Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Filemon to daleko Cię wywiało ;:306 . Byłam oglądałam bardzo ładny kawał ziemi a ile pracy już włożone.Podobają i zachwycają mnie tacy odważni ludzie co zostawiaja wszyskto , wywiewa ich daleko i żyją w zgodzie z naturą i radzą sobie. Taki spontan ;:333 p.s. Masz piękny staw .

Grażynko ;:196 właśnie za drogie. Sąsiadka uprzedzała mnie żeby RH nie sadzić bo ona majątek wydała na nie i nie ma rzadnego , ale znowu druga ma jakąś jedną sztukę tylko rośnie w otwartej przestrzeni , na słońcu i ma się całkiem dobrze od wielu lat. Więc nie wiem o co chodzi. Ja na pewno spróbuję kiedyś jak będą wolniejsze środki i pozbędę się zarazy z drzew iglastych, na razie mam też azalie ale też kiepskie u mnie. ;:222
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko no u mnie to nie był taki spontan sytuacja mnie zmusiła do mieszkania tam gdzie teraz jestem.
No ja już jedną nogą na warmińsko mazurskim :;230 2 km do granicy
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie a ja na takim rozdrożu ;:306 . Do Warszawy daleko dojeżdżać, na mazury za daleko na wyskoki. Chciałabym osiąść w jednym miejscu i nie jeździć co tydzień, już zaczyna mnie to męczyć. (Coś w stylu chałabym ale się boję :;230 ).
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Dojeżdżasz do Warszawy do pracy? 60 km od wawy to niedaleko ja mam 140 :? a do Olsztyna 70 ale jakoś nie lubię tam jeździć nie przepadam za tym miastem. Ja teraz mieszkam przy trasie E7 także chociaż dojazd mam dobry a do najbliższego miasta 12 km.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Cudowne wychodzące hosty! ;:173 Pióropuszniki są piękne, zwłaszcza, jak stworzą łan!, ale potem trzeba stać na straży ze szpadlem i utrzymywać w ryzach!
Mozgę trzcinową miałam przez wiele lat i ostatecznie w tym roku ze względu na ilość dalii, musiałam ja pożegnać. Ale spełniła swoje zadanie i upiększała zakątek dając kontrastowa plamę.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon właśnie nie dojeżdzam do pracy , boję się tego , tej odległości.Więc mieszamy w W-wie a dojeżdżamy na działkę w weekendy, święta , wakacje- jakieś wariactow ;:223 .

Miłko musiałam doczytać o czym piszesz :?: "Mozgę trzcinową " :idea: oświeciło mnie :;230 . Tak rozrasta się strasznie, ale na razie jak mam mało innych , jest ładną ozdobą i superościowo szumi na wietrze, później będe ograniczać albo likwidować ;:306 .
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Dorotko Obrazek wpadłam z rewizytą i zastałam pełne ciepła miejsce z coraz piękniejszymi rabatami i leśnymi zakątkami ;:180 Super ;:215 A tych boćków to Ci zazdroszczę ;:224 Tulipany bardzo ciekawe, szczególnie te, które zmieniają kolor ;:167 Pamiętasz nazwę?
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Mój znajomy codziennie dojeżdża 100 km do warszawy zresztą mój chłopak też często ma wyjazdy do wawy i musi dojechać 140 km. Także 60 km nie jest przerażające.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko coś czarujesz z tymi tulipanami ;:168 ...przemalowane , ale śliczne są :uszy Nareszcie pokazałaś swoje śliczne kwiaty, tyle roślin ukrywałaś przed nami, a dziewczynkom powiedz że ja też się cieszę z każdego tulipana i z każdego kwiatka który kwitnie dla mnie :D No a gdzie boćki?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi :wit dziękuję za tyle miłych słów i zapraszam. Tulipan STRZĘPIASTY ARIA CARD - ten co wpierw biały później biało-różowy.

