Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Post »

Masz taki sloneczny ogród! Zazdroszczę Ci ;:196 ! Przydałoby mi się więcej słonka dla dalii :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ogród cudny ,odwaliłaś kawał mega dobrej roboty.Ślicznie wszystko wygląda,pięknie rośnie ,jest na czym oko zawiesić,możesz być z siebie dumna.Uwielbiam oglądać i podziwiać takie cudenka :)
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu :oops:
I muszę powiedzieć że naprawdę świetnie wygląda ;:138
U mnie piekielna susza jeszcze kilka dni i nic zielonego chyba nie zostanie ;:145
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu co u Ciebie, jak ogród, trzyma się?. U Ciebie dużo słońca, ale pewnie podlewałaś po pracy. Nie widziałam zaproszenia :oops: , a czas szybko leci. Może w jakiś weeknik się spotkamy.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu chodziło mi że wcześniej mnie zapraszałaś a ja nie widziałam, aż musiałam sprawdzić co ja napisałam :;230 . Pozdrawiam, a krzaki od sąsiadki trzymaj, przyjadę po nie. ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Puk puk...to ja :wit
Siedzę sobie z katarem, spać przez niego nie mogę więc postanowiłam odrobinę odświeżyć swój wątek. Tym bardziej, że tylu gości do mnie zawitało przez ostatni miesiąc ;:167
A ogród-teraz po sierpniowych upałach odżył i ma się całkiem nieźle, nie licząc dalii, które niestety w większości musiałam ściąć bo dopadła je szara pleśń. Co prawda odbijają pięknie, ale w tym roku już niestety nie zakwitną. Szkoda bo tak je lubię. Zresztą późne lato, wrzesień-to moja ulubiona pora roku i pomimo, że ogród nie jest już aż tak kolorowy to ma w sobie w tym czasie ogromny urok. Szczególnie mgliste, wilgotne poranki....

Aniu Mam nadzieję, że ta jesienna sesja też Ci się spodoba :) Co do miskanta od Ciebie-to jest piękny. Zostawiłam dla niego sporo miejsca więc może się rozrastać. Na razie ma jakieś 1,70. To chyba całkiem nieźle jak na pierwszy sezon? Co do tych leżaczków to wiesz-no...hm...jakby to powiedzieć-nawet ich nie mam bo po co :D

Jolu-Oj tak, gdy byłam u Doroty to u niej ilość i wielkość drzew oszałamia. Fajnie to wyglada, ale z drugiej strony ja się nieco boję takich majestatycznych drzew-te konary lecące podczas wiatru, nie wspominając o liściach. Ale pięknie to rzeczywiście ona tam ma, oj tak. Chociaż jedno takie duże drzewo by mi się przydało. Co do pysznogłówki-Jolu nie znam nazwy. Dostałam ją od Ani-Anym, ale tak pięknie mi się rozrosła, ze mogłabym się nią podzielić. Codziennie rano jestem na Wileńskiej-tam wysiadam z autobusu. Jakbyś miała ochotę na szczepkę to możemy się umówić któregoś pięknego poranka :)

Soniu Cieszę się, ze zawitałaś. Ty jak zwykle masz już nowy wątek-wiem, podziwiam po cichu :oops: Co do moich rabatek to są już zbyt zagęszczone. Nic tam już nie wcisnę. Ale na szczęście jeszcze troszkę trawnika mogę zlikwidować i choć nie planowałam to powstała koncepcja nowego miejsca na nasadzenia. Trochę z konieczności bo muszę gdzieś posadzić roślinki spod okna. W przyszłym roku będziemy robili elewację i roboty mogłyby zniszczyć kwiaty.

Margaret Witaj w moich skromnych progach. Kwiatki o które pytasz to tytoń ozdobny. Jednoroczny, ale wysiany w domu na przełomie marca i kwietnia kwitnie niezmordowanie od czerwca do teraz. Ja jestem w nim zakochana. A na ostatniej fotce to rzeczywiście monarda.

Aniu Rabatek jest całkiem sporo jak na taką małą przestrzeń. Muszę już skończyć z robieniem nowych bo ogród straci swój urok i przestrzeń...muszę jakoś cichaczem przejść ze szpadlem na stronę Piotrka gdzie jest sadek i żywopłot z tuj. jakiś sposób przecież i miejsce dla nowych kwiatków muszę przecież znaleźć :D
Co do dalii-ja je uwielbiam, to są chyba moje ulubione kwiaty. Ja co prawda nie mam kłopotu z ich przechowywaniem, ale gorzej później-albo mi gniją jeśli lato jest zbyt deszczowe, albo łapią szarą pleśń. Tak naprawdę tylko w zeszłym roku były piękne. W tym susza i choroby je załatwiły.

