Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Alu daj znać jak będziesz w Wejherowie ;:3 Albo podjadę do miasta albo wpadnniesz na kawkę?
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

To znowu ja :wit Odkryłam, że moje eustomy[?] będą kwitły ;:173 Szału nie ma bo wcale nie urosły, tylko urosły im pączki ;:3
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Patrzę i ślepia same sie smieją do tych kolorowych "cukiereczków ;:oj ciemna różowa monarda ;:333 Ciemnolistny krzew to perukowiec czy berberys? :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, róża nam się bardzo podobała ;:oj .
Zastanawiają mnie tylko te jasne i matowe liście ;:218 .
Ale znawca nie jestem ;:185 .
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Alu, śliczne zestawienia kolorystyczne, a rabatki cudownie namalowane, normalnie nie mogłam oderwać oczu od tego szpaleru lilii Cordelia, coś niesamowitego i przepięknego, rudbekie fajniutkie, a jeżówkami to normalnie szokujesz, tyle odmian i to jak ładnie rozrośniętych ;:63
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Alicjo :wit
No to ja zostaję w tym zakątku fioletowo - różowym, zgadzasz się?
Wyjątkowo udana gama kolorystyczna i ta obfitość kwiatów ;:oj.
Na jeżówkozę nie zapadłam i nie zapadnę, mimo że to rośliny piękne.
One nie lubią mojego piasku, za to je za bardzo lubią ślimaki. Ty nie masz tego problemu?

;:196 Jagoda
PS. Co to za intrygujące koło wyłania się zza węgła ;:oj ?
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

No, koło też mi wpadło w oko. ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu :wit
Piękne kolory,letnich kwiatuszków ;:108
Pysznogłówki śliczne,lilie jeszcze czarują ;:215
Szekspir cudna ;:167
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Alicjo :wit

Jeszcze słówko o hortensjach.
Nie wszystkie mnie denerwują, wkurzające są tylko te o za dużych kwiatostanach, które ciągle trzeba podpierać.
No i kwestia koloru..., a właściwie mojej fobii na temat kiczu.
Wyznam Ci w zaufaniu, że nawet sławetna Eden Rose wydaje mi się kiczowata :twisted:

Ale..... mój gust chodzi dziwnym drogami, więc będę siedzieć cicho.
Masz natomiast pięknego Szekspira. Też go mam i wygląda bardzo podobnie, łącznie z matowymi liśćmi.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Co ja tu się dowiaduję,hortensje są kiczowate edenka i ciekawe co jeszcze :lol:
Wiem co muszę kupić Eden Rose-będzie bardzo pasowała do mojego ogrodu(bo pinky winky już mam)
;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Ignis05 Krysiu. Pooglądałam, te blade listki u mnie to na młodziutkiej gałązce. Uznaje, że to jednak Szekspir- tylko nie wiem czy ten 2000. Nie doczytałam jeszcze jakie są różnice. Jeśli chodzi o róże, to moja chyba-Alinka nie może znieść, moich zachwytów nad tegorocznym Hansestadt rostock i znów przypomniała jaka jest niezwykła, za każdym razem inaczej kwitnie.

Obrazek

Ilona2715 A mi twój ogród śni się po nocach. Dla Ciebie mój numer 1 wśrod róż- Hansestadt rostock. Nie miała przerwy w kwitnieniu.

Obrazek

Klarysa Ja wiem, nie podobała Wam się, nie w sensie że się nie podobała, tylko nie podobała się odnośnie róży Szekspir. Chyba namąciłam :;230 Jeszcze raz Szekspir, ale czy 2000?

Obrazek

Izaziem Iza ja mam podobne odkrycie. Eustomy mają pąki. I dodatkowo kolejna nowina Twoje różańce jednak nie umarły. Mimo, że nie rozrosły się, żyją. Może się korzenią. U mamy też! Twoja lnica kwitnie u mnie i mamy. ;:196 Myślę, że obecnie to jeżówki dla Ciebie to dobry wybór.

