Nadal piękna pogoda,słonko dodaje mi sił i energii.Wczoraj byłam na działce,piękne kolory się pojawiają i oprócz jeszcze kwitnących różyczek kwitną w najlepsze hortensje,dalie,astry,lawenda...ach mógłby teraz zatrzymać się czas...
Miskant Giganteus wraz z rozplenicą leniwie chwieją się na wietrze,uwielbiam takie klimaty.
Niestety niektóre z róż ustroiły się w brzydkie szaty np.Herkules i Stephanie zu Guttenberg

Za to dzielnie trzymają się niezmiennie Charles Austin,Maria Theresa,Piano,Novalis,Artemis ...
Aniu hortensje coraz bardziej mnie urzekają,mienią się drobne płateczki w słońcu
Oj róże mają plamistość,niestety we wrześniu zawsze dostają plamek,choć nie wszystkie:)
Munstead Wood w tym roku wreszcie mi nie choruje,przez ostatnie 3 lata słabo mi kwitła,a liście wciąż jakieś niedożywione były...
Ewa Białoboka też miałam kupić w szkółce,ale cena zaporowa,więc wybralam opcję mikrusa,może za kilka lat dorośnie do metra?
Diamant Rouge cudniasta,dobrze,że już u mnie rośnie
Aniu Sophie u mnie raczej kompaktowego wzrostu, ma może z 50 cm ,nie puszcza się tak jak Charles Austin i Chopin

Za to James Galway przeszedł w tym roku samego siebie,chyba 3 metrowy badyl wypuścił i myśli,że jest piękny
Edyta nowa choroba hortensjowa na horyzoncie

Bukietówki za mną chodzą i mimo,że one wszystkie podobne do siebie chciałoby się mieć każdą

19 odmian to sporo,ja nie wychodzę z 10
Mam jeszcze kilka róż,które pokażę jako zdrowe,jak na razie to pewniaki
Aneczko wrzosy o tej porze roku uwielbiam:) W lesie lubię się im przyglądać,w promieniach słońca przeplatanych tu i ówdzie
Limelight daje czadu
Dorotko jabłuszka już wszystkie oberwane i moja mamcia zrobi z nich tarte jabłka do naleśników i jabłecznika
Baseda hortensje te najnowsze kupowałam na all...ciekawe co z nich wyrośnie?
Wandziu jesienne róże naprawdę dają radę.Mają ciepełko,tylko ostatnimi czasy nie pada u mnie wcale.W prognozach zapowiadaja deszcz,na który czekam

Róże,które puszczają teraz długaśne baty zostawiam,a niech sobie rosną...na wiosnę je przytnę.Będą mogły sobie podmarznąć...
Ann30 przebarwianie hortensji to zjawisko niezwykłe:) ładna ta choroba...
Milenko Hot Chocolate ma się wspaniale,właśnie postanowiła powypuszczać kilkanaście pączków,ciekawe,czy zdąży zakwitnąć?
Lubię róże,które wciąż zawiązują pąki

Zdrowa jak na razie,nie ma oznak plamistości.Liście ma zielone i błyszczące,za wzór ją postawię innym niedobitkom takim jak Leonardo da Vinci
Edith Holden bardzo ma przyjemny kolorek
Moni zapraszam na chrupiące,słodkie jabłuszka:)Rewolucja żołądkowa zażegnana,obyło się bez lekarza,jagody pomogły i kleik ryżowy oraz marchewka gotowana

dziękuję
Tę różę mogę nagrodzić złotym medalem

Zdrowa,nieprzerwanie kwitnie,pachnie...no same plusy...
Charles Austin
W podobnej kolorystyce to Crown Princesse Margarethe
Sophie stworzyła piękny bukiet
Eden
Rosarium Uetersen na pniu z daleka świeci żarówą...
Artemis każdemu polecę,zdrowa,bujnie kwitnąca,zobaczcie ile ma pąków
First Lady i ostatnia gałązka...
Piano nie gorsza...
Berberys
Krwawnik o dziwo się nie przewraca...czyżby zmężniał?
Widoczek ...
Żurawki zawsze strojne...za to je lubię...
Ostróżki ponownie zakwitły...
Jarzmianka Alba
Miłego wieczoru wszystkim życzę...