Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
besia: Zgadzam się z Tobą. Jaune Flamme jest ciekawym pomidorkiem i będzie u mnie w przyszłym roku też.
Pozdrawiam, Jurek
Odi profanum vulgus et arceo - Horacy
Odi profanum vulgus et arceo - Horacy
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 kwie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W mojej skrzynce balkonowej, pod koniec lata wykiełkowało kilka pomidorków koktajlowych - zapewne koralików. Właśnie zaczęły kwitnąć.
Jest to tym bardziej miła niespodzianka, bo wszystkie koktajlówki na działce mróz załatwił jakieś dwa tygodnie temu (było -6 st.C).
Mam nadzieję, że uda im się dojrzeć. Nie miałam jak dotąd okazji na konsumpcję własnych pomidorków w listopadzie
pozdrawiam, Kluska

Mam nadzieję, że uda im się dojrzeć. Nie miałam jak dotąd okazji na konsumpcję własnych pomidorków w listopadzie

pozdrawiam, Kluska
Na pewno dojrzeją na parapecie w domu (oczywiście jeżeli masz miejsce). Jeżeli krzaczek jest nieduży i wyględny, to możesz go przechować do następnego sezonu i mieć pomidorki na okrągło.
Basia
Basia
Ciekawa jestem czy doczekałaś się tych pomidorków???mizuba pisze:Mam nadzieję, że uda im się dojrzeć. Nie miałam jak dotąd okazji na konsumpcję własnych pomidorków w listopadzie
pozdrawiam, Kluska

Pozdrawiam, Ela
Żółtego nie będzie, ale malinowego już mam, teraz tylko trzeba go ustalić.roisyb pisze:A czy komuś pojawił się żółty megagroniasty?
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, jeżeli Ty wytrzymasz z nią, to ona też da radę
. Pomidorki mogą tak na okrągło kwitnąć i owocować, inna sprawa to wygląd krzaka
. Na wielkanoc powiesisz wydmuszki
. U mnie karłowe były dwa lata na parapecie, a ponieważ były niesmaczne- Tiny Tim-, to już ich nie ma. Czy istnieją jakieś smaczne karłowe koktajlówki? Miałam Tiny Tim i Bajaja. Nie do zjedzenia
.
Basia

Basia
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Kasiu, jednak zrobiłaś cytrynkową choinkę.
Basiu nie znam smacznych karłowych pomidorków, miałam w tym roku Venus, Bajaja, Tiny Tim, Mikro Tom, co jeden to gorszy, niepotrzebnie inwestowałam w dwustronne pojemniki, bo na pewno nie wysieję ich w przyszłym sezonie.
Pozdrawiam Irena

Basiu nie znam smacznych karłowych pomidorków, miałam w tym roku Venus, Bajaja, Tiny Tim, Mikro Tom, co jeden to gorszy, niepotrzebnie inwestowałam w dwustronne pojemniki, bo na pewno nie wysieję ich w przyszłym sezonie.
Pozdrawiam Irena
Świetna ta choinka, tez taka chcę!!! Co to za odmiana??? Yellow Pear Shaped??mymysteryy pisze:to moja pomidorowa choinka do Matki Boskiej Gromnicznej w lutym zostanie
Pozdrawiam, Ela
Ja w donicach uprawiam K/113 dwie wersje samokończących malinowych pomidorków. Bardzo je lubię, bo są smaczne i plenne. Z odmian ustalonych mogę polecić Green Sausage, Cherry Purple Pear, Koralik.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
To Cytrynek Groniasty (pyszny, słodkielissa pisze:
Świetna ta choinka, tez taka chcę!!! Co to za odmiana??? Yellow Pear Shaped??

- Rzepka
Ja z koktailówek, które miałam w tym sezonie zostawiam sobie K/17, jest plenna, ma słodziutkie brązowe owocki i Winogronka.
Spróbuję jeszcze raz z Megagronem, bo w tym roku nie bardzo mi wyszedł, może jeszcze Snow White.
Pozostałe to już będą nowości, które będę uprawiała po raz pierwszy.
Pozdrawiam
Spróbuję jeszcze raz z Megagronem, bo w tym roku nie bardzo mi wyszedł, może jeszcze Snow White.
Pozostałe to już będą nowości, które będę uprawiała po raz pierwszy.
Pozdrawiam
Rzepka, co było nie tak z Megagronem?
Ja na pewno posadzę Cytrynka groniastego i Smaczka malinowego i Megagrona oczywiście.
- Rzepka
Aria mój Megagrom różnił się od tych pokazywanych na Forum.To był olbrzymi krzaczor porównywalny z Yellow Pearshaped, ale grona wcale nie były tak rozbudowane, nasiona na pewno nie były pomylone, bo smak i wygląd owocków taki jak w opisach, miałam go w czterech różnych miejscach i wszędzie tak samo wyglądał,
Pozdrawiam Irena
Pozdrawiam Irena