Tropiki (triki) cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki) cz.2

Post »

Janeczko widzę u Ciebie mnóstwo kwiatuszków :lol:
Mini tak wspaniale Ci kwitnie ;:173
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Janeczko u Mnie z pąkami zaczyna dziać się tak samo ;:145 Niestety słońce nie rozpieszcza teraz i są tego efekty ale nie ma co się łamać zobaczysz na pewno coś zakwitnie a po za tym masz taka ilość kwitnących wciąż pozazdrościć ;:196 Biała mini urocza ja czekam z niecierpliwością na swoją ;:65 Oncidium Mieke van Holm zapowiada się cudne kwitnienie :tan
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
a-moroso
200p
200p
Od: 26 lis 2008, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

I ja dołączam do grona ;:145 ;:145 ;:145 Moje pędy też stanęły, a jest ich cała masa. ;:223
Moje storczyki ; Moje hoye i inne
Moje nadwyżki
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Ślicznie Janeczko i kolorowo u Ciebie ;:oj . Oncidium jak pokaże swoje gwiazdeczki to nie tylko ślicznie będzie wyglądać ale bosssko pachnieć ;:173 .
Moje pąki na szczęście rozwijają się cały czas, choć faktycznie w dość wolnym tempie no ale skoro zdecydowały się kwitnąć teraz to muszą sobie poradzić.
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko... Ileż u Ciebie się dzieje!! ;:oj Piękne kwitnienia!! Ta kremowa mini jest po prostu urocza...
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko - Biała mini jeszcze bardziej wypiękniała,oncidium bajkowo kolorowe a kolekcja różowych wspaniała jak i wszystkie ujęcia Twoich storczyków ;:138
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Orkan się zbliża, ale chochlikom chyba jednak sprzyja. Właściwy wpis poniżej.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kochani, dziękuję za wszystkie przesympatyczne ślady Waszych odwiedzin ;:196
Zaraz przeczytam na głos wszystkie komentarze moim storczykom, może zrobi im się nieswojo i przestaną kaprysić? Zrzucanie pąków mam na myśli ;:306

Kama - mini faktycznie pięknie kwitnie. Uwielbiam ją za to, i nawet wybaczam, że biała ;:306
Piszesz, ... mnóstwo kwiatuszków - właśnie to ostatnie z letnio-jesiennych kwitnień. Teraz oczekuję nowych, ubogich, ale cóż począć... Białaski tuż, tuż...

Wiki - no szkoda Twoich, moich i wszystkich opadłych pąków. Jak zawsze kochałam zimę, tak teraz coraz mniej mi się podoba. Tyle strat, ble...
Chyba wkrótce rozkwitnie kolejna mini. Zapowiada się aż... 1 kwiatek, chyba też biały :;230
Na kwiatki Oncidium Mieke van Holm czekam niecierpliwie ;:65

Aniu (a-moroso), u Ciebie też pędziki stanęły? Całym ;:167 jestem z Tobą!
No, już, już.... głowa do góry. I wiesz co? To nie prawda, że storczykom podlewanym łzami, pędy przyrastają szybciej ;:306

Aniu (ajania), ;:oj a może zdradzisz tajemnicę prawidłowo rozwijających się pąków? Dobrze zapłacę ;:306
Myślisz, że Oncidium będzie pachnieć równie intensywnie jak latem? Zapach ma niewątpliwie cudowny.

Martusia, a dzieje się u mnie, dzieje... szkoda, że tyle złego co i dobrego ;:131

Arku, ale nas rozpieszczasz, tzn. mnie i moje storczyki ;:196 Niech no one teraz zrzucą choćby jeden pączek. To ja im powiem, że wujek Arek już nigdy nic miłego o nich nie napisze ;:306

.....................................................................................................................................................................
Cieszę się bardzo z Waszych odwiedzin i dziękuję raz jeszcze. Tym bardziej, że w moim wątku oprócz kolorów, to raczej niczego osobliwego doszukać się nie można.

Tymczasem biegnę do Was, pozachwycam się kwiatuszkami, pędzikami. Nie wiem, kiedy ponownie będę mieć kilka chwil wolnych, toteż dzisiejsze muszę wykorzystać maksymalnie.

Do następnego :wit
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Kochana, a co tam u dendrobium i phalków tych z hurtowni?!? :D
Jestem szalenie ciekawa :wink:
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu, mało czasu mam ostatnio na obserwację moich podopiecznych. Przygotowania do świąt i sprawy zawodowe pochłaniają mnie bez reszty. Jednak skoro pytasz, postanowiłam zrobić fotki i na gorąco wstawiam. Pędy u Phal. rozwijają się prawidłowo.
Dendrobium trochę odchorowało podróż, ale już sytuacja opanowana. Nawet powiedziałabym, że przymierza się do pędzika.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedna z miniaturek utrzymuje odbicia z pędów, jednak jakoś wolno rosną, druga natomiast tych odbić nie utrzymała (zasuszyła całe pędy).

Obrazek

Skoro już biegałam z aparatem, to pokażę postępy też u innych storczyków:

Oncidium Mieke Von Holm
Obrazek

Sogo Vivien ma nowy pędzik

Obrazek

i mój ulubiony Phal. nadal w pełnej krasie
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

;:196
Dzięki za fotki.

Strasznie jestem ciekawa kolorów kwiatów u tych phalków ;:131 U mnie teraz też pędziki wolniej rosną... To chyba niedobór słońca :(

Fajnie, jak dendrobium puści pędziki ;:138

Oncidium bardzo ciekawe.. Pachnie to to ? :D
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Ale super onicidium ;:oj ;:oj ;:oj
Staję w kolejke po zbędne psb. ;:224 (żeby mnie nikt nie wygryzł z kolejeczki :twisted: ) :;230
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Janeczko co do dendrobium na pewno przymierza się do pędu :wink: Miniaturka jak Ci się rozszalała ale gąszcz pędów starych i nowych ;:oj A co do Oncidium Mieke Von Holm ależ ono piękne ;:167
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu, ;:196 Oncidium pachnie uroczo, ale teraz mniej intensywnie niż latem.

Kama, jeśli tylko będę umiała je utrzymać przy życiu, to może i jakiś przyrościk dla Ciebie się uchowa ;:306

Wiki, fotka mini białasków dla Ciebie ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Janeczko, z prawdziwą przyjemnością wpisuję w Twoim wątku mój tysięczny post :wit .
Białe miniaturki urzekają swoją urodą i delikatnością. Moja kolekcja przechodziła wiele zmian, sporo roślin znalazło nowe domki ale zawsze jakieś białaski goszczą na moich parapetach. Wybieram sobie takie różniące się warżką abo z nakrapianym środkiem.
Nie martw się tym, że nie masz tyle czasu dla roślin ile byś chciała. U mnie najlepiej rosną te, którym poświęcam najmniej uwagi :lol: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”