Marzenkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Marzenkowo

Post »

No mas ci los---pozbierała wszystkie nagrody ;:63 dopiero I miejsce na FB, teraz w Gminie--to jest COŚ.
Znaczy,że masz pięknie jak nikt :lol: ;:138 ;:63 BRAWO, BRAWO ;:167
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

OJ tam oj tam ;:306 ;:306 ;:306
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No nie takie oj tam, oj tam , toć to nagroda jak się patrzy ;:138
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Marzenko pokazuje swoje piękności, na pewno u Ciebie , laureatki nagród ogrodniczych pięknie nadal rosną :lol: daj się pozachwycać ;:108 :lol:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

karolacha pisze:No Marzenko pokazuje swoje piękności, na pewno u Ciebie , laureatki nagród ogrodniczych pięknie nadal rosną :lol: daj się pozachwycać ;:108 :lol:
Ha ,ha ,ale niecierpliwa jesteś ,a ja za zaprawy się wzięłam ,trochę tego się nazbierało , w ogrodzie czas spędzam głównie na podlewaniu oraz obrywaniu zeschniętych przekwitłych badyli ,susza robi ogromne spustoszenie :( ale mimo wszystko jakoś to wszystko ogarniam .

ostatnie już kwitnące lilie orientalna Dizzy
Obrazek

pierwsze kwitnienie młodych sadzonek floksa Darwins Joyce oraz Gold Mine
Obrazek Obrazek

maleństwo :tan hortensja ogrodowa deutschland
Obrazek

oraz h.bukietowa Silver Dolar czwartkowy zakup :heja
Obrazek

hortensja ogrodowa Camilla
Obrazek

tu znów ogrodowa n/n sparzona od słońca ,myślę oberwać te spieczone od słońca kwiatostany
Obrazek

oraz chyba najlepiej znosząca tegoroczne afrykańskie upały i suszę hortensja bukietowa Magical Moonlight
Obrazek Obrazek

Obrazek

:wit :wit :wit :wit
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko! Masz piękne hortensje! Mają takie dorodne kwiaty! Moje cierpią z powodu suszy. jak podleje dalie, to dla hortensji wody ze studni brakuje. Dostaja z konewki, ale to za mało. :(
Floksy varietas piękne! W ogóle uwielbiam te kwiaty, są takie nostalgiczne. Były już w ogrodach naszych prababek!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Marzenko - te nasze dolary są urocze - piękny kształt kwiatków- coś podobnego do Limonek tylko chyba nie zrobią się zielone- mam taką nadzieję, wyszarpałam bluszcz by mieć gdzie wsadzić - dziękuję za pamięć ;:196
Floksy też urocze - u mnie coś w tym roku chorują musiałam obcinać i pryskać na grzyby :wit
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko mnie ta hortensja Silver Dolar się spodobała ,że pojechałam i dokupiłam jeszcze jedną sadzonkę, cbyba zbzikowałam ;:306 ha i jeszcze znasz szkółkę w w Msciszewie???
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Mściszewie (pod Zielonym Wzgórzem)- Tolek Bartkowiak ??? od niego mam moją pierwszą hortensje - drzewiastą Grandiflorę- jego ojciec badał ziemię rolnikom. Teraz jego syn sprzedaje dużo na allegro.

Marzenko tą lilię orientalną na zimę warto wykopać - bo mi zmarzły, orientalne kilka razy - teraz planuję wykopać i wsadzić wiosną :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko widać, że kochasz hortensje i czytam, że nowe zakupy ... :D więc kolekcja powiększa się.
Hortensja SILVER DOLLAR to wspaniała odmiana - mam ją od kilku lat i rośnie przy alejce do pary po drugiej stronie z POLAR BEAR . Tak sobie je dobrałam i nie żałuję. Mnie szkoda miejsca na 2 identyczne odmiany bo wciąż kuszą nowe .
Dziewczyny ja mieszkam w zimniejszej części kraju, mam sporo orientalnych lilii i żadnych nie wykopuję ani dodatkowo nie okrywam . Świetnie dają sobie radę .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - Ty chyba piszesz o liliach OT - te są pachnące i wytrzymałe- ale orientalne nie zimują - ja miałam już kilka odmian, które sadzone wiosną pięknie kwitły a nie przetrwały zimy np. Stargazer - klasyka czy cebulki Megic Star - kupione po 8,5 - znowu błąd jesienią- okryte nawet trocinami nie wzeszły wiosną. W tym roku miałam już tanie lilie kupione w Aldim 8szt. za 5 zł - tak pięknie kwitły, że zasłużyły na wykopanie :wit

