Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Dorotko ja też o mały włos nie kupiłam Marii Teresy z tego samego powodu co Ty. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, bardzo Ci dziękuję. Tak coś właśnie myślałam, że są to dwie różne odmiany. Teraz mam jasnośćdorotka350 pisze: Wandzia pytała o różę Mariatheresia...Otóż są dwie- jedna to Mariatheresia ( hod. Tantau ), druga Maria Teresa ( hod. Lens ). Tak się składa, że mam obie...chociaż tę drugą kupiłam przez przypadek, bo myślałam, że to właśnie Mariatheresia

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
U Ciebie ogródek chyba na ten deszcz czekał. Do świąt będzie feeria barw.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, melduję się, jak zwykle spóźniona, ale z
na dłoni
Wiosna w pełni na Twoich rabatkach, u mnie jakby bardziej pusto. Ostróżką mnie zaskoczyłaś - moje jeszcze nie wystawiły ani kiełka
Twoje skrętniki to istne perełki, szczególnie Lolitka

Wiosna w pełni na Twoich rabatkach, u mnie jakby bardziej pusto. Ostróżką mnie zaskoczyłaś - moje jeszcze nie wystawiły ani kiełka

Twoje skrętniki to istne perełki, szczególnie Lolitka

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, więc mamy wiosnę
!
Na różyczki jeszcze chwilkę trzeba poczekać, ale zaprezentowałaś same cudności
. U mnie właśnie świeci piękne słonko. Witam niedzielnie
.

Na różyczki jeszcze chwilkę trzeba poczekać, ale zaprezentowałaś same cudności

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Skrętniki cudownie Ci zakwitły...wszystkie są mało spotykane, prawdziwe perełki 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu - skrętniki zakwitły to mało powiedziane. One czarują feerią barw i cudownymi kształtami kwiatów. Krótko mówiąc : przepiękne.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pogoda deszczowa,zaczęło padać w nocy i tak cały dzień aż do tej chwili.Prognozy pokazują na zapowiadany tydzień,że będzie mokro.
Jak tak popada to wkrótce rośliny ruszą ze zdwojoną siłą.Tego im było trzeba...
Przedwczoraj otrzymałam swoje nowe różyczki z F. Na dzień dobry je obfociłam,bo lubię mieć udokumentowane od samego początku jakie były łyse,a potem już bujnie kwitnące.Korzenie bardzo bogato rozgałęzione,mam nadzieję,że uraczą mnie choć dwoma kwiatami w tym sezonie.
Za to wczoraj zostały posadzone na nowych miejscówkach.Dostały w nogi wióry rogowe oraz ziemi kompostowej z rodzimą.
Nie mamy wody na działce,dopiero po świętach mają puścić,ale sobie poradziłam,wybrałam z beczki i troszkę z oczka...
Teraz czekam na następne różyce,które możliwe,że po niedzieli dojadą od Kamili.Jedna pójdzie od razu do donicy na balkon,a dwie pozostałe na działkę.I to by było tyle na temat różany. BASTA z zakupami,czas na wakacje odkładać
Aneczko Lolita jest cudna,to niesamowite jak pół kwiatu jest czystobiały,a druga połowa ciemny niebieski.
Pogoda na sadzenie była bez deszczu,no idealna,dzięki
Dorotko dopóki nie poznałam skrętników to miałam kilka storczyków.Teraz jestem za tymi pierwszymi,choć uwielbiam orchidee
Po niedzieli i do Ciebie dojadą różane panny...ale radość,uwielbiam dreszczyk emocji przy otwieraniu paczki
Soniu spróbuj z jednym,może akurat będziesz zadowolona czego Ci życzę
Wczoraj nie było słońca,ale nie padało,dziś za to mocniej pada...
Dorotko350 jak wejdę w archiwum to pewnie kotlety Edenkowe odgrzeję dla Ciebie...to dla mnie czysta przyjemność
Dzięki za wyjaśnienie w sprawie Marii T.Teraz jestem mądrzejsza
Ask Anulla mam nadzieję,że teraz po deszczu dość obfitym roślinki porządnie zaczną się gramolić ze snu...
Elwi miło,że jesteś
Ostróżka tylko jedna taka wyrywna,czyżby białe były szybsze?
Skrętniki mnie zachwycają i cieszą każdego dnia,wciąż wypuszczają nowe pąki.Lolitka jest naj
Edytko masz słoneczko? To wspaniale,u nas do środy ma być mokro,parasol w dłoń i na spacer...
Anna11 skrętniki zamówiłam u pana Kleszczyńskiego,ma cudne odmiany
plocczanka te piękne kwiaty wzbudzają mój zachwyt,mam ochotę na kolejne,na parapecie brakuje różowego
Różyczki moczą nóżki

Na drugi dzień spokojnie czekają na podcięcie korzonków i do ziemi...

Jedna z sasanek

Temu liliowcowi widocznie bardzo się spieszy...

