Podpytuję o zamiokulkasa, bo kiedyś piękny okaz postanowilam rozdzielić i teraz mam dwa niedobitki.
Chyba też im powiem to, co Ty swoim powiadasz. Może się przestraszą.

Piękne, dorodne te Twoje rośliny
 Gratuluję im tak doskonalego opiekuna

, ja z reguły zaczynam od liści, a jak już coś dużego wyrośnie to oddaje
 , ja z reguły zaczynam od liści, a jak już coś dużego wyrośnie to oddaje   ale zawsze sobie zostawiam maluchy
 ale zawsze sobie zostawiam maluchy 

abelard74 pisze: może zmienię wątek, jak zrobić coś z niczego

Widzę, że u Ciebie zieleniny także zdobyły bazę w miejscu pracy
 Widzę, że u Ciebie zieleniny także zdobyły bazę w miejscu pracy  Dorodne są
 Dorodne są  Zauważyłam, że jesteś jedną z takich osób, którym dać suchy patyk, w glebę wsadzą i za miesiąc drzewo gotowe
 Zauważyłam, że jesteś jedną z takich osób, którym dać suchy patyk, w glebę wsadzą i za miesiąc drzewo gotowe  A na skalniaku jeszcze coś wejdzie, ścieśniać będę
  A na skalniaku jeszcze coś wejdzie, ścieśniać będę 
 dzięki staram się jak mogę, ale przyznam bez bicia, że pokazuje tylko udane "eksperymenty"
  dzięki staram się jak mogę, ale przyznam bez bicia, że pokazuje tylko udane "eksperymenty"   

lepiej nawet niż w Harrym Poterze Matka Natura w tym roku jest bardzo łaskawa
  lepiej nawet niż w Harrym Poterze Matka Natura w tym roku jest bardzo łaskawa   
  pijak rośnie na szczęście na wodzie, nie na wódzie, te drugie jakoś ani mnie, ani kwiatom nie służy.
  pijak rośnie na szczęście na wodzie, nie na wódzie, te drugie jakoś ani mnie, ani kwiatom nie służy.   

nie wiem czy to jednoroczne, czy też można jakoś przetrzymać. Wujek google  i ciocia wikipedia nie są zgodni
   nie wiem czy to jednoroczne, czy też można jakoś przetrzymać. Wujek google  i ciocia wikipedia nie są zgodni   

, chyba bagażówką
 , chyba bagażówką   , ale swoją drogą jest super. A tak przy okazji, jakąś odnóżkę mogę przygarnąć od ciebie
 , ale swoją drogą jest super. A tak przy okazji, jakąś odnóżkę mogę przygarnąć od ciebie  
 Tą boczną...hmmm gałąź to chyba możesz oddzielić i ukorzenić, ale co z dzidą główną..Pojęcia bladozielonego nie mam, zawodowi kaktusiarze muszą Ci pomóc
 Tą boczną...hmmm gałąź to chyba możesz oddzielić i ukorzenić, ale co z dzidą główną..Pojęcia bladozielonego nie mam, zawodowi kaktusiarze muszą Ci pomóc  

Matka Natura w tym roku jest bardzo łaskawa, ale nie tylko dla roślin, ale i dla pazernych szkodników.
 Matka Natura w tym roku jest bardzo łaskawa, ale nie tylko dla roślin, ale i dla pazernych szkodników. 

hejka wszystkim
 hejka wszystkim  

panowie od przeprowadzki trochę się dziwili,że na wersalce jest kartka z napisem góra-dół
 panowie od przeprowadzki trochę się dziwili,że na wersalce jest kartka z napisem góra-dół   
  nie zaśmiecasz wątku fajnie zobaczyć, że komuś też udaje się, liściasty proceder
  nie zaśmiecasz wątku fajnie zobaczyć, że komuś też udaje się, liściasty proceder   
  poczekamy zobaczymy może jakoś zdążę jeszcze tę atrakcję upchnąć
 poczekamy zobaczymy może jakoś zdążę jeszcze tę atrakcję upchnąć   

i wzajemnie powodzenia życzę.
  i wzajemnie powodzenia życzę.