Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Kochana nie jesteśmy z Anią sąsiadkami ale mam od niej liliowca. I ładnie wychodzi z ziemi to też o Ani sobie od razu pomyślałam. ;:131
Aniu w takim razie czekamy aż Ci zakwitną tulipany i otworzysz nowy wątek. :D
No właśnie a moje tulipany od wczoraj ( ;:306 ) nie urosły nawet o milimetr. Pewnie to zimno je przystopowało.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Soniu, może to zabrzmiało trochę jakbym musiała coś mieć bo jak nie to się rozbeczę tutaj na środku. Nie nie, wiesz. Ja sobie pomarudzę a normalne jest że głową muru nie rozbiję. Albo będzie , albo nie będzie. Już niedługo wszystkie roślinki przyjadą i nie będziecie musiały słuchać mojego biadolenia w tej kwestii. I mnie i Wam ulży :lol: .
A tak na marginesie, ostatnio życie tak skopało mi tyłek że skupianie się na działce i trzymanie się tylko tego aspektu pomaga mi przetrwać i nie myśleć nieustannie o rzeczach które kiedyś i tak mnie dopadną. Nie siedzę i nie czekam na to, dzięki skupieniu dużej części mojej uwagi na działkowaniu.
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

No tak. A ja się od kilku dni zastanawiam czemu mi się nie pojawiają nowe posty w zasubskrybowanym Twoim wątku. Przecież zawsze coś się działo a tu taka cisza. A jak ma mi się coś pojawić jak tamten wątek jest zamknięty i jest już nowy. :lol:
No to forumowa gapa przyszła się w nowym wątku przywitać :oops: ;:7
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania Twoje od wczoraj nie urosły. Ja różnicy wielkiej od tygodnia nie widziałam. Już się zastanawiam, czy stanęły w miejscu czy jak? Noo już myślałam że masz taką superową sąsiadkę. U mnie liliowce od Ani jeszcze nosów nie wystawiły.
Dorfi hehe no cieszę się bardzo że do mnie dotarłaś :). Witam Cię serdecznie i zapraszam jak najczęściej.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu wiesz, że to nie dydaktyka, tylko troska i podobne myślenie, ogród daje tyle radości, a że przysparza siwych włosów, to normalne. ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, przecież to wszystko na własne życzenie. Trzeba to przyjąć na klatę. Jak tam zapowiada się u Ciebie pogoda na weekend? U mnie coś deszczowo. Ciekawe jakie będą święta.
Coraz więcej forumek przycięło trawy. Ja też w najbliższym czasie chyba ciachnę te moją drobnicę.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas też ma być chłodniej, choć dziś się jeszcze tego nie czuło. Ja z traw tylko rozplenice zostawiłam nie przycięte. Właściwie tylko one i hortensje będę cięła w przyszłym tygodniu. Ja świąt nie celebruję jakoś szczególnie, spotykamy się z dziećmi, mamą i siostrą.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja już przycięłam róże.
A teraz właśnie zaczął padać śnieg. ;:222
Mam nadzieję na wiosenne święta a nie zimowe.
Jak u Ciebie Madziu ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, jestem pełna podziwu z jakim zapałem wzięliście się za realizację planów, ogrom pracy już wykonaliście jak będziecie robić w takim tempie, to za jakiś czas będziesz "leżeć do góry brzuchem" ;:306 chyba, że znowu coś wymyślisz ;:oj
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu nie przejmuj się jakoś powoli wszystko ogarniesz ;:168 Część roślin możesz chwilowo wsadzić do doniczek i w ten sposób nie będziesz się denerwować, że coś im się stanie.
Zamawiałaś lilie z Li...lu? Czy oni rozpoczęli już wysyłkę? Czekam na cebule od nich..Dawno zapłaciłam, a tu cisza :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ja też nie celebruję jakoś hucznie. Po prostu zastanawiam się jaka będzie pogoda, czy uda się na działce je spędzić czy w domu. Liczę, że będzie przyjemnie na zewnątrz.
Grażynko u mnie właśnie +3 stopnie. Idę chyba na balkon sprzątnąć te cebule jakby przymrozić miało. Ja też liczę na wiosenną pogodę. Nie tylko w święta ale już ogólnie.
Ilonko planów jest tyle że jeszcze długo nie poleżę :lol: . Jak jest jakieś święto i staramy się wtedy nie pracować w ogrodzie to powiem Ci, że nudzimy się. Najpierw standardowo, śniadanko, kawka, ciasto i dłuuuugi spacer. Potem obiad i jeszcze dłuższy spacer. A potem nie ma co robić. Także lepiej jednak jak można coś w ogródku chociaż chwilkę podłubać.
Dorotko lilie z Lil... zamawiałam. Oni akurat siedzą cicho. Myślę że wstrzymają się do tego 15. W sumie to na to głęboko lizę. Nie mam w ogóle miejscówki pod lilie przygotowanej. Muszę jeszcze przekopać rabatkę.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu to jak ja. ;:196 Szkoda mi czasu latem na spacery, jak mogłabym popracować w ogrodzie. Tutaj na wsi nikt nie pracuje, więc też unikam, choć owoce zbieram i biegam z aparatem, lub tylko przegląd rabat robię. U mnie zimno i deszcz ze śniegiem, nie ruszałam się do ogrodu. ;:174
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

O widzicie dziewczyny- a u mnie na wsi w niedzielę nieraz słychać cięcie drewna, ciągniki wyjeżdżają w pole. Mało osób celebruje u nas niedziele. Może dlatego, że większość ludzi dojeżdża do pracy w Warszawie i wszystko poza tym robi sie w niedzielę bo w tygodniu nie ma na nic czasu.
No, ale mój sąsiad nieco przesadził-15 sierpnia jeździł po działce kosiarką spalinową....
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny wściekłam się :evil: . Lil już przesłał cebule. No i oczywiście zero jakiegokolwiek kontaktu z ich strony. Zero wiadomości że wysyłają paczkę. Nawet status na stronie nie widnieje jako wysłane. Dzwoni do mnie dzisiaj kurier że ma paczkę a nie ma mnie w domu. A ja nawet nie wiedziałam co to jest. Masakra jakaś. Cebule już nieźle nosy powystawiały. Nawet do połowy marca się nie wstrzymali. Prosiłam ich gorąco, żeby poinformowali o wysyłce i żeby za bardzo ze mną się nie spieszyli.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu no to nieźle nabroili ;:218 Ja sobie też nie wyobrażam,by coś wysłali.U mnie dziś rano kilka stopni na minusie ;:222
W nocy temp spadła.
Będziesz musiała je wysadzić do donic albo w weekend do gruntu,ale wiadomo jaka będzie pogoda?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”