A tutaj zagadka...kto pomoże? Dostałam od wujka,ale nie wiem co to jest,po przekwitnięciu brzydactwo

Miłego,ciepłego tygodnia Wam życzę
Jak tak popada to wkrótce rośliny ruszą ze zdwojoną siłą.Tego im było trzeba...
Przedwczoraj otrzymałam swoje nowe różyczki z F. Na dzień dobry je obfociłam,bo lubię mieć udokumentowane od samego początku jakie były łyse,a potem już bujnie kwitnące.Korzenie bardzo bogato rozgałęzione,mam nadzieję,że uraczą mnie choć dwoma kwiatami w tym sezonie.
Za to wczoraj zostały posadzone na nowych miejscówkach.Dostały w nogi wióry rogowe oraz ziemi kompostowej z rodzimą.
Nie mamy wody na działce,dopiero po świętach mają puścić,ale sobie poradziłam,wybrałam z beczki i troszkę z oczka...
Teraz czekam na następne różyce,które możliwe,że po niedzieli dojadą od Kamili.Jedna pójdzie od razu do donicy na balkon,a dwie pozostałe na działkę.I to by było tyle na temat różany. BASTA z zakupami,czas na wakacje odkładać

Aneczko Lolita jest cudna,to niesamowite jak pół kwiatu jest czystobiały,a druga połowa ciemny niebieski.
Pogoda na sadzenie była bez deszczu,no idealna,dzięki

Dorotko dopóki nie poznałam skrętników to miałam kilka storczyków.Teraz jestem za tymi pierwszymi,choć uwielbiam orchidee

Po niedzieli i do Ciebie dojadą różane panny...ale radość,uwielbiam dreszczyk emocji przy otwieraniu paczki

Soniu spróbuj z jednym,może akurat będziesz zadowolona czego Ci życzę

Wczoraj nie było słońca,ale nie padało,dziś za to mocniej pada...
Dorotko350 jak wejdę w archiwum to pewnie kotlety Edenkowe odgrzeję dla Ciebie...to dla mnie czysta przyjemność

Dzięki za wyjaśnienie w sprawie Marii T.Teraz jestem mądrzejsza

Ask Anulla mam nadzieję,że teraz po deszczu dość obfitym roślinki porządnie zaczną się gramolić ze snu...
Elwi miło,że jesteś

Skrętniki mnie zachwycają i cieszą każdego dnia,wciąż wypuszczają nowe pąki.Lolitka jest naj

Edytko masz słoneczko? To wspaniale,u nas do środy ma być mokro,parasol w dłoń i na spacer...
Anna11 skrętniki zamówiłam u pana Kleszczyńskiego,ma cudne odmiany

plocczanka te piękne kwiaty wzbudzają mój zachwyt,mam ochotę na kolejne,na parapecie brakuje różowego

Różyczki moczą nóżki

Na drugi dzień spokojnie czekają na podcięcie korzonków i do ziemi...

Jedna z sasanek

Temu liliowcowi widocznie bardzo się spieszy...

A tutaj zagadka...kto pomoże? Dostałam od wujka,ale nie wiem co to jest,po przekwitnięciu brzydactwo

Miłego,ciepłego tygodnia Wam życzę

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19

Jaka odmiana jeszcze bedzie na balkonie...?

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu kolejne piękności zakwitną w ogrodzie.
Sasanka będzie mieć dużo kwiatów. Zaglądam w twoje zakątki różane i szukam inspiracji na moją różankę. Muszę jutro zrobić jakiś projekt i poprosić o pomoc.
Moje Artemisy posadzone.

- Annes 77
Alexia widoczek golasków to coś dla Nas
Uwielbiam w tej fazie,potem oczekiwanie na kwiaty.
Mój M się dziwi po co ja fotografuję gołe badyle
Przecież wszystkie w tym stanie są identyczne
Na balkon trafi Lavender Flower Circus,mam jeszcze do wyboru Pompadoure,ale chyba ta docelowo ma być większa,a ja potrzebuję rabatówki

Mój M się dziwi po co ja fotografuję gołe badyle

Na balkon trafi Lavender Flower Circus,mam jeszcze do wyboru Pompadoure,ale chyba ta docelowo ma być większa,a ja potrzebuję rabatówki

- Annes 77
Soniu tak,mam już za sobą część posadzonych róż,teraz jeszcze ostatnie trzy i koniec na razie zakupów...cyma2704 pisze:Aniu kolejne piękności zakwitną w ogrodzie.Sasanka będzie mieć dużo kwiatów. Zaglądam w twoje zakątki różane i szukam inspiracji na moją różankę. Muszę jutro zrobić jakiś projekt i poprosić o pomoc.
Moje Artemisy posadzone.
Kilka Artemisów to będzie widoczek

Projektu jestem bardzo ciekawa

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Annes 77 pisze:...Na balkon trafi Lavender Flower Circus...

Ona fantastycznie sie krzewi ( ze znanych mi lepiej tylko Mme Francois Graidonge). Ciekawa jestem , jak dadza rade moje malenstwa...
Moja ex-szczepiona juz wyjechala do rozanej kolezanki , mam nadzieje podziwiac jej zdjecia na FO .

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Annes 77
U mnie na jesieni została posadzona Lavender Ice i też po raz pierwszy ją zobaczę na żywo
Ex-szczepiona ciekawe co to za piękność

Ex-szczepiona ciekawe co to za piękność

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu myślę, że nasionka które pokazujesz to roślina bardzo ekspansywna. Jeśli dobrze zgaduję, to nawet w naszym kraju była zabroniona jej uprawa, ale kurczaczki....zapomniałam jak się nazywa. A kwitnie na fioletowo? Znajoma miała, nie mogła się pozbyć. Jak sobie przypomnę dam znak.