http://ogrodnictwoaz.blogspot.com/2013/ ... dizzy.html

Byłam dzisiaj w Wągrowcu i kupiłam Silver Dollar dla Adama :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Musisz mieć dobre warunki, jeśli kwitną Ci hortensje ogrodowe.
U mnie już kilka lat nie kwitną. Zawsze zrzucałam to na ostrą zimę, ale teraz, kiedy zimy prawie nie było?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ja się przypomnę :wit :lol:
Fajne te floksy variegata,sprawię sobię ;:108
Lilia taka duża to niezła elegantka ;:oj
Ale Camilla.....Cudo ;:173
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie ,ze jestem niecierpliwa i zachłanna oglądać piękności u super ogrodniczki ;:138
Sliczne floksy , ale o takich listkach nie widziałam :shock: ;:138 super . Ja przypalone hortensje tez trochę oberwałam , ale potem to jeszcze gorzej wyglądało i wycięłam całe kwiaty :(
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie pisze:Marzenko! Masz piękne hortensje! Mają takie dorodne kwiaty! Moje cierpią z powodu suszy. jak podleje dalie, to dla hortensji wody ze studni brakuje. Dostaja z konewki, ale to za mało. :(
Floksy varietas piękne! W ogóle uwielbiam te kwiaty, są takie nostalgiczne. Były już w ogrodach naszych prababek!
Miłko witaj ,w tym roku susza daje się nam bardzo we znaki ,rośliny nie kwitną tak obficie jak zwykle no i kwiaty szybciej zamierają na roślinach,floksy uwielbiam te wriegata posadziłam na cienistej rabacie aby ją rozświetlić i to był strzał w dziesiątkę bo oprócz tego ,że kwitną to wciąż pojawiają się nowe kwiatostany ,dla Ciebie
szałwia w duecie z ślazem mauretańskim
Obrazek
beatab pisze:Marzenko - te nasze dolary są urocze - piękny kształt kwiatków- coś podobnego do Limonek tylko chyba nie zrobią się zielone- mam taką nadzieję, wyszarpałam bluszcz by mieć gdzie wsadzić - dziękuję za pamięć ;:196
Floksy też urocze - u mnie coś w tym roku chorują musiałam obcinać i pryskać na grzyby :wit
Beatko moje foksy jakoś dają radę ,ale przyznam się szczerze opryskiwacz ciągle w akcji ;:306 ;:306 ;:306 ;:306
dla Ciebie hortensja Hortensja wiechowata Magical Flame

Obrazek
christinkrysia pisze:Marzenko widać, że kochasz hortensje i czytam, że nowe zakupy ... :D ięc kolekcja powiększa się.
Hortensja SILVER DOLLAR to wspaniała odmiana - mam ją od kilku lat i rośnie przy alejce do pary po drugiej stronie z POLAR BEAR . Tak sobie je dobrałam i nie żałuję. Mnie szkoda miejsca na 2 identyczne odmiany bo wciąż kuszą nowe .
Dziewczyny ja mieszkam w zimniejszej części kraju, mam sporo orientalnych lilii i żadnych nie wykopuję ani dodatkowo nie okrywam . Świetnie dają sobie radę .
Krysiu hortensje zauroczyły mnie i przepadłam dla nich z kretesem ,są po prostu urocze , Silwer Dolar musiałam zakupić w 2 sadz. dlatego ,że jeden będzie rósł w formie krzaczastej i trafi do mego ogrodu ,natomiast 2 chcę uformować w formie drzewka i będzie rósł na działce syna :D ,dla Ciebie hortensja n/n
Obrazek
Margo2 pisze:Musisz mieć dobre warunki, jeśli kwitną Ci hortensje ogrodowe.
U mnie już kilka lat nie kwitną. Zawsze zrzucałam to na ostrą zimę, ale teraz, kiedy zimy prawie nie było?
Małgosiu u mnie ogrodówki kwitną i nie ma problemów z ich okrywaniem wystarczy ,że okryje je gałązkami stroiszem i to wystarczy ,przypuszczam ,że duże znaczenie odgrywa tutaj ogrodzenie betonowe ustawiony wokół posesji :D
dla Ciebie rozplenica japońska

Obrazek
Tulap pisze:Ja się przypomnę :wit :lol:
Fajne te floksy variegata,sprawię sobię ;:108
Lilia taka duża to niezła elegantka ;:oj
Ale Camilla.....Cudo ;:173
tak Mateusz mnie też ona przypadła do gustu ,a co sądzisz o tym maluszku ,dostałam na wiosnę od ,,zajączka,,w maleńkiej doniczce
Obrazek
karolacha pisze:Pewnie ,ze jestem niecierpliwa i zachłanna oglądać piękności u super ogrodniczki ;:138
Sliczne floksy , ale o takich listkach nie widziałam :shock: ;:138 super . Ja przypalone hortensje tez trochę oberwałam , ale potem to jeszcze gorzej wyglądało i wycięłam całe kwiaty :(
ja też nieraz staję przy roślince i sama nie wiem co zrobić ,dzisiaj się poddałam i wylądowała w kompoście datura ogromna roślina ,rosła w donicy przy wejściu ,ale ostatnie wichury jakie przeszły u nas strasznie ją połamały ,przycięłam ,ale na nic się to zdało ,wyglądała okropnie :D
dla Ciebie fuksja Magelana w duecie z Hahonehloa macra "Aureola"

Obrazek
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”