Grażka, dałaś po oczach tymi liliami Aż się nie mogę doczekać przyjścia moich zamówionych
Z trytomą mam tak samo, liście leżą zdechłe na ziemi, w środek nie zaglądałam, trzymajmy kciuki za nie
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Witaj Grażynko
Arystokratki piękne i wspaniale kwitną. Mam kilka lilii ale nie osiągają swoich wysokości i kwiatów też mają mało. Nie lubię stosować nawozów sztucznych bo ziemię mam kiepską a nawozy tylko pogarszają jej stan. Używam kompost. Czy coś mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Grażynko, pięknie jest u Ciebie, siedziałabym tu godzinami wąchając i podziwiając. Urzekły mnie przede wszystkim lilie, clematisy i hortensje. Jaki to clematis ze str.9, pierwsze zdjęcie z dn.1 luty br.? Czyżby to był Błękitny Anioł? Mam anioła, ale jest jakby inny.
Zaniedbany wątek ,chyba wypaliłam się ,jakiś leń mnie dopadł ,
wiosna do mojego ogródka oczywiście dotarła ale chyba dopiero dzisiaj ją poczułam ,pierwszy ciepluteńki ,słoneczny dzień ,można było nawet poleżeć na leżaku
Dopiero co marudziłam że różowe i niebieskie śnieżniki w pełni kwitnienia a białego nie widać -a u Ciebie jest -w razie czego będę wiedziała do kogo się szeroko uśmiechać
No nareszcie Grażynko , a taka piękna wiosna u Ciebie , z tym wypaleniem to większość z nas tak miała, ale już przeszło, bo jest co robić na działeczce i podziwiać u innych roślinność
No i jesteś
Grażka, trzeba zebrać się do kupy - wiosna pełną gębą i ogród potrzebuje naszej uwagi
Śnieżniki białe są śliczne, chyba najładniejsze Ja mam tylko niebieskie, a i tak jakoś nie chcą zbyt wyłazić
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Grażynko to już nie znikaj na dłużej. Pozachwycałam się magnolią,bo moja biała nie była tak obsypana kwiatami i już przekwitła. I dostrzegłam szafirka różowego,który u mnie się nie pokazał.