Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Dzisiaj pogoda typowo marcowa....jak w garncu. Od rana deszcz na przemian ze słońcem, wiatrem, gradem ;:oj
Jednak, pomimo zawirowań pogodowych, pomiędzy jednym a drugim opadem gradu...pograbiłam troszkę i wyplewiłam jedną rabatę. Taka jestem zorganizowana :;230

Tulapku - Dziękuję za radę, ale wybieram sposób Marysi i Ani. Jakoś nie wyobrażam sobie jak dłubię tą zapałką....Myślę, że resztki cierpliwości jakie jeszcze posiadam ulotniłyby się bezpowrotnie. ;:173

Marysiu - I tak zrobię, poczekam cierpliwie do maja. Mam niebieskiego :D

Aniu - Widziałam u Ciebie żeniszka, bardzo ładnie wygląda. Ja nie miałam do tej pory, ale muszę coś posadzić niskiego, zamiast cyniowego żywopłotu, bo cynie zasłaniały róże, a żeniszki są fajne, niskie i długo kwitną. :D

Monia - Powoli się rozstajemy z naszymi miśkami. W domu trwa debata, czy Pepsi sterylizujemy, czy bardziej uważniej skupimy się na innym rodzaju antykoncepcji...Ja wolę sterylkę, ale rodzinka nie potrafi sobie wyobrazić, że już nigdy Pepsi nie będzie miała szczeniąt.

Aniu - Anym - Uwielbiam porę kwitnienia leszczyny. W salonie mam spore okna i jak wstaję rano, to kawkę piję z widokiem na żółte czupryny leszczyn skąpane w porannym słońcu. Bajowy widok o tej porze roku. Kiedyś nie doceniałam takich zwykłych niby drzew ;:131

:wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ta leszczyna taka malownicza ;:oj ;:oj to jakaś plantacja czy cos?
Ja nic chyba nie sieje :oops: oprocz maku i tytoniu bo mi sie nie chce , ciocia w tym roku sie zajmie :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja też bym nie umiała jednoznacznie podjąć takiej decyzji ;:218
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Gosiu :wit ... ja pory już bym przepikowała , papryczki fajne ... moje też tej wielkości ,ja nigdy nie moczę :)

Pytasz co pikować... a nie widzimy jak wyglądają te Twoje maleństwa :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Muszę Cię zmartwić, żeniszki rosną w różnych wysokościach...jasno różowy miał jakieś 10 cm...niebieski ok. 50cm...biały miał ok. 30cm...nie wiem czy taki ich urok, czy zależy to od składników pokarmowych znajdujących się w ziemi...na obwódkę jak najbardziej się nadają, ładnie maskują brzegi rabaty. Najważniejsze że różom ich towarzystwo nie powinno przeszkadzać...dobrze rosną w żyznej ziemi, takiej jak róże. W tym roku brzegi rabat obsadzone zostaną częściowo Ubiorkiem białym i różowym, nie wiem czy znasz tą jednoroczną roślinę...polecam, od kilku sezonów króluje u mnie na rabatach. Po przekwitnięciu zdobią nasienniki, które jak dojrzeją można zebrać i wysiać na drugi rok.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Leszczynowy lasek? To rzeczywiście niezła inspiracja. A psiaczki piękne, aż proszą się, żeby były w dobrych rękach - koniecznie u kogoś, kto ma ogród z wolnym wybiegiem dla psiny.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Parapetowe maleństwa ;:215
Dzisiaj wysiałam szałwię trójbarwną i naparstnice. Teraz będę czekała cierpliwie, aż coś wykiełkuje...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Pieski rosną , przedszkole parapetowe pięknie się zieleni - nooooo wiosna wreszcie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ale u ciebie wiosennie na tych zdjęciach z lutego - u mnie jeszcze takiej wiosny nie ma, albo ja nie widzę przez pryzmat psich zniszczeń....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Czwartek, to prawie jak piątek :D
Pogoda dalej marcowa, raz słońce, raz deszcz, a na deser grad, albo śnieg. Do wyboru, jak kto woli. Najważniejsze, że nie ma mrozu, a mokre z nieba przyda się na moich mało deszczowych terenach ;:108
I zauważyłam pierwsze krokusy i przebiśniegi w ogrodzie. Może szału ilościowego nie ma, ale nie potrafię przejść obojętnie obok. Miały sesję foto tylko dla siebie ;:224

