Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Post »

Dziękuję bardzo . ;:215 Fajne kuleczki . :lol: A z Conicy to możesz zrobić bonsai . :D Albo na spiralę go wyciąć . :D Tylko to już zabawa czasochłonna . :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Romciu ;:196 oj będzie się siało...................
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Romciu dziś dotarła przesyłka - pierwsza w tym roku więc tym bardziej miła, a do tego szczera ;:167 od miłej znajomej ;:196
W poniedziałek będę na działce to posadzę bo ziemia gotowa w altanie na takie ewentualności...
Z tego co pisałaś mi o obrzeżach to faktycznie dobre skoro nie widać uszkodzeń po takiej ilości lat. najbardziej podobają mi sie wiklinowe bo takie naturalne i do kamienia bardziej pasują.
ja głównie mam kamień i trochę kostki brukowej . Myślę i nie wiem czy zbytnio nie odbiegałyby od całości - jak myślisz ?
Kolekcja grudniów wspaniała - sporo ich uzbierałaś ;:138
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Romciu nie wysiewaj zebrinusa podzielę swojego i dostaniesz :wink: . Tamten co miałaś miał prawo fiknąć był malutki , teraz bedzie większy i spoko da radę. Jeżeli masz ochotę na jakies inne to pisz i tak mnie czeka przesadzanie miskantów ,wiec od razu mogę emka poprosić o dziabnięcie jakąś siekierką ;:306 ma chłopak wprawę z siekierką ;:306
O co ja jeszcze chciałam Ciebie zapytac :?:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Już sobie przypomniałam :;230 Czy masz powojnika Jan Paweł II :?: Jak chcesz to będziesz miała młodziaka z zeszlego roku
Obrazek

A tutaj z podziękowaniami od Madame Julia Correvon za udostępnienie nasionek ;:196 musisz przyznać że jak na roczną siewkę ładnie zakwitł
Obrazek ;:196

Mam kilka swoich nasionek i w tym roku też spróbuje wysiać :heja
Pozdrawiam. Ewa
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Piekny ten biały powojnik ;:138
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witajcie kochani w nowym tygodniu :wit
Stasiu witaj :wit Jeszcze nie sieję ale mnie naszło na zamawianie w szkółkach, godzinami podziwiam róże w efekcie dziesięć różyczek znajdzie się w moim ogródku ;:138 Zamówiłam też dwie hortensje ,morwę czarną ,eukaliptus niebieski ,klonik czerwony już otrzymałam i zadołowałam na działce koleżanki ;:138
Maryś ,pewnie jeszcze za wcześnie ,ale ta pogoda popędza nas do działania ;:138
Bożenko ,cieszę się że dotarły nasionka ;:138 Powodzenia w sianiu i nie tylko życzę ;:138
Pawle ,lubię strzyc krzewy, kilka mam już uformowanych między innymi ten oto klon ....

Obrazek
Aniu poczekasz jaszcze troszkę z tym sianiem :?:
Krysiu ,pewnie cebulki już posadzone :?: Widzę że mamy podobnie u mnie też kamień i konary brzozy ,jakbym teraz miała kupić te plastyki ,to bym nie kupiła ...........gdzieś je w tym roku w kącik upchnę ;:131
Ewa ,ja wyczytałam że tobie padł zebrinus ,dostałam nasiona i chciałam dla Ciebie ;:138 Mój od Ciebie ma się bardzo dobrze, w tym roku dużo urósł ;:138 Cieszę się że Ci się powiodło wysianie Julki ,pięknie rośnie ,mnie się nie udaje :wink: Nie mam Jana Pawła ale mam jeszcze dla Ciebie winogrono ;:306 Chcesz dzikiego ogórka :?:
Jadziu ,mnie też się podoba ;:215