Filemon tak a dzieci, szkoła , zajęcia dodatkowe to się tak wydaje. Jeszcze gdybym nie pracowała ;:224 to dzieci zapisałabym do szkoły na wsi a tak to musiałyby też jeździć. Ciężki orzech do zgryzienia, mogłam bliżej szukać swego raju:wink: .

Marysiu jak zdrówko, noga lepiej?. Same się przemalowały ;:306 , nie ukrywałam tylko one dopiero teraz w rozkwicie jak u wszystkich już przekwitają.:;230 Zdrówka życzę, zapowiadają ładną pogodę na sobotę, jadę z pomidorami anemikami , a co tam raz się żyje :;230 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko... ;:196
Wiosna to piękny czas dla nas i jest co oglądać i jest co robić... :wink:
Mozga jest śliczna, ale u siebie już jej nie mam, choć wypełniała pięknie przestrzeń... Mam Mozgę z żółtymi paskami liśćmi, ale też na krótko zagości, tyle, żebym się nacieszyła przez chwilę...
Ogród Ci pięknieje, a ja wracam do tych fotek z Brzozami, wiesz, że one to mi się niesamowicie podobają...
Hosty już i u mnie szaleją na równi ze ślimakami, ale w tym roku wytoczyłam im walkę i może choć przez chwilę będę górą... ;:306
Serdeczności... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ;:196 dziękuję, a wiesz, że niedawno myślałam o Tobie i mojej ulubionej Twojej rabacie , ciekawość mnie zżera ;:152 co tam u Ciebie na pewno jest pięknie. Może wstawisz kilka fotek u mnie :D . Co do Mozgi też myślę, że śliczna ale widać już jak bardzo się panoszy, to dobrze, na razie niech góruje. A może chcesz skoro nie masz takiej z przyjemnością się podzielę. :D . Dziś przyszły chryzantemy od Jadzi teraz dumam gdzie posadzić, bo jak zawsze plan powstaje później, albo i nie to jest przesadzanie. Buziaczki i nie żartuję z tymi zdjęciami.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, wiem, że nie żartujesz. Przyjdzie czas, że będę mieć więcej tych dobrych dni, to wątek otworzę, może nawet wspomnieniowy z tego roku... :wink:
W ogrodzie co raz ładniej, wiele roślin kwitnie, odcieni zielonego mnóstwo...
Co do Mozgi, to dziękuję Ci serdecznie, tej wiosny wykopuję jeszcze pozostałości po tej mojej. Łatwo się nie poddaje...
A wiesz, że Pod Sosnami królują Żurawki i kolor dają niesamowity, muszę im jakieś fotki porobić, żeby to upamiętnić. Sporo tam podosadzałam, już nie jest taka pusta ta rabata. Nawet Róże i Hortensje na niej rosną... :)
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A nawet wspomnieniowy, :( długo nas przytrzymasz. Ale rozumiem ;:196 . Ja tej wiosny walczę z miechunką, myślałam, że jesienią się jej pozbyłam, gdzie tam jak szalona z każdej strony wyłazi. :evil:
Pod sosnami żurawkom na pewno pasuje ma cień i dlatego tak pięknie wyglądają, hortensje też mają świetną miejscówkę, róże - nie wiem czy cienia nie będą miały za dużo, chociać ja u siebie też róż nasadziłam w cieniu, zobaczymy. Starałam się wybrać odmiany cieniolubne jeśli takie rzeczywiście istnieją. ;:306 . Jeszcze ławeczkę do posiedzenia dla mnie postaw i mogę z tamtąd nie wychodzić. ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ławeczka dla Ciebie stoi przygotowana, a jak lubisz, to z chuśtawki widać prawie całą rabtę... Powiem Ci, że brakuje mi jeszcze ze trzy ławeczki, tak by w każdym zakątku było gdzie wypocząć... Ale może z czasem coś przybędzie... :wink:
Ja też sadzę sporo roślin tam gdzie mi się podobają, z ich preferencajmi różnie bywa... Choć muszę przyzanć, że zdecydowana większość, nie grymasi...
Buziaki zostawiam... ;:196
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”