Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miejsca to było dużo kilka lat temu .teraz co rok jest ciaśniej -drzewa rosną jak oszalałe krzewy też ,roślin przybywa ,a ogród nic większy się nie robi :D Jak tak dalej pójdzie to chyba będę zmuszona dokupić jeszcze trochę ziemi :? :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Bardzo jestem ciekawa Twojego ogrodu na wiosnę, nie mogę się doczekać W zasadzie lubię zimę ale na wiosnę czekam z utęsknieniem ,odprężam się ,relaksuję i wyciszam oczywiście przy pracy w ogródku .Zeby już była :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu ja cały czas tyram w ogrodzie :twisted: jak nie w swoim to u mamy :? ale taki już los babopielki :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To Ty się zaharujesz na śmierć Kobieto zluzuj ,bo pogadać nawet nie przyjdziesz ;:94 wpadasz i znikasz :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No już się troszkę obrobiłam to będę częściej zaglądać mam nadzieję :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy roślinek Ci dużo przybyło w ogrodzie :?: jakie posadziłaś ostatnio ,podziel się wiadomością ;:94
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No troszkę mi przybyło parę iglaków dokupiłam - trochę bylin z wymiany też ,no i dostałam od mamy bukszpanów chyba ze 30 :shock: :wink:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

z tych bukszpanów będzie żywopłot????
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sama nie wiem co z nimi zrobić :? na razie zakopałam je w ziemi tylko kilka dosadziłam do mojej gromadki :D Może Ty Karolu masz jakiś pomysł na zagospodarowanie ich :?:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja bym jeszcze trochę bukszpanu dokupił i zrobił w jakimś kąceo ogrodu - placu - np 3x3 z bukszpanu "żywopłoty" o różnych kształtach - taką namiastkę ogrodu francuskiego do której przechodziło by się przez bramę z pozostałej części ogrodu - ta część mogła y być ukryta za np różnmi powojnikami itp
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grzegorz B

Post »

Bożenko cichaczkiem zajrzałem do Ciebie i oniemiałem od tej zielono-barwnej atrakcji, jaką jest Twój ogród ;:111 ;:111 ;:111 ... Jak napisałaś, jest on ogromny, ale widzę, że już porządnie zagospodarowany i można znaleźć w nim masę wyjątkowych roślin i do tego tak dorodnych, widać, że poznałaś tajnki ogrodniczego fachu, ja wciąż jestem na początku poznawania, ale staram się wciąż wypełniać luki mojej wiedzy.
Bożenko wiedzę, że lubisz iglaczki, bo masz ich ogrom, tak ogólnie to widzę, że masz Ty wszystkiego i nie ograniczasz się do konkretnego rodzaju nasadzeń. Piszesz, że osłoniłaś się żywopłotem i leszczynami od otoczenia, ja również jestem na etapie odgradzania się od wiatru i nie tylko. Miałem wykorzystać ligustr, ale zdecydowałem się na tuje, bo są wiecznie zielone, i będą bardziej chronić od wiatru, który najbardziej dokucza w okresie zimowym i wiosennym, a wówczas ligustr jest ołysiały. A te leszczyny masz bardzo wysokie czy tniesz je do określonej wielkości :?: .
Bożenko masz glicynię :shock: cudo pnącze, jak sobie z nim radzisz, bo ono jest raczej wymagające. Czy okrywasz na zimę :?:
Tak spacerując napotykam na kolejne ciekawe okazy i nawet natknąłem się na altanę bardzo ładna ;:333 i rokitnik, ja w tym roku go dostałem, ale był bez korali, chyba nie było dla niego/niej partnera/ki. Słyszałem, że jego owoce są jadalne. Próbowałaś :?:
Bożenko, chodzę i chodzę i jeszcze wszystkiego nie oglądnąłem, więc wkrótce wpadnę ponownie, może córcia wpadnie to i nowe widoczki dojdą :wink:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol pomysł fajny ale mój ogród jest w stylu angielskim więc nie wiem czy warto go psuć innym stylem chociaż o takich łączonych też słyszałam ,na razie zadołowałam te bukszpany i chyba do wiosny je tak zostawię ,może przez ten czas coś mi do głowy zaświta :?
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu dziękuję za miłe słowa -tak mam dużo różnych krzewów i drzew i nie ograniczam się do nasadzeń jednokierunkowych typu albo albo, u mnie jest wszystkiego po trochu.Uważam ,że tak jest ciekawiej i nie ma takiej monotonii .Co do leszczyn to nie były cięte są bardzo wysokie i w przyszłym roku zamierzam je troszkę skorygować .Żywopłot z ligustra też wygląda ciekawie chociaż jest troszkę pracochłonny ,trzeba go ciąć przynajmniej trzy razy w roku . Co do glicynii to nie mam z nią żadnych problemów nie okrywam na zimę bo za duża jest ,tylko tnę dwa razy w roku i kwitnie pięknie .Jeśli chodzi o rokitnika to trzeba mieć kilka żeby były owoce ,u mnie rosną w grupach po po kilka sztuk i owoców mają w brud ,robię z nich nalewkę jest świetna z dodatkiem ziół zwłaszcza oregano .Tak samo postępuję z owocami berberysu i pigwowca :D
Na wiosnę mogę Ci dać odrosty od rokitników jeśli chcesz to coś tam jeszcze znajdę :?: :roll:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Bożenko,ale Ty masz ogród !Oglądałam ,oglądałam i nie mogłam przestać. Czego to u Ciebie nie ma,ale też powierzchnia odpowiednia.Masz pole do popisu a i wiedzę odpowiednią. Nie pozostało mi nic innego jak tylko pogratulować.Zajrzę jeszcze do Ciebie ,może córka przyjedzie i będą nowe zdjęcia.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze zapraszam do siebie ,a z tą wiedzą to różnie bywa też popełniam błędy jak każdy .ale człowiek uczy się całe życie ponoć :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”