Florą malowane 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane 2
Alu daj znać jak będziesz w Wejherowie
Albo podjadę do miasta albo wpadnniesz na kawkę?

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
To znowu ja
Odkryłam, że moje eustomy[?] będą kwitły
Szału nie ma bo wcale nie urosły, tylko urosły im pączki 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Patrzę i ślepia same sie smieją do tych kolorowych "cukiereczków
ciemna różowa monarda
Ciemnolistny krzew to perukowiec czy berberys? 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, róża nam się bardzo podobała
.
Zastanawiają mnie tylko te jasne i matowe liście
.
Ale znawca nie jestem
.

Zastanawiają mnie tylko te jasne i matowe liście

Ale znawca nie jestem

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Alu, śliczne zestawienia kolorystyczne, a rabatki cudownie namalowane, normalnie nie mogłam oderwać oczu od tego szpaleru lilii Cordelia, coś niesamowitego i przepięknego, rudbekie fajniutkie, a jeżówkami to normalnie szokujesz, tyle odmian i to jak ładnie rozrośniętych 

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Alicjo 
No to ja zostaję w tym zakątku fioletowo - różowym, zgadzasz się?
Wyjątkowo udana gama kolorystyczna i ta obfitość kwiatów
.
Na jeżówkozę nie zapadłam i nie zapadnę, mimo że to rośliny piękne.
One nie lubią mojego piasku, za to je za bardzo lubią ślimaki. Ty nie masz tego problemu?
Jagoda
PS. Co to za intrygujące koło wyłania się zza węgła
?

No to ja zostaję w tym zakątku fioletowo - różowym, zgadzasz się?
Wyjątkowo udana gama kolorystyczna i ta obfitość kwiatów

Na jeżówkozę nie zapadłam i nie zapadnę, mimo że to rośliny piękne.
One nie lubią mojego piasku, za to je za bardzo lubią ślimaki. Ty nie masz tego problemu?

PS. Co to za intrygujące koło wyłania się zza węgła

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu
Piękne kolory,letnich kwiatuszków
Pysznogłówki śliczne,lilie jeszcze czarują
Szekspir cudna

Piękne kolory,letnich kwiatuszków

Pysznogłówki śliczne,lilie jeszcze czarują

Szekspir cudna

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Witaj Alicjo
Jeszcze słówko o hortensjach.
Nie wszystkie mnie denerwują, wkurzające są tylko te o za dużych kwiatostanach, które ciągle trzeba podpierać.
No i kwestia koloru..., a właściwie mojej fobii na temat kiczu.
Wyznam Ci w zaufaniu, że nawet sławetna Eden Rose wydaje mi się kiczowata
Ale..... mój gust chodzi dziwnym drogami, więc będę siedzieć cicho.
Masz natomiast pięknego Szekspira. Też go mam i wygląda bardzo podobnie, łącznie z matowymi liśćmi.

Jeszcze słówko o hortensjach.
Nie wszystkie mnie denerwują, wkurzające są tylko te o za dużych kwiatostanach, które ciągle trzeba podpierać.
No i kwestia koloru..., a właściwie mojej fobii na temat kiczu.
Wyznam Ci w zaufaniu, że nawet sławetna Eden Rose wydaje mi się kiczowata

Ale..... mój gust chodzi dziwnym drogami, więc będę siedzieć cicho.
Masz natomiast pięknego Szekspira. Też go mam i wygląda bardzo podobnie, łącznie z matowymi liśćmi.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Co ja tu się dowiaduję,hortensje są kiczowate edenka i ciekawe co jeszcze
Wiem co muszę kupić Eden Rose-będzie bardzo pasowała do mojego ogrodu(bo pinky winky już mam)

Wiem co muszę kupić Eden Rose-będzie bardzo pasowała do mojego ogrodu(bo pinky winky już mam)

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Ignis05 Krysiu. Pooglądałam, te blade listki u mnie to na młodziutkiej gałązce. Uznaje, że to jednak Szekspir- tylko nie wiem czy ten 2000. Nie doczytałam jeszcze jakie są różnice. Jeśli chodzi o róże, to moja chyba-Alinka nie może znieść, moich zachwytów nad tegorocznym Hansestadt rostock i znów przypomniała jaka jest niezwykła, za każdym razem inaczej kwitnie.

