Witaj Mati , wystarczy zniknąć na kilka dni a Ty tu takie dzikie harce wyprawiasz , no ale widzę że wszystko wróciło do normy więc Ci wybaczam . Oj dłużyło się nam będzie to czekanie na różane efekty ale jak widzę pomysłów masz tyle że na pewno coś tam nam jeszcze w tym swoim królestwie znajdziesz
No, no, Mati, to były S t r a s z n e dwa dni bez Ciebie. Mam nadzieję, że więcej nam tego nie zrobisz. Duecik Mateuszowy solo? No Tulapek musiałby w schizofrenię się stoczyć ?
Piszesz, że Pomponellę upatrzyłeś . Mi zapał osłabł po posadzeniu 13 różanych laleczek, więc do wiosny pasuję.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Uhuh ile gości Aniu nie pomysły tylko stała się pewna rzecz która całe szczęście szybko się skończyła Dzięki za pochwały a róże mają się przyjąć i pięknie rosnąć ale nie mogą ale muszą Alu Vamila oj tak Ewo no chyba buduję ale to nie ode mnie zależało ja również witam Mati a ja mam gromadkę dzieci założyłem rozarium i ogród ma ponad 50 lat oj dużo się zmieniło Moniko nie harce oj nie właśnie będe znowu przedłużał rabatkę różaną Aniu
Dzisiaj dzień spędziłem rano w Grabówkach a później pojechałem do Będkowic a następnie bo Bolechowic do bramy Bolechowickiej i wąwozu pogoda się udała cieplutko ale chwilami duszno.....
Dolina Bolechowicka
Mało zdjęć bo większość została w aparacie ale je oczywiscię pokarzę Grabówki
A po drodzę odwiedziłem giełdę Rybitwy i ten okropny komin cegielni Ludzie z osiedla naprzeciwko bardzo się skarżyli za czasów świetności cegielni... wszędzie pył gliny i ciągły hałas i dym .... Moja Łąka przy domu A teraz nowe róże
Rhapsody in Blue
Graham Thomas
Kalmar Castle
Nostalgia
Mary rose
I wczorajsze
Krzewuszka NN i żurawka też NN
Abraham Darby ładnie zaczął rosnąć
I jeszcze iglaki Daglezja Zielona i Sina łac.Pseudotsuga Menzierii posadzona w 1984 roku Daglezja Zielona 1978 rok Cyprysik Lawsona Golden WonderChamaceparis Lawsoniana 1990 rok Żywotnik Zachodni Globosa Thuja Occidentalis 1990 rok Świerk Kłujący Koster Picea Glauca 1985 rok Cyprysik Groszkowy Filifera Nana Chamaceparis Pisifera 1999 rok Żywotnik Zachodni Thuja Occidentalis 1987 rok
A taki mam projekt różanego wiadomo że jeszcze jakieś róże dojdą
1-Rhapsody in Blue
2-Lavaglut
3-Zorba Courtyguard
4-Pastella
5-Heidi Klum
6-Barkarole
7-Fryderyk Chopin
8-Bernstein Rose
9-Eden Rose 88
10-Gospel
11-Graham Thomas
12-Kalmar Castle
13-Biedermeier Garten
14-Abraham Darby
15-The Fairy
16-Mary Rose
17-Nostalgie
A te których nie ma w projekcie
18-Astrid Lindgen
19-The Red Fairy
20-The Queen Elizabeth Rose
Mati widzę, że zdecydowałeś się pokazać swój ogród, bo na ogół był jeden fragment pewnie wydzielony na kwiatki dla Ciebie. Objeździłeś kawał okolic, bo gdzie Będkowice a gdzie Rybitwy a jeszcze Bolechowice, na spacer pewnie czasu nie było. Gdzie zdjęcia z Będkowic i w której części byłeś? Szybkiego powrotu do pełnej sprawności życzę!
Mati - no to piękną miałeś wyprawę, nie ma co !!
Róż całe mnóstwo !!
Tylko ja się pytam - czemu niby moja ulubiona, piękna, no i och i ach - Astrid Lindgren wylądowała na liście rezerwowej
Wracaj do zdrowia
Marysiu byłem w kościele i na kopcu A na wycieczkę pojechałem do Bolechowic zdjęć nie ma bo wszystkie ze mną A z moim ogródkiem a dokładnie 39 m2 Matiego to zupełnie inna historia ale opiszę jak będe miał czas Aniu Dzięki Ewo Nie martw się róż z 30 na pewno będzie Bo ona rośnie w iglakowie a była sadzona 5 lat temu Dzięki
No brawo , jakie super plany różane na przyszłość.
Na zimę będziesz musiał te róże dobrze zaopczykować, żeby nie przemarzły.
A wiosną to będziemy podziwiać je kwitnące, i to same rarytasy......