Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Lucynko, ściągasz wiosnę tymi hiacyntami? Jestem za!! Fotki super!
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Lucynko hiacynty pięknie pachną będziesz miała ładną wiosnę w domu .Pozdrawiam serdecznie 

Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdyby to było takie proste, Ewuniu, to już bym ją tu sprowadziła - tę wiosnę, bo ogromnie mi za nią tęskno.
Sądzę, że Tosia się jakoś tam dogada z tym "gadem", co to wróży nadejście wiosny.
Bardzo na nią liczę.
A jeśli jej się nie uda, to 

Sądzę, że Tosia się jakoś tam dogada z tym "gadem", co to wróży nadejście wiosny.

Bardzo na nią liczę.

-
Dziękuję, Alicjo! Czytałam u Ciebie, że z eMem wszystko idzie we właściwym kierunku.Ogromnie mnie to cieszy.
Z wizytą u kardiologa są coraz większe problemy. Jedenaście lat temu mój M czekał na wizytę trzy tygodnie. W miarę upływu lat oczekiwanie coraz bardziej się wydłużało. W tym roku na wizytę będzie czekał jeszcze 5 miesięcy, bo jeden już minął - rejestrował się na początku stycznia.

Z wizytą u kardiologa są coraz większe problemy. Jedenaście lat temu mój M czekał na wizytę trzy tygodnie. W miarę upływu lat oczekiwanie coraz bardziej się wydłużało. W tym roku na wizytę będzie czekał jeszcze 5 miesięcy, bo jeden już minął - rejestrował się na początku stycznia.

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Lucynko, jestem i ja w Twoim grajdołku a raczej w chaosie jak go nazwałaś.
Zakupy nasion poczynione, hiacynty tajemniczo rozchylają listeczki, zanim buchną ferią barw i zapachów.Oj będzie się działo.
Patent szczypiorowy bardzo oryginalny a dziurawiec wygląda na Hidcote Gold, jeśli już Ci kwitnął, to porównaj.
Życzę Twojemu M dużo szczęścia u specjalistów, mój też sercowiec ale nasza kardiolog pod psem.
Kilka lat wstecz,po koranorografii w Zabrzu u Prof. Polońskiego miał świetnie ustalone leki, niestety chciała pokazać swoją mądrość i tak mu z lekami namieszała, że znalazł się w szpitalu na odtruciu.Teraz omija ją z daleka. Ech, samo życie.
Też mnie już paluchy swędzą, żeby zanurzyć je w pulchnej wygrzanej ziemi, ale póki co śnieg mnie powstrzymuje.

Zakupy nasion poczynione, hiacynty tajemniczo rozchylają listeczki, zanim buchną ferią barw i zapachów.Oj będzie się działo.

Patent szczypiorowy bardzo oryginalny a dziurawiec wygląda na Hidcote Gold, jeśli już Ci kwitnął, to porównaj.

Życzę Twojemu M dużo szczęścia u specjalistów, mój też sercowiec ale nasza kardiolog pod psem.

Kilka lat wstecz,po koranorografii w Zabrzu u Prof. Polońskiego miał świetnie ustalone leki, niestety chciała pokazać swoją mądrość i tak mu z lekami namieszała, że znalazł się w szpitalu na odtruciu.Teraz omija ją z daleka. Ech, samo życie.
Też mnie już paluchy swędzą, żeby zanurzyć je w pulchnej wygrzanej ziemi, ale póki co śnieg mnie powstrzymuje.

-
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam wieczorową porą
też umilacze sobie fundujesz zimą
, ja już drugi raz kupiłam pierwiosnki prawie trafiłam na świeżą dostawę więc jak było sobie odmówić...

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko
toż Ty już masz wiosnę w domku. Dla oczu pierwiosnki a dla nosa hiacynty 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Superowa wiosenka u Ciebie w domku. Widzę że bronisz się przed zimą jak tylko możesz
.