Ilona2715 A mi twój ogród śni się po nocach. Dla Ciebie mój numer 1 wśrod róż- Hansestadt rostock. Nie miała przerwy w kwitnieniu.

Klarysa Ja wiem, nie podobała Wam się, nie w sensie że się nie podobała, tylko nie podobała się odnośnie róży Szekspir. Chyba namąciłam
Jeszcze raz Szekspir, ale czy 2000?

Izaziem Iza ja mam podobne odkrycie. Eustomy mają pąki. I dodatkowo kolejna nowina Twoje różańce jednak nie umarły. Mimo, że nie rozrosły się, żyją. Może się korzenią. U mamy też! Twoja lnica kwitnie u mnie i mamy.
Myślę, że obecnie to jeżówki dla Ciebie to dobry wybór.

JagaS Oj wiem że Ciebie należy zostawić w tym różowym kąciku, a dalej lepiej nie oprowadzać, by nie było bólu głowy.
Co do jeżówek: Nigdy nie mów nigdy. W tym roku rzeczywiście bardzo dużo jest ślimaków, ale na jeżówkach ich nie przyuważyłam
Asma w tym miejscu jest perukowiec. Tu widać go w tle.

JagaS, Drewutnia Koło to część powyższej dwukółki, którą nam podarowano, stoi na razie w kącie parkingu, bo trzeba by się nią fachowo zająć, belka spróchniała i korniki, a nie wiem czy mój M. znajdzie na to czas. Chyba tam się wpasowała w krajobraz, bo wiele osób jej nie zauważa, coby znaczyło, że nie wadzi.
Anabuko1 Ty też potwierdzasz, że to Szekspir, to już nie mam wątpliwości. Dla Ciebie rundbekie z jeżówkami.

Lisico Oj, prowokatorka jesteś. Umiesz wbić kij w mrowisko. Bardzo lubię jak się z nami droczysz. Co do Edenka mogę potwierdzić, że nie wszystkie kwiaty były piękne, jedne nie wybarwiły się, inne zbrązowiały, ale jak przyszły te najbliższe ideału to oniemiałam z wrażenia.
U mnie wszystko jest opóźnione więc VF mi jeszcze nie różowieje, a wypuszcza dopiero pąki. Mam ją już 2 rok i do tej pory nie było kłopotów z pokładaniem, rzeczywiście profilaktycznie ją podparłam na dole, ale poszła tak do góry, że tego nie widać.
PROSZĘ TU NIE DOPATRYWAĆ się żadnego KICZU. ZABRONIONE.

Drewutnio Lisica, jak to lisica lubi się droczyć, a my tam swoje wiemy. Hortensję są piękne, a te z olbrzymimi kwiatami przecudne. Tu tegoroczny zakup w supermarkecie- przeceniona przygarnięta Silver Dolar tak mi się odwdzięczyła. LISICO -nie przebarwia się.

Ilona2715 A mi twój ogród śni się po nocach. Dla Ciebie mój numer 1 wśrod róż- Hansestadt rostock. Nie miała przerwy w kwitnieniu.

Klarysa Ja wiem, nie podobała Wam się, nie w sensie że się nie podobała, tylko nie podobała się odnośnie róży Szekspir. Chyba namąciłam

Izaziem Iza ja mam podobne odkrycie. Eustomy mają pąki. I dodatkowo kolejna nowina Twoje różańce jednak nie umarły. Mimo, że nie rozrosły się, żyją. Może się korzenią. U mamy też! Twoja lnica kwitnie u mnie i mamy.

