Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Hibiskusy się tak rozrastają ? U mojej mamy jakoś nie a ja nie mam. Mój ogród to dość chaotyczny ale to dopiero początki i uczę się jakie rośliny chcę w nim mieć i które u mnie będą czuły się dobrze. :wink:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu przepięknie. Wszystko takie uporządkowane,że hej. ;:215 W taką pogodę nic nie ruszaj w ogrodzie.Nic nie da się robić. Może jak się ochłodzi. U Ciebie padało .U mnie już dawno nic. Rachunek już nie długo i do mnie przyjdzie. Leje wężem ile się da, bo już nie mogłam patrzeć . I tak wszystko podsycha. Hortensje masz przepiękne. Moje -Twoje żyją i podrosły. ;:167 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś hibiskusy cięłam wiosną o 1/3, bo już miałyby 2 metry wysokości. To duży krzew, widziałam u znajomych, na dobrej glebie, miał ze 3 metry wysokości. Rośnie jednak jako soliter, to ma możliwość dobrego wzrostu.

Alu cieszę się, że hortensje rosną, bo rok dla nich nie najlepszy. Jak już się zadomowią, to będziesz się cieszyć bezproblemowymi krzewami. ;:108 Popadało 20 minut, przynajmniej te rośliny z płytkim systemem korzeniowym trochę odżyły. W ogrodzie nic nie robię, bo zdrowie ważniejsze niż wszystko, ja to wiem. Od czwartku ma popadać i się pewnie ochłodzi, będę wtedy coś robić. ;:218
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,fajnie przedstawiłaś kolejne rabaty,ogród pięknieje a hortensje są cudowne ,moje wsadzone są w tamtym i tym roku i daleko im do takich widoków,mam tylko 3 starsze i nie wiem jakie,one już są duże,ale ja tak je uwielbiam ,że teraz już mam ich sporo ale trzeba czasu ,zeby się rozrosły i pokazały co potrafią,pozdrawiam ;:196
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Soniu ja widzę u ciebie jeszcze dużo miejsca na nowe odmiany hortensji :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu niemoc twórcza chyba w takich temperaturach wszystkich nas chwyta Obrazek
U Ciebie i tak kupa roboty już zrobiona, ale wiadomo, jak się ma ogród, robota nigdy się nie kończy ;:108
Czemu anabekę na pniu ścięłaś przy ziemi?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

oj żebym tak miała takie nienadające się do pokazania rabaty ;:306

Takie pytanie nowicjusza czy trawy są jednoroczne?? bo mam dwie kostrzewy srebrzyste i dwie brązowe turzyce, o ile oczywiście nazw nie pomyliłam :lol:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Jezu pięknie ;:63
Kiedy u mnie bedzie taki porzadek?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś niektórzy uważają, że tylko ładne miejsca trzeba pokazywać. Ja myślę, że spojrzenie innej osoby na moje rabaty, pomoże mi w podjęciu decyzji jak je lepiej zagospodarować. Na pewno w końcu sama zdecyduję, ale odmienne wizje zawsze mnie inspirują. ;:108 Hortensje mają tak różne kwiaty, że tylko znawczynie je rozpoznają. Ja znam, te które mam, po prostu cieszę się ich kwiatami i niezawodnością. Dla ciebie Pinki Vinki. Już się osypuje, ale pachnie przepięknie i pszczoły ją kochają.

Obrazek

Anitko posadziłabym 20 sztuk, :D tylko do lipca musi też być kolor w ogrodzie. W tym roku posadziłam cztery i pewnie w szkółce coś wypatrzę, bo już szykuję się na zakupy. ;:65 Może ci sie spodobają dwie samosiejki, kosmos i koper. :)

Obrazek

Zuza perspektywa ochłodzenia i deszczu już mnie napędza. :heja Anabelka na pniu straciła w czasie wichury połowę gałązek. Mimo, że pień doskonale się trzymał ścięłam go, bo co mi z pnia jak zostało na nim parę pędów. Niech rośnie w formie krzaczastej, taka jej natura. Różanka na skarpie prawie mnie zadowala. :)

Obrazek

Paulinko spojrzenie na ogród jest zawsze subiektywne. Ja jestem zachwycona niektórymi ogrodami forumek, choć u siebie takich rozwiązań nie widzę. Jako młode ogrodniczki jeszcze nie raz będziemy przerabiać rabatki, ot cały urok grzebania w ziemi. ;:108 Dla ciebie pomidory, twoje pewnie też już konsumowane. Przywiązane do pręta z resztek pobudowlanych, bo podpórki się połamały. ;:306

Obrazek

Kasiu zajrzyj do pierwszego wątku. Zaczynałam tak jak ty, na chwastowisku. Po czterech latach już trochę ogarnięte, więc jest nadzieja i dla ciebie. ;:113 Niestety zatrudniłam do przekopania całości i zdjęcia starej darni pana z traktorem, to było ponad moje siły. Ty robisz przetwory, a ja czekam na dojrzenie koralików w donicy.

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Piękne są hortensje. U mnie na razie dość pusto ale pomału ogród się zapełni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, u mnie nadal susza , już nie daję rady podlewać , aż mi żal patrzeć na te biedne rośliny , one padają z suszy, a ja ze zmęczenia.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Soniu a co w ogóle planujesz kupić w ogrodniczym?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

;:196 Ale masz cudnie, przesadzasz z tym narzekaniem.
Rabatka czerwona - bajeczna. Obwódki porządkujące rabatki, wszędzie dopracowane. Werbena powoduje u mnie spazmatyczny płacz. Chociaż siewki od ciebie zakwitły 8 sierpnia ;:168 to jakoś mizernie to wszystko u mnie rośnie. Oby się rozsiała, bo ja chcę takie łany jak u ciebie.
No i te piękne hibiskusy. No nie jestem w stanie wszystkiego wymienić bo zanudzę.
Perovskie z białymi jeżówkami to chyba normalnie zgapię ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, wracam do ciebie po ponad tygodniowej przerwie od forum i ogólnie "internetów". Upały dały w kość, a dzisiaj wreszcie pada :tan i mam urlop od konewki :;230
Ty wiesz, że moja Vanille Fraise nie przebarwiła się na różowo tylko od razu zaczęła zasychać ;:223 mimo podlewania. Mam nadzieję, że końcówka wakacji przyniesie więcej opadów i chociaż kilka kwiatów zmieni barwę..
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Sabinko nie jesteś z tym sama. Moja również się nie przebarwia a przekwita.
Już miałam pisać czy to aby rzeczywiście vanilka.
U mnie w końcu deszcz. Wczoraj delikatny ale dziś juz pada kilka godzin z przerwami...
Może roślinki trochę się wzmocnią.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”