Smółko
-Dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa ;:196

Martuś Lejesz miód na moje serce ;:196 Od Ciebie-mojego ogrodowego guru słyszeć takie słowa to coś wspaniałego ;:131 Ale rzeczywiście-ten mój ogród to takie moje wypieszczone, wychuchane drugie dziecko.

Miłko-Oj tego słonka w sierpniu było zbyt wiele. Nawet dalie nie przetrwały takiej pogody w dobrym stanie. Szara pleść (chyba) je zaatakowała. Przetrwały tylko te, które miały w ciągu dnia choć odrobinę cienia.

Beatko
_kochana jesteś. Dziękuję ;:196

Renatko-I jak Twój ogród? Pewnie troszkę odbił i odżył? Chyba wszystkim ogrodom te upały dały się we znaki. Dobrze, ze teraz jest dobrze i oby jak najdłużej bez przymrozków. Ps. Ależ w tym roku kwitły pięknie liliowce od Ciebie. Nie mogłam się napatrzeć-nawet teraz jakiś pączek na jednym się zawiązał :D

Dorotko_to przyjeżdżaj, przyjeżdżaj-Coś tam ukopiemy na pewno. Ja jak wiesz-nie mam już miejsca na nic nowego. Tym chętniej się z Tobą podzielę ;:168

I na koniec troszkę zdjęć-świeżutkich, dzisiejszych....
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Aniu ;:167 daawno mnie nie było u Ciebie ..

Twój ogród bajeczny i kolorowy, przepiękne masz łubiny ..takie grubaski , coś z nasion ode mnie wyrosło ?

Kochana ja też byłam bardzo chora ,dwa tygodnie jadłam antybiotyki ..

Wracaj szybko do zdrowia ;:196

-- 23 wrz 2015, o 20:57 --

dopiero teraz widzę fotki które dodałaś :) kłosowiec widzę biały .. to z moich nasion ? łaaadny :) Dalie jakie cudowne ;:167
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Violu z Twoich nasionek wyrosło wszystko :) Właśnie ten kłosowiec, a poza tym firletka chalcedońska-nawet już jakieś kwiatki pokazała. białe aksamitki, ...oj nie pamiętam co jeszcze mi wyslałaś, ale wszystkie kwiatki zeszły i rosną poza ostróżką letnią. Z tą ostatnią to trochę moja wina bo nasionka zeszły, ale posadziłam siewki w złe miejsce, stłamsiły je inne byliny i nic z nich nie wyszło. No, ale trudno-grunt, ze bylinki mają się świetnie :)
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Aniu piękne foty ze ślicznego ogrodu ;:138
Bardzo się ciesze że jest w nim coś ode mnie i przypomina Ci o mnie .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Renatko jest, oj jest :) ;:167 W dodatku teraz zakwitł jeszcze jeden liliowiec z Twojej siewki-cytrynowy, pełny o wyjątkowo wąskich liściach jak u trawy. Tylko ta jedna siewka ma takie kwiaty i listki. Myślę, że to mogła być jakaś krzyżówka? Ciekawe czy to standard z takim późnym kwitnieniem, czy tylko tak długo się zbierał i postanowił jednak w tym roku zakwitnąć :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Zrobiłam przed chwilą troszkę zdjęć...może to już ostatnie przed przymrozkami? Jakoś tak zimno, cicho, rześko... lubię tak :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalia Myrthles Folly
Obrazek

Dalia Polka-zawiodłam się strasznie-wielki krzaczor z maleńkimi kwiatkami na wierzchołku, których jest bardzo mało
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wybarwi się czy nie wybarwi? :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej nocy :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No Anka, Twoja lantana jest niesamowita. To jej pierwszy sezon?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ale jeszcze masz kolorowy ogród. ;:oj Nic nie mów o przymrozkach, bo chryzantemy i dalie mają tyle kwiatów, że muszą długo cieszyć oczy. ;:108 Biały przetacznik śliczny, miałam fioletowy, ale susza go szybko wykończyła. Na trawy narzekałaś, a tak ładnie wyrosły. ;:215
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Kolorów jeszcze mnóstwo ;:333 . Lantana cudna - jak ją zimujesz :?: . Pysznogłówkę wczoraj posadziłam - solidna kępa, wielkie dzięki ;:196
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”