Kuleczkowy kolorowy świat
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kuleczkowy kolorowy świat
Dorotko moje fiołki rozrastają się podobnie jak Twój ale niestety nie kwitną i nie bardzo wiem dlaczego. Mam roślinki z listeczka i jest już tak pełno w doniczce, że mogłoby być kilka roślin.
- kuleczka
- 200p
- Od: 28 kwie 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, Szymku, dziękuję wam, tak to jest ta dracena, aż dziwne, bo ja myślałam, że draceny maja tylko dłuuugie liście.
Marysiu, ja od marca do października podlewam wszystkie roślinki Florovitem i przestałą kranówą, w zimie odpoczywają. Może twoim witaminek brakuje?
Marysiu, ja od marca do października podlewam wszystkie roślinki Florovitem i przestałą kranówą, w zimie odpoczywają. Może twoim witaminek brakuje?
- TruskawkaH
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 cze 2013, o 18:27
Dorotko, śliczne roślinkikuleczka pisze:Kasiu, Szymku, dziękuję wam, tak to jest ta dracena, aż dziwne, bo ja myślałam, że draceny maja tylko dłuuugie liście.

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju... Pozdrawiam, Kasia
- kuleczka
- 200p
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Śliczne, Merble jest niesamowicie piękna, ale jak dla mnie ciężka i wrażliwa... z moja ciągle mam przeboje... Czy ten listek na szczycie jest podeschnięty czy już grzy się łapie? One wrazliwe na to są, niestety... Ale jakie piękne 

- kuleczka
- 200p
Szymku, mi też się tak wydaje.
Brendi, to tylko podeschnięty listeczek. Ale niedobrze, że one są takie wrażliwe
Ciekawe, czy to tylko ta odmiana tak ma?
Brendi, to tylko podeschnięty listeczek. Ale niedobrze, że one są takie wrażliwe

- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Ta i chyba też n'joy może kaprysić. U mnie jak na razie tylko merble. Złociste mam szczepki, ale już wiem, że to kochana roślinka, rośnie i wydląda zdrowo. Moja merble na wielu listkach miała już malutkie kropeczki grzyba. Przetarłam je patyczkiem nasączonym środkiem przeciwgrzybiczym, chyba pomogło. Ale nie chce Cię straszyć, ja po prostu nie doświadczona jestem i na pewno jeszcze nie wyczułam do końca tej roslinkikuleczka pisze: Ciekawe, czy to tylko ta odmiana tak ma?

Kochana tak to trzykrotka, twistera dałabym od razu do ziemi przy brzegu doniczki należy go wsadzić, ale na korzonki on długo każe sobie czekać 

- kuleczka
- 200p
Szymku mi też się podobają
Wiosną może wymyślę im coś innego
Brendii
kochana, nie straszysz mnie, mów wszystko co wiesz, ja też niektórych roślinek dopiero się uczę. Będę obserwować, dzięki
Pati twisterka już wsadziłam
, ale on jest taki śliczny (widziałam kwitnącego u ciebie), że warto będzie czekać, oby tylko się przyjął 

Brendii

Pati twisterka już wsadziłam

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mnie się ten twister podoba 

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt: