Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Post »

Majeczko, ale dzisiaj zaprezentowałaś wspaniałe, kipiące kwiatami rabaty ;:63
Ta Christine Helene urocza. W pewnym momencie musiałam spojrzeć ponownie na zdjęcie i upewnić się, że to róża :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Majeczko pięknie skomponowane, rozległe rabaty ;:138
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu moje rabaty to są ciągle wielkie zmiany a ja nie cierpię gołej ziemi więc sadzę co się da żeby tylko zapełnić, już sie nie mogę doczekać końcowego wyglądu różanych zestawień.
To jest róża i mimo że budyniowego koloru to jakże śliczna i wytrzymała http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41151
Marysiu komponuję żeby było bardzo kolorowo i pełno, niestety wiele róż nawet jeszcze nie kwitło więc i efekt jeszcze nie taki jaki powinien być, ale już w tym roku powinno być dużo lepiej :uszy
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Rozumiem Cię doskonale Maju; mój ogród też w wiecznej przebudowie i mimo, że ma już pięć lat, w znacznym stopniu tworzą go cały czas młode rośliny. Również nie mogę się doczekać tych wypasionych krzaczorów :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z Christine Helene jestem więcej niż zadowolona :D Porządnie powtórzyła. Natomiast Eden mi się podoba ze względu na kolor kwiatu w pąku :D Poza tym stwierdziłam, że lubię patrzeć na kuliste kwiaty i na razie jestem zadowolona. Zobaczymy, co powiem po zimie :roll:
Koty bezbłędnie wyczuwają, kiedy się pokazać z najgorszej strony. Dziś rozmawiałam ze znajomym ze szkoły (zupełnie przypadkowo przejeżdżał koło mojego domu ;:oj), którego nie widziałam już 7 czy 8 lat. Szkodnik wskoczył mi na ramię i tak już został :roll: Towarzysz do rozmowy. Musiałam ciekawie wyglądać z czarnym kotem na ramieniu ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy Climbery i ramblery

3. Flammentanz ? rubiginosa ? rdzawa - róża rosnąca od lat, po bardzo wielu przejściach, wspaniały widok w pełni kwitnienia tylko niech nie leje codziennie bo całe pęki pąków i kwiatów gniją na pniu, kwitnie raz ale i tak ją ;:167

Obrazek pierwszy kwiatek zapowiedź wielkiego pokazu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek róża zlana deszczem

Obrazek

Obrazek ostatnia wiązanka w sezonie 05.07.2013

4. Iceberg - róża która rośnie u mnie od bardzo dawna, w swojej karierze miała już różne imiona aż dopasowałam ją do tego właściwego, jest nie do zdarcia. Nawet jak przemarznie do ziemi to odbija jak Feniks z popiołów ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek październikowe kwiaty na tle słonecznego nieba, kwitła jeszcze w listopadzie

Obrazek

Cdn ...

-- 3 lut 2014, o 20:09 --
AnaAn pisze:Rozumiem Cię doskonale Maju; mój ogród też w wiecznej przebudowie i mimo, że ma już pięć lat, w znacznym stopniu tworzą go cały czas młode rośliny. Również nie mogę się doczekać tych wypasionych krzaczorów :D
Aniu tak to mamy z tymi przeróbkami ;:306
ewamaj66 pisze:Z Christine Helene jestem więcej niż zadowolona :D Porządnie powtórzyła. Natomiast Eden mi się podoba ze względu na kolor kwiatu w pąku :D Poza tym stwierdziłam, że lubię patrzeć na kuliste kwiaty i na razie jestem zadowolona. Zobaczymy, co powiem po zimie :roll:
Koty bezbłędnie wyczuwają, kiedy się pokazać z najgorszej strony. Dziś rozmawiałam ze znajomym ze szkoły (zupełnie przypadkowo przejeżdżał koło mojego domu ;:oj), którego nie widziałam już 7 czy 8 lat. Szkodnik wskoczył mi na ramię i tak już został :roll: Towarzysz do rozmowy. Musiałam ciekawie wyglądać z czarnym kotem na ramieniu ;:306
Ewuś czyli odczuwamy podobnie do tych dwóch róż ;:306
Widok musiał być bardzo fajny ;:306 jak jakaś czarownica z czarnym kotem, dobrze że tylko siedział i nic nie robił ;:306
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Taką pnącą Iceberg ma chyba jedna kobitka w mojej wsi... Pójdę na wiosnę i poproszę o dziabnięcie odrościka szpadelkiem :) Daję jej co roku rozsadę sałaty, to mi chyba nie odmówi, co?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

