Knieć 'Multiplex' rośnie w półcieniu i ziemia jest tam bardzo mokra i zimna, nie wyszła jeszcze nawet knieć błotna.
Irenko adamiec cieszę się, że zaglądasz do mnie.
Marysiu Maska na takie odwiedziny Ci pozwolę, bo możesz to robić bez wstawania z łóżka. Wyobrażam sobie co przeżywasz, widząc słońce za oknem, ale trudno, musisz wytrzymać, wyzdrowieć i nabrać sił. Mam nadzieję, że już niedługo poczujesz się lepiej, czego Ci serdecznie życzę.
Kot schodzi już sam z dachu, po drabinie...
Ewuniu ewa w kwitnień na działce już sporo, ale znów zapowiadają mróz w nocy i to już od jutra. Żeby już tylko ten mokry, ciężki śnieg nie sypał, bo ostatni bardzo zniszczył rozkwitnięte rośliny.
Do wypucowanych rabatek jeszcze u mnie daleko, na razie zdzieram mech i likwiduję siewki mniszka, który już ma pączki.
Stasiu stasia_ogrod co do ciemiernika, to oczywiście masz rację.
Kolekcja irysów powiększyła się nieco ubiegłej jesieni.
Dziękuję za miłe słowa w imieniu kociaka latarnika.
Marysiu delosperma miłek i mnie zaskoczył, nie spodziewałam się go jeszcze.
Dachowiec jest przesłodki i chodzi za mną krok w krok jak piesek.
Na targu jeszcze nie byłam, bo i w środę i w sobotę pogoda była okropna. Może jutro się wybiorę.
Jacek JacekP nie znałam tej dobranocki, bardzo Ci dziękuję, z przyjemnością obejrzałam, wszystko jest jak w książce.
Czy miłek wiosenny już u Ciebie wychodzi?
Danusiu ktoś zajrzyj koniecznie do swojego miłka, u Ciebie cieplej, więc pewnie jest już duży.
Zapraszam na dzisiejszy spacer.
Rozkwitają następne krokusy:
minimus

'Advance'

irys żyłkowany 'Edward'

irys żyłkowany prawdopodobnie 'J.S.Dijt'

przylaszczka pospolita

pierwiosnek ząbkowany 'Alba'

kokorycz lakolistna

złoć żółta

szafirek lazurowy

cieszynianka wiosenna