Lukrecjowy ogród - po przerwie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - po przerwie

Post »

Witam Was Kochani najserdeczniej, jak tylko potrafię! :wit Wybaczcie, ale dziś odpowiem zbiorowo.
Niesamowicie mi miło, że podczas mojej nieobecności na FO zaglądają tu osoby z ulubionych wątków, ale też miło mi niezmiernie powitać nowych Gości! ;:196 Czas pędzi nieziemsko szybko, nawet się nie obejrzałam, a tu już powolutku trzeba będzie się szykować do Świąt! Nie wiem czy Wy też tak dziwnie odbieracie upływający czas? Przecież jeszcze nie tak dawno odliczaliśmy wspólnie z Robaczkiem dni do wiosny! Potem dłuuuugo padało, lato wykończyło upałami, jesień pozwoliła się nacieszyć kolorami, ale mam wrażenie jak gdyby ten rok czmychnął gdzieś obok mnie.
Pytacie co tam u mnie... nic ciekawego się nie dzieje, praca, po pracy praca... a jak nie praca, to szkolenia i narady, a jak nie narady to nadzwyczajne narady! Nie twierdzę, że one są niepotrzebne, jednak ich ilość (zwykle nie idąca w parze z jakością) sprawia, że czuję ogromną frustrację. Zwyczajnie marnuje się mój cenny czas. Z chęcią poszłabym na wagary,jednak to niemożliwe. Ech, nie będę się dłużej rozpisywać nad bezsensem organizacji mojego "wolnego czasu", bo musiałabym zmienić pracę, a na razie to nie wchodzi w grę.
A tak poza tym, w ogrodzie zrobiło się "łyso", opadły liście - wreszcie w poniedziałek udało mi się z nimi powalczyć, zrobiłam kopczyki różom i co wrażliwszym chabaziom. Martwi mnie, że wiosenne kwiecie wypuściło pędy i listki! Róże i klematisy też wypuszczają... z jednej strony fajnie, że jest ciepło (bo nie cierpię się ubierać jak miś), ale przyroda wariuje! Na skalniaczku kwitną prymulki!
W bardzo krótkich chwilach, pomiędzy natłokiem zajęć, udało mi się trochę czasu spędzić w sposób bardziej twórczy. Z ukontentowaniem stwierdzam, że długie jesienne wieczory też są potrzebne! Chyba znalazłam swoje nowe hobby. Kupiłam e-booka o pleceniu wianków i zabrałam się do roboty. Coraz bardziej mnie to wciąga. Do tego stopnia, że okrutnie poobcinałam winobluszcz, aby upleść z niego bazę pod wianki świąteczne. Powolutku suszę cytrusy. Mogłabym kupić już gotowe plasterki, ale eksperymentowanie z suszeniem też jest fajne.

Wklejam Wam kilka fotek, zrobionych już jakiś czas temu, ale dopiero wczoraj udało mi się je zrzucić na dysk ;:209

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój faworyt, chyba udał się najbardziej? ;:218

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Wszystkim życzę spokojnej resztki niedzieli i bardzo miłego tygodnia!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Neluniu cudne ,są absolutnie perfekcyjne ;:180 ;:oj Bardzo mi się podobają a szczególnie ten pierwszy ;:173
Ciesze się ,że jesteś ;:196 Smutno tu bez Ciebie ...nie znikaj już na tak długo ;:168
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nelu, szalenie mi miło znowu widzieć Cię pośród nas! Za Danką powtórzę: nie znikaj na tak długo! :)
Czas... mnie też tak szybko upływa, że zastanawiam się czy to już kwestia wieku i tempo przyspieszyło? Mam nadzieję, że jeszcze nie ;-)
Wianuszki uplotłaś przecudne... ten drugi jest taki bogaty w dary jesieni, kolorowy, a jednocześnie stonowany w barwach i elegancki.
Cieszę się, że napisałaś!
Pozdrawiam serdecznie,
A
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Miło mi strasznie że jesteś znowu wśród Nas...brakowało mi ciebie ;:168
Widzę że jesienne wieczory spędzasz twórczo...uwielbiam takie naturalne, jak żywe twory rąk ludzkich....cudne ;:138

W życiu bywa różnie ale pamiętaj że masz tutaj przyjaciół ;:167
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Nelu, dobrze, że jesteś. ;:196 Przypuszczałam, że brak czasu jest przyczyną Twojej niebytności na FO ale już jesteś i za dziewczynami proszę...... nie milknij na tak długo. ;:302
Wianki wspaniałe! Prawda, że hortensja to bardzo wdzięczny materiał do tworzenia takich cudów? Ja już powoli myślę o świątecznych dekoracjach ale i mnie dopadł straszny niedoczas, a rączki moje robią się nerwowe strasznie. :D
Winobluszczowi już odpuść. :D Bazę możesz stworzyć z powodzeniem z gałązek brzozy, wierzby lub innych wystarczająco plastycznych.
Koniecznie pokazuj nam wszystko co stworzysz, bo jak już zaraziłaś się wiankozą to tak szybko nie przejdzie. :heja
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nelu witaj ;:196
Ciesze się kochana, ze udało Ci się znaleźć chwilkę i odezwać się. Mam nadzieję, że czas pozwoli Ci zaglądać częściej ;:167
Wianuszki przepiękne.... niesamowicie podobają mi się wszystkie ;:oj Na ich punkcie mam kompletnego świra , nie umiem się im oprzeć :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

OOO, nie dość, że ogród masz cudny, to jeszcze wyplatasz takie wspaniałe wianki :) Śliczne, wielkie brawa!
Ps. Dla mnie życie też nader szybko ucieka...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
x-ag-a
---

Post »

Nelu kochana, co u Ciebie słychać?
Dopadło Cię już szaleństwo przedświąteczne?
Jak się ma ogród grudniowy, zwłaszcza po zdradzieckiej działalności orkanu?
Ściskam serdecznie,
A
ola499
100p
100p
Od: 28 lis 2011, o 17:19

Post »

Witam ,ogród marzenie gratuluje ;:333 ;:333 ;:333
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Nelciu, ;:196. Wszystkiego lepszego ;:168
Czekam na wieści i fotki z pięknego ogrodu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Nelu, jestem i pamiętam ;:167
Mam nadzieję, że 2014 będzie dla Ciebie pod każdym względem lepszy!
Ściskam gorąco,
A
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Neluniu wracaj do nas ;:303 Tęsknimy za Tobą ;:168
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kochani, no to jestem, choć mogłoby się wydawać, że zapadłam w sen zimowy niczym miś, nic bardziej mylnego. Zima była bardzo pracowita w moim domku. O to żebyśmy mieli co robić w długie zimowe wieczory zatroszczył się doskonale szalejący, grudniowy orkan - najpierw pozbawiając nas dachu nad głową, a potem ulewny deszcz zamienił piętro w basen kąpielowy. Zamiast myśleć o ozdobach bożonarodzeniowych, naprawialiśmy dach, a potem remont "od podszewki". Na szczęście - to już było, więc teraz ze spokojniejszą głową mogę snuć nowy front robót ziemnych. ;:oj Z waszą pomocą i wsparciem nie może mi się nie udać ;:162 takich ludzi, jakich spotkałam w tym miejscu, ze świecą szukać! Dziękuję Kochani!

Wykorzystując wczorajsze przepiękne słonko wybrałam się na cały dzień do ogrodu. Sezon 2014 w moim ogrodzie uważam za otwarty! Ziemia już zupełnie inaczej pachnie... ;:167 ;:3
Udało się wygrabić dokładnie trawę i wypić pierwszą w tym roku kawę pod gołym niebem! Tak więc wiosenne prace porządkowe rozpoczęte, mam nadzieję, że na dobre! Jeszcze przyjdzie trochę poczekać, ale już niedługo...

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie jesteś ;:196
Bardzo tęskniłam za Tobą i Twoim ogrodem ;:168
Kochana mam nadzieję ,że pasmo tych wszystkich nieszczęśliwych zdarzeń już za Wami i więcej nic podobnego Was nie spotka ;:168
Teraz pierś w przód i w pełnej gotowości czekajmy na wiosnę ...ja też już posprzątałam ;:138
Pozdrawiam Cie serdecznie i tulę mocno ;:168 ;:168

Ogródek cudowny ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nelu z przerażeniem przeczytałam o przygodach jakie przyniósł Wam grudzień...... szczerze podziwiam Twój optymizm i pozytywne nastawienie, z jakim o tym wszystkim piszesz..... ja to chyba opowiadając buczałabym Wam w rękaw.... podziwiam Twój hart ducha i siłę ;:196 ;:180 Mam nadzieję, że wszystkie nieszczęścia już wyczerpane i teraz przed Wami tylko dobre chwile ;:167
Widok letniego ogrodu przepiękny..... tęsknię już do zieleni i ciepełka.... u mnie jeszcze mnóstwo śniegu.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”