"Wypasione krzaczory" - choć mało eleganckie, to jednak to określenie ciśnie się na usta jak patrzę na te wyrośnięte różyce :lol:
Z Burbonek ja jestem bardzo zadowolona - Louis Odier i Boule de Neige mam dopiero 2 lata, a już stworzyły kotarę z róż na wysokości 2 metrów. Niesamowicie wigorne ;:333 Marthę miałam ale wydałam, jakoś mnie nie urzekła?to tak jak Eden Ciebie Majeczko nie zachwyca, a dla mnie to róża nr 1 :wink: Haha, jak to dobrze, że każdemu podoba się co innego ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomyślałam tak potem-czarownica ;:306
Flammentanz mam od kilku lat, dopiero w zeszłym roku pokazała, co potrafi. Po raz pierwszy nie przemarzła :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu czemu by miała Ci nie dać kawałka róży, ja ze swojej już zrobiłam ładną sadzonkę dla córki i teraz tylko czekać aż się jej rozrośnie do niebotycznych rozmiarów. :lol:
Kasiek masz rację z tym podobaniem się, jakby wszystkim wszystko się podobało jednakowo to co za nudy byłyby na tym świecie. No nie powiem żeby mi się Edenka nie podobała, jeszcze nie miała mnie czym zauroczyć bo miała zaledwie parę kwiatków, dopiero czekam na spektakl podobny do tych 'wypasionych krzaczorów' ;:306
Ewuś ja lata miałam w domu tylko czarne kocice, no i od nich dzieciaki, również czarne i wcale mi nie przeszkadzało jak mi mówili żem czarownica ;:306
To pewnie tej zimy pewnie też nie przemarzła i znowu ładnie zakwitnie :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Tak jak i Ty nie jestem zachwycona Edenem, ale jak się oprzeć tytułowi Eden-róża, która powinna być w każdym ogrodzie ;:306 Pożyjemy zobaczymy.....nawet dałam jej kaptur ochronny, bo mi został, w pasującym na nią rozmiarze.
Co prawda wypatrzyłam w tym roku, z samochodu, w jednym ogrodzie, taki okaz obsypany kwieciem, że dech mi zaparło ;:oj
Na Jalitah nie patrzyłam wcale ;:306
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu przyznam się że nawet nie byłam sobie pooglądać tej Jalitah ;:306
Moja Edenka stoi goła i niech no tylko nie zakwitnie tak jak powinna, już czeka na jej miejsca śliczny Souvenir ;:306

Ciąg dalszy Climbery i ramblery
5. Perle d'Amour rok podrosła w doniczce, kwitła cały sezon i liczę na piękny pokaz w tym roku. Ma duże i ciężkie kwiaty, które pod ciężarem wody opadały aż do ziemi bo to był mikrus, nawet nie miałam okazji jej powąchać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cdn....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedawno jedna z dalszych sąsiadek starsza już osoba, straciła kota i spytała, czy może moje kotki mają małe. Zanim odpowiedziałam, dodała:"Tylko nie czarnego". No cóż, nie czarnego nie mam. Szkodnik został z nami :D
Eden nie okrywałam. Jeśli chce, będzie rabatówką lub pustym miejscem, na które znajdą się chętni 8-) Na razie wciąż jedyną, której nie mogłabym odżałować jest ND. Musiałabym posadzić ją jeszcze raz :D Tak samo zrobiłam z Iceberg, która zmarzła. Wytrzymałam bez niej cały rok.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja czarne koty uwielbiam..... a przeważnie mam buraski 8-) :lol:
Majeczko ..... już mi brak zachwytu na te Twoje krajobrazy...... kolorowy kwiatowy raj....... jadę do Ciebie ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w zabieganym dniu :wit
Słonecznie było i nawet dość ciepło ale znowu mrozik robi się coraz większy skutecznie hamując wiosenne zapędy roślin. I bardzo dobrze bo kto wie co jeszcze nas czeka do prawdziwej wiosny :roll:

Ewuś bo ND to klasyka i trudno wyobrazić sobie ogrodu bez tej róży. A jak tak miałam do niedawna, dopiero 2 lata temu sobie ją zafundowałam i to podwójnie ;:306 A Iceberg robiła z wszystkie podobne do niej dlatego dopiero rok temu sprawiłam sobie WND ;:306
Co złego jest w czarnych kotach że ludzie ich nie chcą ;:219
Agnisiu czarne koty są bardzo eleganckie a jak jeszcze mają białą muszkę pod brodą to wyglądają jak w smokingu :lol:
Przyjeżdżaj na cały okres kwitnienia róż ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”