Znaczy,że masz pięknie jak nikt

Ha ,ha ,ale niecierpliwa jesteś ,a ja za zaprawy się wzięłam ,trochę tego się nazbierało , w ogrodzie czas spędzam głównie na podlewaniu oraz obrywaniu zeschniętych przekwitłych badyli ,susza robi ogromne spustoszeniekarolacha pisze:No Marzenko pokazuje swoje piękności, na pewno u Ciebie , laureatki nagród ogrodniczych pięknie nadal rosnądaj się pozachwycać
![]()
Miłko witaj ,w tym roku susza daje się nam bardzo we znaki ,rośliny nie kwitną tak obficie jak zwykle no i kwiaty szybciej zamierają na roślinach,floksy uwielbiam te wriegata posadziłam na cienistej rabacie aby ją rozświetlić i to był strzał w dziesiątkę bo oprócz tego ,że kwitną to wciąż pojawiają się nowe kwiatostany ,dla Ciebietakasobie pisze:Marzenko! Masz piękne hortensje! Mają takie dorodne kwiaty! Moje cierpią z powodu suszy. jak podleje dalie, to dla hortensji wody ze studni brakuje. Dostaja z konewki, ale to za mało.![]()
Floksy varietas piękne! W ogóle uwielbiam te kwiaty, są takie nostalgiczne. Były już w ogrodach naszych prababek!
Beatko moje foksy jakoś dają radę ,ale przyznam się szczerze opryskiwacz ciągle w akcjibeatab pisze:Marzenko - te nasze dolary są urocze - piękny kształt kwiatków- coś podobnego do Limonek tylko chyba nie zrobią się zielone- mam taką nadzieję, wyszarpałam bluszcz by mieć gdzie wsadzić - dziękuję za pamięć
Floksy też urocze - u mnie coś w tym roku chorują musiałam obcinać i pryskać na grzyby
Krysiu hortensje zauroczyły mnie i przepadłam dla nich z kretesem ,są po prostu urocze , Silwer Dolar musiałam zakupić w 2 sadz. dlatego ,że jeden będzie rósł w formie krzaczastej i trafi do mego ogrodu ,natomiast 2 chcę uformować w formie drzewka i będzie rósł na działce synachristinkrysia pisze:Marzenko widać, że kochasz hortensje i czytam, że nowe zakupy ...ięc kolekcja powiększa się.
Hortensja SILVER DOLLAR to wspaniała odmiana - mam ją od kilku lat i rośnie przy alejce do pary po drugiej stronie z POLAR BEAR . Tak sobie je dobrałam i nie żałuję. Mnie szkoda miejsca na 2 identyczne odmiany bo wciąż kuszą nowe .
Dziewczyny ja mieszkam w zimniejszej części kraju, mam sporo orientalnych lilii i żadnych nie wykopuję ani dodatkowo nie okrywam . Świetnie dają sobie radę .
Małgosiu u mnie ogrodówki kwitną i nie ma problemów z ich okrywaniem wystarczy ,że okryje je gałązkami stroiszem i to wystarczy ,przypuszczam ,że duże znaczenie odgrywa tutaj ogrodzenie betonowe ustawiony wokół posesjiMargo2 pisze:Musisz mieć dobre warunki, jeśli kwitną Ci hortensje ogrodowe.
U mnie już kilka lat nie kwitną. Zawsze zrzucałam to na ostrą zimę, ale teraz, kiedy zimy prawie nie było?
tak Mateusz mnie też ona przypadła do gustu ,a co sądzisz o tym maluszku ,dostałam na wiosnę od ,,zajączka,,w maleńkiej doniczceTulap pisze:Ja się przypomnę![]()
![]()
Fajne te floksy variegata,sprawię sobię![]()
Lilia taka duża to niezła elegantka![]()
Ale Camilla.....Cudo
ja też nieraz staję przy roślince i sama nie wiem co zrobić ,dzisiaj się poddałam i wylądowała w kompoście datura ogromna roślina ,rosła w donicy przy wejściu ,ale ostatnie wichury jakie przeszły u nas strasznie ją połamały ,przycięłam ,ale na nic się to zdało ,wyglądała okropniekarolacha pisze:Pewnie ,ze jestem niecierpliwa i zachłanna oglądać piękności u super ogrodniczki![]()
Sliczne floksy , ale o takich listkach nie widziałam![]()
super . Ja przypalone hortensje tez trochę oberwałam , ale potem to jeszcze gorzej wyglądało i wycięłam całe kwiaty