję,że starczy dla kilku osób i Ty również będziesz miała szansę wyhodować różyczkę ;:333

Yollanda oj tak bardzo lubię Flashpoint ;:108

Madziu byłam na chwilkę dziś z rana w Twoim wątku,czytałam,że masz już listę lilii...ładne okazy co nie?
Mi się podobają Double Sensation,Elodie,AnneMarie Dream,White Planet,Boogie Woogie,Passion Moon,Soft Music...
Czy to nowości to nie wiem,jak to sprawdzić?

Marlenko ja też nie przepadałam za liliami,ale w lipcu akurat jest na nie czas,kiedy róże odpoczywają one grają pierwsze skrzypce ;:333

Wandziu masz rację,że to niespodzianka,czasami łapię się na tym,że danej rośliny nie sadziłam w tym miejscu,ale potem nawet cieszę się,że tak wychodzi ;:215

Aneczko spokojnie kochana i dla Ciebie starczy,róża jest spora,byleby tylko nie zmarzła ;:224
No ciekawe jak am pójdzie z patyczkami? Ja swoją najwyżej dam wujowi,jemu to zawsze wychodzi.

AguJa właśnie oglądam katalog Lilypolu i oczy mi latają,bo chciałabym mieć wiele więcej niż zaznaczyłam,ale na wszystko nie mogę sobie pozwolić.Jeszcze ostróżki muszę domówić ;:303
Róża z patyczka to najłatwiejszy sposób podobno,ale ja wciąż nie zdołałam wyhodować.Nawet w ukorzeniacz patyczek włożyłam,ale widocznie słabo się starałam ;:145

Olu no to pięknie,gratulacje...jak tak piszecie,że wam się udało to znów naszła mnie ochota na wiosnę i będę próbować,w końcu co mam do stracenia?

A może ktoś z Was robił fotorelację z ukorzeniania patyczków,a potem sukcesu?

Hot Chocolate w ten chłodny,bury dzień na rozgrzanie ;:167 Uwielbiam tę różę....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to Lavender Flower Circus,rośnie u mnie w donicy na balkonie,mam na nią oko :)
Teraz zimuje w ubranku z agrowłókniny...

Obrazek

Obrazek

Pierwsze kwitnienie jak widać dosyć obfite,natomiast drugie równiez,ale dużo mniejsze kwiatki.Mimo wszystko zasługuje na pochwałę ;:333

Pozdrawiam weekendowo :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania ładne róże zamówiłaś... ;:215
Piękne kwiaty ma L.F.C. mam posadzone trzy krzaczki.... juz się cieszę... :D
Nie zamawiaj ostróżek w sklepach internetowych tylko wybierz się do szkółki w Przytok.... ;:333
mają największy wybór ... kupując na miejscu będziesz widziała sadzonki... ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To moja pierwsza próba. Nie przyszło mi do głowy podlewanie. A powinnam?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wiesz co Aniu to może i moje patyczki daj wujkowi..? Ja chętnie od niego zaadoptuję ukorzeniony już patyczek. ;:224 ;:131
Na pocieszenie i ja powiem, że z lilii mam chrapkę na znacznie więcej niż zamówię. ;:168

-- 16 sty 2016, o 11:20 --
sweetdaisy pisze:Aneczko, zauważ że napisałam "i dla mnie" a nie "najpierw dla mnie" tak że możesz być spokojna, do wpychania mi daleko, z piedestału miłości do Winter Lodge cię nie strącam ;:183
aneczka1979 pisze:A może są na forum rzeczywiście osoby, którym ukorzeni się nawet patyk bambusowy wetknięty jako podpórka? :lol:
Ja znam taką osóbkę, niestety nie bywa na Fo. Sadzi patyki na jesień do ziemi i nakrywa słoikiem. Większość Jej się przyjmuje. Może to kwestia gleby Obrazek
Zuza a może zaprzyjaźnimy się z tą osobą? ;:183 Może podzieli się ona z nami arkanami tej wiedzy tajemnej?
Ja nie mam doświadczenia z ukorzenianiem patyczków różanych. I np z hortensjowych nie ukorzenił mi się ani jeden. ;:145 Za to budleje mam dwie! ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju dzięki za podpowiedź w sprawie ostróżek,całkiem z głowy mi wyleciało,że w Przytoku mają przecież kilka ciekawych odmian ;:oj
LFC ma ciekawy kolorek,na razie w żadnej róży takiego nie widziałam ;:303

Clem3 jak sucho i nie ma mrozu to lekko chyba podlać trzeba? Dziewczyny co Wy na to?