-
Staszko, sprawdziłam, nawet dwa razy, bardzo wnikliwie i - tak - masz rację :mój dziurawiec to faktycznie Hidcote Gold. Jeszcze raz dziękuję.
Maryniu , Julio - nie umiem się oprzeć chciejstwu, gdy widzę te kolorki , takie wesołe, energetyczne,cieplutkie, no i te pachnące też.
Naturalnie to jest choroba - nieuleczalna, ale szczęśliwie bezbolesna .
Tak chorować to ja mogę, bo żadnych leków nie trzeba przyjmować, ewentualnie na szynkę może zabraknąć.Ale co tam : wystarczy mi chleb z mas...no margaryną.
Coś trzeba wybrać.

Maryniu , Julio - nie umiem się oprzeć chciejstwu, gdy widzę te kolorki , takie wesołe, energetyczne,cieplutkie, no i te pachnące też.

Naturalnie to jest choroba - nieuleczalna, ale szczęśliwie bezbolesna .

Tak chorować to ja mogę, bo żadnych leków nie trzeba przyjmować, ewentualnie na szynkę może zabraknąć.Ale co tam : wystarczy mi chleb z mas...no margaryną.

-
Oj, bronię się, Madziu, bronię "ręcamy i nogamy".
Znowu troszkę śniegu dosypało, jest więc nadzieja, że cebulowe przeżyją i od razu humorek się poprawia.
A i siewki ładnie rosną. Aż cieplej na

Znowu troszkę śniegu dosypało, jest więc nadzieja, że cebulowe przeżyją i od razu humorek się poprawia.

A i siewki ładnie rosną. Aż cieplej na

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Lucyno
Rewelacyjne nasionka zakupiłaś
Przepiękny suchy bukiecik z własnych działkowych kwiatków.
Kapitalny ten cebulkowy jeżyk
Ciemiernik biały niedługo pięknie zakwitnie.Rodek nn z biedry piękny
Rabatka ziołowa śliczna.Pieris japoński piękny ja właśnie zamierzam go kupić już od zeszłego roku się przymierzam do śnieg.
Jeżyka na działce zazdroszczę
Ciągle zielony dziurawiec, Cyprysik nn. Śliczne
Hiacynty piękniutkie i niedługo pięknie będą pachnieć
Prymulka w przepięknym słonecznym kolorku

Przepiękny suchy bukiecik z własnych działkowych kwiatków.
Kapitalny ten cebulkowy jeżyk

Ciemiernik biały niedługo pięknie zakwitnie.Rodek nn z biedry piękny

Rabatka ziołowa śliczna.Pieris japoński piękny ja właśnie zamierzam go kupić już od zeszłego roku się przymierzam do śnieg.
Jeżyka na działce zazdroszczę

Ciągle zielony dziurawiec, Cyprysik nn. Śliczne
Hiacynty piękniutkie i niedługo pięknie będą pachnieć

Prymulka w przepięknym słonecznym kolorku
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja poszłam kolejnego dnia do Biedry i jeszcze jednego hiacynta dokupiłam
Dobrze, że na wiosce mieszkam i mam daleko do sklepów... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
Ależ z Ciebie komplementara, Paulo...
Ale nic to, dobre słowa mile łechcą uszy.
Dziękuję
Reniu, ja mieszkam praktycznie obok Biedry i mocno muszę pracować nad swoim charakterem, żeby kilka razy dziennie do niej nie zaglądnąć, bo raz na dzień jestem tam obowiązkowo.
Dzisiaj to nawet weszłam tymi drzwiami, którymi się wychodzi, co by obok wiadomego stoiska nie przechodzić.

Ale nic to, dobre słowa mile łechcą uszy.

Reniu, ja mieszkam praktycznie obok Biedry i mocno muszę pracować nad swoim charakterem, żeby kilka razy dziennie do niej nie zaglądnąć, bo raz na dzień jestem tam obowiązkowo.

Dzisiaj to nawet weszłam tymi drzwiami, którymi się wychodzi, co by obok wiadomego stoiska nie przechodzić.

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A moje "domowe" hiacynty już przekwitły. Będzie pretekst aby iść do ogrodniczego 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...