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Zebrinus ma się dobrze a padł mi Girafe- taki sam ale rośnie do 2.,5metra.
czytam ze zakupki poczyniłaś,ja na razie skromnie bo umowę mam do 3 lutego I nie wiem co dalej więc póki co tylko 10 powojniczków ;:306
Co do JPII to jak tylko przeżyje to będziesz miała
Ogórasa chcę
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja mam od Ciebie Girafe ,muszę podzielić teraz ja ;:306 Ogórka jużmasz ;:108 Ewa masz może te pyszne żółte pomidorki :?:
Koniecznie musimy się spotkać ;:108 ;:108 Tylko dziesięć powojniczków ;:306 ;:306 Ja tylko dziesięć różyczek ;:306
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

U mnie za oknem w tej chwili deszcz, wcześniej trochę śniegu, mróz - pieron wie czy będzie ślizgawica czy chlapa, zapowiadają na Pomorzu śnieżyce i i nad ranem gololedz, czyli a ta Panią Wiosną sobie jeszcze poczekamy.

Romciu zakręciła mi się łezka w oku jak zobaczyłam Klon - pamiętam pod moim oknem był taki duży, robiliśmy sobie noski, ileż to kolan podrapanych. Dawno nie spotkałam tego drzewa ;:196

Dziś dzwoniłam do ochrony środowiska bo mam na działce dwie sosny, biegną do nieba, a wichury teraz coraz większe, czasem strach - chcę je przyciąć mocno, ktoś powiedział ze bez zgody nie wolno a okazuje się, że nie jest prawda, można je formować ba nawet trzeba aby nie stwarzały zagrożenia.
Wolałam sprawdzić bo takich "uprzejmie donoszę" to wszędzie pewnie mamy w nadmiarze.

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mój jest pewnie inny ,nie ma nosków ;:173 Mnie też sosny uciekły do nieba jedna brzoza i topola :wink: Dowiadywałam się też w gminie ,topolę muszę zlikwidować i mam pozwolenie ,natomiast skracać można bez zezwolenia ;:138 U mnie jeszcze ciepła jesień ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Romciu kupiłam nasionka trawy drżączki,chętnie ci wyhoduję,ale chętnie tez bym przygarnęła zerbinusa ;:204 Jak by ci się chciało wysiać....Tylko 10 różyczek mówisz :wink: ?A morwy białej nie zamówiłaś? Miałabyś różne.U mnie rosną od zeszłego roku,marnoty kupiłam,może teraz przyspieszą.Nasiona powojników można kupić,czy zbieracie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Romciu widzę że przycinasz krzewy, podoba mi się Twój klon, czy to jakaś krzewiasta odmiana czy zwyczajny klon? Ja też cięłam ale nie tak pięknie jak Ty.W nowym miejscu będe sadzić nowe, a klony szybko rosną.
My wycinaliśmy teraz kilka drzew, w Urzędzie Gminy powiedzieli, że sosny, świerki itp. które sami sadziliśmy możemy wycinać bez pozwolenia, natomiast lipa i dąb wymagają zgody, bo już tu rosły wcześniej, kazano pomierzyć obwód na wys.70cm. ktoś oczywiście przyjedzie sprawdzić.
Na temat morwy jeszcze, ja kupiłam w poprzednim roku dwie czarną i białą, pani mi powiedziała że morwy potrzebują pary by się wzajemnie zapylać.
:D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

O,o zapylaniu nie wiedziałam,kupiłam różne kolekcjonersko :roll: Z tymi zezwoleniami to jest nie raz przesada.Ja rozumiem,że zapobiega to bezmyślnemu wycinaniu,ale powinny być jakieś wyjątki.Rocznie sadzimy średnio 200-400 szt. olchy lub brzozy ale,żeby ściąć na opał kilka sztuk musimy mieć zezwolenie. Jakbym to ja nie wiedziała,jak gospodarować moim drzewostanem :? Klon rzeczywiście bardzo oryginalnie prowadzony,wczoraj nie otwierały mi się zdjęcia.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romuś a może chcesz patyczków hortensji do ukorzenienia :D
oczywiście bukietówki, ja swoje właśnie w większości tak pozyskałam :D
mogę Ci naciąć patyczków i wysłać jeśli chcesz po co kupować :D
Powojników nigdy jakoś nie udało mi się wyhodować z nasion , ale trawy tez mam z nasionek :D
miłego dnia :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”