Aniu czasami jak tnę to daję kilka patyczków wujowi,ale on potem wszystko zamiesza i nie przywiązuje wagi do nazw.
Potem znajduję na rabatach moje róże,które udało mu się losowo ukorzenić.Ostatnio zauważyłam Williama Skaekspeare ;:224
Hortensję można ukorzenić w inny sposób.Przygiąć gałązkę i zasypać ziemią,a jak się ukorzeni to odciąć i sadzonka gotowa.
Zawsze zapominam o tym sposobie ;:124

Mariatheresa i szałwia

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ania czym byś posadziła L.F.C. ... chodzi mi o kolor :D jakim ?
Czy moja DicEvy pasuje ?
W sezonie w Przytok widziałam jeszcze więcej odmian.... aż mi ślinka ciekła... :;230
Ja kupowałam na targu, gdzie pani miała małe sadzonki po 5 zł. po dwie odmiany w doniczce.
Wszystkie mi kwitły, a na jesieni podzieliłam i mam teraz całkiem sporo tego towarzystwa. :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju w pierwszej chwili jak czytałam Twój post to pomyślałam,że pytasz o tło dla LFC? A Tobie chodzi o różę towarzyszącą?
DicEvy oglądnęłam i jasne,że będzie pasowała ;:215
Ostróżki za 5 zł ? Dobra cena,u mnie takich tanich nikt nie miał,zawsze się cenią ;:224 W Przytoku coś wybiorę,lecę na ich stronę zobaczyć co mieli w ofercie ;:215
Mi się marzy ta Crystal Delight ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No to widzę podobne masz lilie zakreślone jak i ja. Czekam już w blokach startowych jak uruchomią ten Lil.. Róże wybrałaś piękne. Na Soul mam chrapkę od dawna. Na pewno kiedyś ją nabędę. Dolce Vita też mi chodziła po głowie, ostatecznie też odłożyłam ją do przyszłorocznych przyjemności. O Claude Brasseur jeszcze nie słyszałam. Muszę przyznać, że barwę ma piękną. Z resztą sam kwiat także.
Lavender Flower Circus natomiast jest fantastyczna. W ogóle te Circusy są przeurocze.

Z patyczkami róż nie próbowałam. Jedynie sporo hortensji mi się ukorzeniło w ten sposób. Pytanie przy przetrwają zimę? Bo latem się cudnie spisywały.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, jednak nie zamówiłaś Minervy?? Wiem, że miałaś na nią ochotę ;:218
Hot Chocolate niesamowita, zamówiłam ją dzięki twoim dobrym słowom o tej odmianie. Jeśli chodzi o ostróżki, to jest taka opcja, że mogę wysłać ci część swoich. Oczywiście to nie są jakieś odmianowe, tylko wysiane z nasion, ale prawdopodobnie będę dzieliła w tym roku kępy ;:108
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Annes 77 pisze:Maju w pierwszej chwili jak czytałam Twój post to pomyślałam,że pytasz o tło dla LFC? A Tobie chodzi o różę towarzyszącą?
DicEvy oglądnęłam i jasne,że będzie pasowała ;:215
Ostróżki za 5 zł ? Dobra cena,u mnie takich tanich nikt nie miał,zawsze się cenią ;:224 W Przytoku coś wybiorę,lecę na ich stronę zobaczyć co mieli w ofercie ;:215
Mi się marzy ta Crystal Delight ;:167
Spełniam Twoje marzenie, mówisz masz

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale dziś ładny dzień,mrozik lekki i ostatnie resztki śniegu...jeszcze nic nie posiałam,ale pewnie pod koniec stycznia zacznę...
Wczoraj odwiedzili Nas rodzice,pokazałam mamie katalog Tantau i wybrała Schone maid oraz Aquarell,czy ktoś z Was ma tę drugą różę?
Kupować,czy odradzić mamci? Nie pamiętam,żeby ktoś ją miał i chwalił?

Madziu chciałoby się mieć wiele pięknych odmian,ale jest ich za dużo,a my mamy mętlik w głowie,którą wybrać,a z katalogu śmieją się do nas pannice...Podoba mi się jeszcze Eddy Mitchel albo La Villa Cotta,ale niestety ograniczenia z powodu braku miejscówek...
Soul ma ciekawy,intrygujący kolor,a mało mam róż w podobnym kolorze.Róż i bladawce u mnie królują.
Lilie wczoraj zamówiłam i jedną dalię Alauna Clair fioletowo-białą i liliowca Entrapment,ale jeszcze miałam chrapkę na Cheese And Wine ;:oj

1 x Lilia azjatycka pełna ANNEMARIE s DREAM 1 szt.
1 x Lilia azjatycka pełna DOUBLE SENSATION 1 szt.
1 x Lilia azjatycka pełna ELODIE 1 szt.
1 x Lilia Orienpet BOOGIE WOOGIE 2 szt.
1 x Lilia trąbkowa WHITE PLANET 2 szt.
1 x Lilia Orientalna pełna SOFT MUSIC 1 szt.
1 x Lilia Orientalna pełna DISTANT DRUM 1 szt.
1 x Lilia azjatycka BLACK OUT 2 szt.
1 x Dalia ALAUNA CLAIR-OBSCUR 1 szt.
1 x Liliowiec ENTRAMPMENT 1 szt.
1 x Lilia Orienpet GARDEN AFFAIRE 2 szt.

Sabinko no właśnie od lata miałam na nią chrapkę,ale po rekomendacji alexii i pooglądaniu jej na Hmf na razie zrezygnowałam i poczekam na dalsze opinie.Cieszę się,że skusiłaś się na czekoladkę,ona jest warta zachodu ;:333
Jak wypuszcza listki czerwone to dopiero widok ;:108
Chętnie przyjmę ostróżki,bardzo je lubię ;:215

Pashmina dziękuję za portret Crystal Delight ;:215 Piękna Ci ona ;:167

Charles Austin otoczony strzelistymi naparstnicami...

Obrazek

Miłej niedzieli ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”