Mati - Sąsiad ma sporo leszczyn, ja się cieszę, bo mam dzięki niemu fajne widoki. Naprawdę cudowne o tej ponurej i burej porze roku.
Dlaczego nie siejesz? Posiej coś, poprawisz sobie humorek, bo czytałam, że coś w szkole się nie powiodło....mam nadzieję, że już złe chwile za Tobą. :wit

Monia Alania - Ja obstawiam sterylkę, zwłaszcza o poranku, jak wypicowana do pracy zanoszę śniadanko trzem szczeniaczkom z brudnymi łapkami :evil: Są słodkie, opóźniam rozstanie z nimi...chociaż chętni dopytują. ;:131

Violka - Chodziło mi o pikowanie żeniszka, bo on drobniusi, ale już dziewczyny mi wyjaśniły co z nim zrobić. Na szczęście nie trzeba go pikować. A pora nigdy nie pikowałam :shock: , od razu szedł do ziemi. Mówisz, żeby pikować?? O matulu kochana, takie drobiazgi?

Aniu - Ładny ten ubiorek, nawet ładniej by mi wyglądał na rabacie niż żeniszek. Jak i kiedy go siać??

Ewuś - I na szczęście tylko takie osoby, czyli mające dom z ogrodem, zabierają nasze pieski. Nie wyobrażam sobie takiego dużego psa w bloku.

Dorotko - Ja kiedyś myślałam o naparstnicach...nawet chciałam je zakupić, dlaczego nie kupiłam :?: Wysiewa się je w marcu?

Monia Chałaputkowa - Ja już dawno czuję wiosnę...od kiedy przerzuciłam się na wiosenne obuwie i wiosenny płaszczyk. :uszy

Aguś - Oj wiem coś na temat psich zniszczeń. Mika gryzła mi wszystkie drzewka, najchętniej nowo posadzone. Nie pogardziła również praniem, które powieszone na szybko na suszarce przenośnej, łatwo było dla niej dostępne. No i buty...ileż ja ich straciłam. Pepsi może mniej szkodziła w ogrodzie, ale rozrywała siatkę ogrodzeniową i uciekała. I robi tak do dzisiaj jak nie upilnujemy. Powodzenia, kiedyś wyrośnie z tego ;:108

W domu i ogrodzie zaczyna się kolorowa wiosenka. Zaczynam stroić dom w ozdoby świąteczno - wiosenne, nie zważając na dziwne miny moich domowników subtelnie spoglądających na kalendarz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu :wit a gdzie kupiłaś te klamerko-koguciki, są takie radosne ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiu ja do tej pory nie wyjełam z szafy zimowych :;230 więc nie ma różnicy ;:170
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Gosiu ;:167 ubiorki wysiewam w kwietniu od razu do ogrodu...jak rosną za gęsto siewki zostają rozsadzone. Nasiona mam z poprzedniego lata, mogę poszaleć...w tym roku dokupiłam biały kolor. Porównując, żeniszki kwitną do późnej jesieni...ubiorki kwitną krócej.
Wybór należy do Ciebie, jedne i drugie są fajne...na stałe weszły do mojego ogrodu. Dla pewności nasiona wysiej do doniczek, potem po pikuj od razu do ogrodu...jak poznasz jak wyglądają siewki, nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby je od razu wysiewać do ogrodu. Małe siewki bardzo łatwo pomylić z chwastami, doniczka jest pewniejsza. Jeszcze jedna ciekawostka...ubiorki wysiewają się jak nasiona dojrzeją, zimują pod śniegiem do wiosny. Kilka sztuk i w tym roku przetrwało, dolne liście są tylko lekko powiędnięte. Jak pogoda pozwoli zostaną przesadzone na inne miejsce. Wschody ubiorków są podobne do astrów, jak jest wilgotno bardzo szybko schodzą ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jasny misiaczek jest słodki ;:167 Zresztą wszystkie są ;:215
Piękna wiosna u Ciebie ;:63 Od razu lepiej się człowiekowi robi na duszy, prawda?
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Gosiu ,długą wykałaczką taką do szaszłyków .. fajnie się pikuje ;:196

Zawsze masz śliczne dekoracje w domciu ...

dla zwierzaczków przesyłam kolegę :)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”