Obrazek

JagaS Oj wiem że Ciebie należy zostawić w tym różowym kąciku, a dalej lepiej nie oprowadzać, by nie było bólu głowy. :;230 Co do jeżówek: Nigdy nie mów nigdy. W tym roku rzeczywiście bardzo dużo jest ślimaków, ale na jeżówkach ich nie przyuważyłam
Asma w tym miejscu jest perukowiec. Tu widać go w tle.

Obrazek

JagaS, Drewutnia Koło to część powyższej dwukółki, którą nam podarowano, stoi na razie w kącie parkingu, bo trzeba by się nią fachowo zająć, belka spróchniała i korniki, a nie wiem czy mój M. znajdzie na to czas. Chyba tam się wpasowała w krajobraz, bo wiele osób jej nie zauważa, coby znaczyło, że nie wadzi.

Anabuko1 Ty też potwierdzasz, że to Szekspir, to już nie mam wątpliwości. Dla Ciebie rundbekie z jeżówkami.

Obrazek

Lisico Oj, prowokatorka jesteś. Umiesz wbić kij w mrowisko. Bardzo lubię jak się z nami droczysz. Co do Edenka mogę potwierdzić, że nie wszystkie kwiaty były piękne, jedne nie wybarwiły się, inne zbrązowiały, ale jak przyszły te najbliższe ideału to oniemiałam z wrażenia.
U mnie wszystko jest opóźnione więc VF mi jeszcze nie różowieje, a wypuszcza dopiero pąki. Mam ją już 2 rok i do tej pory nie było kłopotów z pokładaniem, rzeczywiście profilaktycznie ją podparłam na dole, ale poszła tak do góry, że tego nie widać.
PROSZĘ TU NIE DOPATRYWAĆ się żadnego KICZU. ZABRONIONE. ;:150

Obrazek

Drewutnio Lisica, jak to lisica lubi się droczyć, a my tam swoje wiemy. Hortensję są piękne, a te z olbrzymimi kwiatami przecudne. Tu tegoroczny zakup w supermarkecie- przeceniona przygarnięta Silver Dolar tak mi się odwdzięczyła. LISICO -nie przebarwia się.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miałam zamiar napisać po tym Szekspirze ale widzę, ale chyba zrezygnowałam, bo ja nieraz mam ochotę coś skomentować, ale widzę że inni wszystko już powiedzieli i milczę :| Też mam coś na podobieństwo Szekspira. Jeżówki podziwiam, ale ich nie mam bo cały czas czekam jak te najzwyklejsze u mnie się zadomowią :D
Na renowację dwukółki zawsze jest czas, a na zewnątrz i korniki nie przeszkadzają :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Silver Dolar śliczna. Sama mam trzy sztuki ale nawet razem nie robią takiego efektu :( Chyba je muszę podkarmić...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Alu,jestem zachwycona twoim ogrodem,wszystkie rabaty sa rozplanowane z nasadzeniami po mistrzowsku.Jeszcze spokojnie posiedze tutaj tylko chciałam dopytac z czego masz boki basenu,bo wymiarowo mam podobny z intexu,ale cały jest na stelazu z takiej niebieskiej folii.
Awatar użytkownika
Agga167
200p
200p
Od: 2 wrz 2012, o 14:17

Post »

No to mój ogród idzie w kicz, bo zaczynam sadzić hortensje :;230 i większość kwiatów kwitnie na różowo. Mnie się wszystkie podobają. Kupiłam kiedyś w Majstrze bodajże hortensję z liśćmi biało zielonymi, ale mimo okrycia obmarzła, odbiła na wiosnę, ale kwiatów niet. Ciekawa jestem, jakie ma kwiaty.
Twój ogród nadal moją wielką inspiracją a_nie, więc mój ogród czeka rewolucja. Niech tylko dziecko pójdzie do szkoły, to się wezmę za robotę.
Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”