Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Post »

Michale :wit mimo natłoku obowiązków w związku z pracą i kocimi obowiązkami ;:306 ogród Twój jak spod pędzla artysty.
Zachwycam się kolorami ;:108 A co będziesz robił z tą stertą gałęzi, czy w rozdrabniarkę? i na opał.
Co to za krzewiki na 4 zdjęciu / licząc od kwiata forsycji/ , na 9 i na 10 drzewko o żółtych liściach , obok świerk a naprzeciw trawy. Czy to miłorząb?Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał dobrze, że już jesteś, piszesz i wstawiasz zdjęcia ;:333 Zachowałeś liść topoli wielkolistnej? Ja też dziś znalazłem podczas grabienia liści w miejscu, gdzie stały topole 8-)
Masz nową kotkę? :shock: Tojotkę już eksmitowałeś do babci?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Śniegu na szczęście nie miałem, coś tam się przez deszcz przedwczoraj przebijało tylko. Jesień owszem ciepła ale małobarwna, marzy mi się taka jak 3 lata temu....
Tereniu Też wielokrotnie myślę że powinienem sadzić rośliny , przy których jest mało roboty, ale chyba jest to myślenie błędne. Nie byłoby wtedy o co drżeć, nie byłoby myślenia jak to może być zimno kolejnej nocy i nerwowego spoglądania na termometr...masochizm po prostu :lol: Paulownię jutro przystroję w kapotę bo ma się niestety już zimno zrobić :|
Tulap Jestem ogrodnikiem :D
Lisico Jeszcze się na kolejnego kota nie zdecydowałem, jeszcze ;:131 A listopad...do 12.11 było pięknie a teraz jest jak jest i tak nijako ma być przez długi czas bo niże atlantyckie wyżu ruskiego nie mogą zepchnąć na wschód.
Bogusia Dziękuję ;:180 Gałęzie cienkie spalę na ognisku wiosną a grube potnę piłą i na opał do pieca. Na zdjęciu (4 od kwiata forsycji) koło studni jest krzewuszka cudowna ( bezodmianowa), a między świerkami i trawą jest wiąz holenderski Wredei, cały rok żółtolistny, kupiony z przeceny rok temu, jak na tę odmianę bardzo szybko przyrósł. A miłorząb dopiero kilka dni temu zrzucił liście.

Obrazek

Jacku Ten liść robi na każdym wrażenie a topole już przykryłem chaberdziami w warzywniku i zasypałem ziemią. Liścia chyba sobie na ścianie przywieszę ;:306 Jeszcze kota nie ma nowego a Tojota prawdopodobnie zostanie oddana jutro bo dziś wywiązała się dość drastyczna bitwa między nią a Diablikiem i to pierwszy raz nie z jej winy, Diablę było dziś wyjątkowo złośliwe. Pierw nasikał mi pod piwnicą, dostał głośną reprymendę, (gad był tyle na dworzu i się nie wysikał tylko musiał w domu), potem rzucił się na dworzu na Tojotę, a potem w domu rozpędził się i jak baran bodnął łbem Emilkę w głowę, coś mu odbija, teraz leży do mnie tyłem bo ma focha o opieprz.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale ogród z którym nie byłoby pracy to chyba cały w thujach i inszych irgach ...zupełnie do Ciebie nie pasuje ;:306
Wygląda na to, że ta krzewuszka pofarfoclowana mi się przyjęła i bardzo się z tego cieszę ;:215
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Michale, jaki brak kolorów? Przecież masz chyba wszystkie odcienie żółci i pomarańczu! Ogród wygląda pięknie, mimo temu co piszesz. My też zamawialiśmy sad u Konieczki, tyle że w "trochę" większej ilości :wink: Psiur był cudny i wygląda na młodego, więc to na pewno nie jego ostatnie słowo w gabarytach. I nie strasz mnie tymi walkami kocimi, bo właśnie sobie wzięliśmy na utrzymanie około dwumiesięczną parkę :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Neko
---
Od: 23 wrz 2013, o 20:49

Post »

Dla mnie Twój ogród jest bajecznie kolorowy :D.
A Diablik nie jest złośliwy tylko zaznaczył teren oznajmiając innym: mój ci on! :lol:.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Tylko nie THUJE ustawione w rządek i obcięte od linijki nie nie nie!! Jesteś zdolna bo ta odmiana jest ciężka do rozmnożenia ;:333
Aniu :wit Ale czerwieni brakło :lol: Co zamówiliście?? Z resztą lecę sprawdzić i przy okazji nadgonić. A jeśli chodzi o parkę to sterylizuj póki nie drzyzdają na meble.
Agnieszko Dziękuję. Diablik już dziś grzeczniejszy, trochę zza okna popiszczał na Tojotę a oprócz tego spokojnie śpi.

Jesieni ciąg dalszy, mimo mrozy na zimę się nie zanosi

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wanienki się przygotowują do zimowego spoczynku, niektóre kwiatki nie zamierzają kończyć kwitnienia

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ależ jeszcze kolorowo i czerwieni trochę masz ;:333
Michał pozdrawiam i czekam na jutrzejsze zdjęcia :wit :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu proszę oto mój chochoł

Obrazek Obrazek Obrazek

Jak przeżyje zimę i urośnie to go będę z dachu ubierać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Widzę, że Sępikowi pasuje, bo to chyba on :D
Michale, a czytałeś o żółtej krzewuszce u Tereni?
U mnie dzisiaj -3 ale szaroburo, gdzie to słońce do ch....... ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To akurat jest Diablik ale Sępik kręcił się w pobliżu, koty poszły na dwór o 4 i zmarzły więc kręciły się obok mnie żeby nie przeoczyć otwartych drzwi od domu. Czytałem u Tereni i już zapisałem do zeszytu :D Też mam -3 i też szaroburo, aż się wstawać nie chce, nic się nie chce...tylko się jeść chce.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał ale piękny chochoł ;:63 ;:63 Dziękuję .
Byłam na działce założyłam tylko worki na hortensje , ale wszystko zmarznięte na kość , lamią się paczki ;:223 Paulowni nie da się okryć bo pączki się obsypują ;:185 U nas chyba jest dużo więcej z - 10 jest , nawet w rękawiczkach się nie da wytrzymać , nogi marzną ;:223
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Michał, pozabezpieczałeś rośliny, myślisz, że będzie zima...?
U mnie jeszcze róże na pniu siedzą na ogrodzie, muszę wnieść do piwnicy, ale za ciepło...
Ogród już ciężki w oglądaniu, choć trawy jeszcze pokazują, że są piękne... Może jutro coś zdjęć im porobię... :D
Dobrze, że mamy fotki z minionych dni, kiedy pięknie było, bo nie byłoby co oglądać... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Oj Michale zgadzam się z tobą ,że nic się nie chce prócz jedzenia.Człowiek z nudów i deprechy tylko gębą by mielił a potem na wiosnę ciężko się schylać.Masakra a tu tyle czasu do wiosny ;:223
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Przybiegłam od Tereni obejrzeć ogaconą paulownie. Robi wrażenie ;:138 Nocą będzie wyglądała jak zjawa :D
Moja nierozgałęziona dostała piankową osłonkę na rury
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”