Moja działka - Moje miejsce na ziemi:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
monberka
500p
500p
Od: 2 kwie 2013, o 08:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - Moje miejsce na ziemi:)

Post »

jode22 pisze:Moniu, podziwiam twoje zaangażowanie i energię ;:333 . Zaglądam i kibicuję choć się nie odzywam ;:65. Gdzie kupiłaś te otoczaki :?: .
Joluś, bardzo Ci dziękuję za te słowa, to one właśnie dodają tzw. "powera" ;:138 Otoczaki wyczaiłam w Casto, najpierw jak zobaczyłam to nie wierzyłam i myślałam, że ktoś się pomylił pisząc cenę. Okazało się jednak prawdą przy kasie. Kupiłam 3 worki, bo eM gderał, że on nie będzie tego dźwigał bo sobie kurtkę pobrudzi ;:14 No i weź z takim jedź na zakupy ;:173 No ale na drugi dzień, pomęczyłam go trochę (nie mogłam sobie darować, że tam w sklepie jeszcze zostało kilka paczuszek ;:oj ) i się zreflektował. Pojechał znowu i wziął mi 5 worków. Kobitka w kasie, aż się zdziwiła podobno i spytała czy coś jeszcze zostało na dziale, bo by też wzięła dla siebie :lol:
matt55 pisze:Ja także czytam Twój wątek, zaglądam i śledzę poczynania ogrodowe :)
Gdzieś już słyszałem o tych opryskach, ale nigdy ich nie stosowałem.
Pozwolisz, że i ja się podepnę pod ten przepisik? :wink:
Dzięki za odwiedziny! Moje poczynania ogrodowe, niestety nie są takie jak bym chciała ze względu na bardzo absorbującą córcię. No ale jakoś powolutku idzie ;:224 W tym roku będę zupełnie debiutowała z warzywniakiem. Hehe, jestem ciekawa czy mi coś w ogóle wyrośnie ;:224 A przepisik dzięki Madzi każdy może podpatrzeć i skorzystać ;:215

Madziu,w swoim i w innych czytających imieniu dziękuję za przepisik. Na pewno wypróbuję, bo to żadna filozofia, a ja tylko takie najbardziej preferuję ;:333
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniu, ja tu zaglądam od samego początku i podziwiam jak zmienia się twój ogród :D
Miedzy innymi dzięki Twojemu zapałowi robię rewolucję w swoim ogrodzie :D
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniu, a w którym Casto :?: . Ale jak tyle nakupowaliście plus kasjerka, to już pewnie nie ma :;230
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
monberka
500p
500p

Post »

Jolu, Na Popularnej, kto wie, może jeszcze są...choć powiem, że troszkę wątpliwe ;:224 W takiej cenie, to nawet gdybym ogródka nie miała , to bym wzięła ;:306 ;:306 ;:306
matt55 pisze:Moniu, ja tu zaglądam od samego początku i podziwiam jak zmienia się twój ogród :D
Miedzy innymi dzięki Twojemu zapałowi robię rewolucję w swoim ogrodzie :D

Jak miło mi to słyszeć, tzn. widzieć :D Super! Cieszę się! ;:168 Z racji tego, że są ferie i mam jeszcze kilka dni wolnego i troszkę czasu, dzisiaj będę gościem u Ciebie, jeśli pozwolisz ;:224
Pozdrowionka i dużo ;:3
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

:wit

Pospacerowałam sobie po twoich włościach. Fajnie. Mi sie podoba :)

Czy ten płot u was sie sparwdza? NIe niszczeje?

pozdrawiam :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
monberka
500p
500p

Post »

Witaj Gosiu,
miło Ciebie gościć w moich skromnych progach :lol:
Płot sprawdza się póki co w 100 %. Został pomalowany jeden raz drewnochronem i trzyma się zuch. U znajomych jest taki płot od 5 lat i wszystko jest ok. Tuje mają za zadanie urosnąć ponad ogrodzenie i wtedy to już niech się dzieje ;:173 Ale wygląda mi, że spokojnie jeszcze kilka lat dobrych posłuży ;:224
Zapraszam częściej :wit
A czy Ty Gosiu, poczyniłaś już wstępne zimowo-wiosenne prace ogrodowe?
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

Nie niestety jeszcze nic nie robiłam. Wysieje pomidorki może w weekend.
Na razie mamy pole budowy bo budujemy się, ale miejsce na foliak i ogórki musssss znaleźć :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
monberka
500p
500p

Post »

My remontujemy łazienkę w mieszkaniu, ale ja już przywitałam się z działką dwa weekendy pod rząd. W tej weekend jadę z płytami betonowymi robić ścieżkę. Niestety działeczki nie mam na co dzień, bo tak to bym już chyba całą przeorałam i nie miałabym co robić w lato :;230

U mnie parapety powoli się zapełniają, ale na wszelki wypadek zakupiłam dodatkowo regalik, więc miejsca w tym roku mam co nie miara :heja
Obrazek
Obrazek
Poziomeczki i truskaweczki pokazały listki właściwe
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pelargonia rabatowa
Obrazek

Kobea pokazuje listek właściwy
Obrazek
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ale rozsada!
robi wrażenie :lol:
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
monberka
500p
500p

Post »

Dziękuję Ci Gosiu ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p

Post »

Ja w ubiegłym roku za wcześnie rozsade zrobiłam. Z końcem kwietnia pomidory miałam do połowy okien, były duże i nie wiedziałam co z nimi robić zanim do gruntu wysadziałm. W tym roku bedę mądrzejsza i rozsadę zrobię później :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
monberka
500p
500p

Post »

Też tak zrobię, ja te, które wysiałam teraz idą do donic, a po 15 marca wysieję te, które będą szły do gruntu :lol:
Dużo się naczytałam wcześniej opinii na FO, więc nie chciałam popełnić tej gafy :wit

Trochę fotek relacjonujących ostatnie moje prace:
Obrazek
Obrazek

Tak było jeszcze kilka dni temu

Obrazek

A tak jest teraz, jeszcze troszkę kosmetyki i ;:3 i będzie pięknie....kolejna ścieżka czeka w kolejce ;:224

Obrazek

I nowo posadzone:
magnolia stellata
Obrazek

Susan
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Moniu :tan ależ się u Ciebie dzieje! Dużo pracy widzę zostało już włożone. Pergole pomalowane idealnie. Ja robię zacieki. Dlatego zawsze eM maluje. Nooo nie zawsze. Trochę ja pomalowałam :) Współczuję robienia tej ścieżki. My mieliśmy tylko kilka płytek betonowych a ja się denerwowałam że taki bajzel zrobiony przez tą ścieżkę. Teraz zarosło i jest ok ;:333 U Ciebie będzie też pięknie. Już się robi coraz ładniej. Widać że kochasz to co robisz i ogólnie tą działeczkę. Teraz też byłaś na działce?

-- 4 mar 2014, o 12:07 --

Chciałam dodać że fajne roślinki kupiłaś. Susan też mam. Jestem póki co z niej zadowolona.
monberka
500p
500p

Post »

Cześć Madziu, fajnie, że wpadłaś! ;:138
pergole jeszcze stoją w garażu do dokończenia. Na razie udało mi się pomalować tylko dwie i rozpoczęłam trzecią, ale zastał mnie wieczór i nie było sensu malować. Czyli jeszcze 3 i pół pergoli do pomalowania ;:65
Ścieżkę robiłam z moim M w niedzielę. Została mi jeszcze do dokończenia ścieżka przy wjeździe, ale to tylko 8 płyt, z 40 położonych to pikuś ;:173 Kolejne prace niebawem ;:65
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Pracusiu zwolnij bo nie będziesz miała latem co robić :lol: . Nie pamiętam czy pytałam, co posadzisz czy pergolach ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”