Kochani, dziękuję za wszystkie przesympatyczne ślady Waszych odwiedzin
Zaraz przeczytam na głos wszystkie komentarze moim storczykom, może zrobi im się nieswojo i przestaną kaprysić? Zrzucanie pąków mam na myśli
Kama - mini faktycznie pięknie kwitnie. Uwielbiam ją za to, i nawet wybaczam, że biała
Piszesz, ... mnóstwo kwiatuszków - właśnie to ostatnie z letnio-jesiennych kwitnień. Teraz oczekuję nowych, ubogich, ale cóż począć... Białaski tuż, tuż...
Wiki - no szkoda Twoich, moich i wszystkich opadłych pąków. Jak zawsze kochałam zimę, tak teraz coraz mniej mi się podoba. Tyle strat, ble...
Chyba wkrótce rozkwitnie kolejna mini. Zapowiada się aż... 1 kwiatek, chyba też biały
Na kwiatki Oncidium Mieke van Holm czekam niecierpliwie
Aniu (a-moroso), u Ciebie też pędziki stanęły? Całym

jestem z Tobą!
No, już, już.... głowa do góry. I wiesz co? To nie prawda, że storczykom podlewanym łzami, pędy przyrastają szybciej
Aniu (ajania), 
a może zdradzisz tajemnicę prawidłowo rozwijających się pąków? Dobrze zapłacę
Myślisz, że Oncidium będzie pachnieć równie intensywnie jak latem? Zapach ma niewątpliwie cudowny.
Martusia, a dzieje się u mnie, dzieje... szkoda, że tyle złego co i dobrego
Arku, ale nas rozpieszczasz, tzn. mnie i moje storczyki

Niech no one teraz zrzucą choćby jeden pączek. To ja im powiem, że wujek Arek już nigdy nic miłego o nich nie napisze
.....................................................................................................................................................................
Cieszę się bardzo z Waszych odwiedzin i dziękuję raz jeszcze. Tym bardziej, że w moim wątku oprócz kolorów, to raczej niczego osobliwego doszukać się nie można.
Tymczasem biegnę do Was, pozachwycam się kwiatuszkami, pędzikami. Nie wiem, kiedy ponownie będę mieć kilka chwil wolnych, toteż dzisiejsze muszę wykorzystać maksymalnie.
Do następnego