Witaj Tamaro - anturium pięknie kwitnie wypuszcza nowe pąki i rośnie jeśli chodzi o anturium czerwone to już bardzo dawno przekwitło i jak na razie nie zabiera się do kwitnienia
Witaj Paulii .-dziękuje , nie każdy musi się znać na obrazkach, itp ale znalazłem sposób żeby nie gniły
Witam mam do pokazania piękności ogrodowe i domowe oto róża 'Bradford' z rynku
Obrazki włoskiem mi wykiełkowały z nasion
Moje kaladium z bulw kupionych w obi też dały popis
Helicodiceros ruszył z bulwy jeden z niewielu bulw które przetrwały
cudnie pachnące lilie św Józefa
Róża Bradford w dniu kupienia
Wilec kwitnie
Bartoszu śliczne rośliny pokazujesz, widać na nich troskliwą rękę ogrodnika. Nowy nabytek (róża) ma piękne kolory
Gratuluję powodzenia w kiełkowaniu! A najbardziej podziwiam lilie są cudowne. Ja mam 3 cebule i kwitnie jedna, a pachnie niesamowicie
Czyli pewnie towarzyszą Ci całe Twoje życie, a w wielu naszych ogrodach ich nie było i próbujemy je odtworzyć niestety często z marnym skutkiem. Nie wiem gdzie leży przyczyna, w glebie , w nawożeniu, w stanowisku?
Marysiu -lilia św Józefa nie potrzebuje nawozów,dodatków itp ona rośnie sama przez całe życie,gleba też nie ma znaczenia
Teresko -mam nadzieje że się skusisz na kaladium ,dziękuję za chwalenie moich roślin
Bartoszu
Warszawska Nike' bardzo ładna, ostatnio( z rok temu) jakiś bzik mnie wziął na powojniki
Lilie św.Józefa u mnie nazywane są św.Antoniego ja bardzo je lubię.a ten zapach ummm
Witaj Paulinko -cóż mogę innego powiedzieć dziękuję za pochwały
Pamiętacie moje narcyziki i żąkile ze zdjęcia? nie mam już ani jednego wszystkie wykończyłem po pierwsze wyciągłem za wcześnie cebulki,po drugie zle je wysuszyłem i wyskoczyła na nich pleśń,po trzecie upiekłem je na słońcu jak cebulkę się nacisło to całe wnętrze wyleciało jak puree z ziemniaków no niestety czasem chwila nie uwagi i koniec trzeba się pogodzić ze stratą kupi się nowe ale tym razem ich nie będę wykopywać
Odwiedziłem Cię dracunculas piękny(był)A idąc drogą logiczną:żeby nie gniły,w żwir(ewentualnie mąkę)i raz na 2 tygodnie.Ja tam Ci współczuję mocno,wiem jak to może czlowieka coś trafić.u mnie to się nie mogą skrzydłokwiaty zachować,podstawka była,lane codziennie i tak giną
Aniu -dziękuję za pochwały,nie wiedziałem że róża tak ci wpadnie w gust!
Aniu -też uwielbiam te lilie,dziękuję za pochwały mojej róży,ona chyba zdziczeje od tych pochwał
Mateuszu dziękuje za odwiedziny a niestety tak się czasem zdarza że gnije albo zniknie,niestety