JagaS Oj wiem że Ciebie należy zostawić w tym różowym kąciku, a dalej lepiej nie oprowadzać, by nie było bólu głowy.

Asma w tym miejscu jest perukowiec. Tu widać go w tle.

JagaS, Drewutnia Koło to część powyższej dwukółki, którą nam podarowano, stoi na razie w kącie parkingu, bo trzeba by się nią fachowo zająć, belka spróchniała i korniki, a nie wiem czy mój M. znajdzie na to czas. Chyba tam się wpasowała w krajobraz, bo wiele osób jej nie zauważa, coby znaczyło, że nie wadzi.
Anabuko1 Ty też potwierdzasz, że to Szekspir, to już nie mam wątpliwości. Dla Ciebie rundbekie z jeżówkami.

Lisico Oj, prowokatorka jesteś. Umiesz wbić kij w mrowisko. Bardzo lubię jak się z nami droczysz. Co do Edenka mogę potwierdzić, że nie wszystkie kwiaty były piękne, jedne nie wybarwiły się, inne zbrązowiały, ale jak przyszły te najbliższe ideału to oniemiałam z wrażenia.
U mnie wszystko jest opóźnione więc VF mi jeszcze nie różowieje, a wypuszcza dopiero pąki. Mam ją już 2 rok i do tej pory nie było kłopotów z pokładaniem, rzeczywiście profilaktycznie ją podparłam na dole, ale poszła tak do góry, że tego nie widać.
PROSZĘ TU NIE DOPATRYWAĆ się żadnego KICZU. ZABRONIONE.

Drewutnio Lisica, jak to lisica lubi się droczyć, a my tam swoje wiemy. Hortensję są piękne, a te z olbrzymimi kwiatami przecudne. Tu tegoroczny zakup w supermarkecie- przeceniona przygarnięta Silver Dolar tak mi się odwdzięczyła. LISICO -nie przebarwia się.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miałam zamiar napisać po tym Szekspirze ale widzę, ale chyba zrezygnowałam, bo ja nieraz mam ochotę coś skomentować, ale widzę że inni wszystko już powiedzieli i milczę
Też mam coś na podobieństwo Szekspira. Jeżówki podziwiam, ale ich nie mam bo cały czas czekam jak te najzwyklejsze u mnie się zadomowią
Na renowację dwukółki zawsze jest czas, a na zewnątrz i korniki nie przeszkadzają

Na renowację dwukółki zawsze jest czas, a na zewnątrz i korniki nie przeszkadzają

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Silver Dolar śliczna. Sama mam trzy sztuki ale nawet razem nie robią takiego efektu
Chyba je muszę podkarmić...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Alu,jestem zachwycona twoim ogrodem,wszystkie rabaty sa rozplanowane z nasadzeniami po mistrzowsku.Jeszcze spokojnie posiedze tutaj tylko chciałam dopytac z czego masz boki basenu,bo wymiarowo mam podobny z intexu,ale cały jest na stelazu z takiej niebieskiej folii.
- Agga167
- 200p
- Od: 2 wrz 2012, o 14:17
No to mój ogród idzie w kicz, bo zaczynam sadzić hortensje
i większość kwiatów kwitnie na różowo. Mnie się wszystkie podobają. Kupiłam kiedyś w Majstrze bodajże hortensję z liśćmi biało zielonymi, ale mimo okrycia obmarzła, odbiła na wiosnę, ale kwiatów niet. Ciekawa jestem, jakie ma kwiaty.
Twój ogród nadal moją wielką inspiracją a_nie, więc mój ogród czeka rewolucja. Niech tylko dziecko pójdzie do szkoły, to się wezmę za robotę.

Twój ogród nadal moją wielką inspiracją a_nie, więc mój ogród czeka rewolucja. Niech tylko dziecko pójdzie do szkoły, to się wezmę za robotę.
Agnieszka