Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

Bukietówki...temat rzeka...
Kiedyś okrywałam i nie kwitły. Teraz kopcuję, tak jak róże i mam kwiaty :heja a może to zasługa śnieżnej zimy :wink:
Oczywiście nie ma mowy o takiej ilości kwiatów, jak u ciebie :shock: :shock: ale najważniejsze, że wymigały się od eksmisji.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Kasiu. Ogrodnik był? Co ustaliliście? Ciekawa jestem pomysłu na zakątek pod glicynią :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Kasia?.. ale mi się zeszło zanim tu dotarłam?.. :oops:
Rabatka śliczna?.. ;:333 wypucowana, że hej? ;:215 wyszło śliczne serduszko.
Masz dobre podejście do nasadzeń w ogrodzie?. rób tak jak Ci w duszy gra, tylko nie za ciasno?. :;230
Tarasowe roślinki, te wylewające się ze skrzynki super?. ;:333
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzień dobry :)
Nie pojawiałam się niestety, bo jakiś wirus mnie dopadł i przez parę dni trup dosłownie :( Akurat nie ma dzieci i tyle planów mogłam zrealizować , a tu d..a po prostu! Jeszcze mam ból gardła i słaba jak anemik jakiś ;:145

Postaram się odpowiedzieć po kolei wszystkim miłym gościom ;:108
Marzenko bardzo dziękuję :) cieszy mnie, że doceniasz moje wysiłki. Do doskonałości jednak daleko. Przed tobą dużo radości z tworzenia tak dużego siedliska ;:173 Trzymam kciuki.

Magda Variegata to prawda :lol: Ciągle obiecuję sobie, że to już koniec ;:306 i znów coś mi wpada do głowy. Na ten rok dwa zakątki były w planie ciurkający i cienisty. Ciurkający już jest, a cienisty powstanie na przełomie września i października. Dziękuję ;:196

Mariolko masz rację, ja mam w tym roku jakiś długotrwały kryzys... :lol: Do tego brak deszczu i robale dają czadu. Dopiero wczoraj, po prawie miesiącu nie padania była burza i trochę nawodniła wszystko od góry, ale czy to wystarczy....
Ręce mi opadywują ;:306

Aniu witaj, Perukowiec jest ze mną od 6 lat i w sumie bardzo powoli rośnie, ale kwitł od samego początku. Teraz dopiero wydłużają mu się gałązki. Ciurkadełka miło się słucha, ale bajzel na rabacie ciągle jest ;:174

Iwonko z hortensjami to jest tak, że podobno trzeba je zasypać na zimę liśćmi, żeby powstały kopce. Okrywanie niewiele daje...W tym roku spróbuję z tymi co nie kwitną. ;:173

Madzia wróciłaś? ;:65 Ogrodnik był, wszystko omówione czekam na projekt, wie o co mi biega :lol: Część irg błyszczących wyleci i w ogóle myślę, czy ich się nie pozbyć, bo są jedzone przez ślimaki, opuchlaki i inne dziadostwo i pożytku z nich nie ma. Ale żywopłot musi być! Myślę, o cisach :shock:

Majeczko dziękuję, w mojej duszy raz gra szybko raz wolno ;:306 Sama nie nadążam za zmianą rytmu :lol: Zanim coś posadzę muszę pomyśleć ;:306

Wczoraj robione po kryjomu :))
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, oglądając zdjęcia żałuję, że nam się spotkanie przesunęło - tak tam u Ciebie pięknie i elegancko! Jakie hortensje rosną przy ciurkadełku?
Zdrowiej ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Fajny ten czosnek
Może faktycznie hortensje trzeba kopcować?
Jedna ze znaczyń poradziła i sadzić je głębiej niż są w doniczce.
Ciekawe czy to się sprawdzi. Jak na razie mam tylko jedną hortensje
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko, co się odwlecze, to nie uciecze :) Przy ciurkadełku rośnie Vanilka i Limonka :) Już mi lepiej , ale muszę uważać na klimę ;:108
Małgosiu czosnek, muszę przesadzić na jesieni bo go Vanilka żywcem zjadła ;:306 Hortensje zasypię po sam dach, na jesieni, w jakimś odcinku M. w ogrodzie było coś takiego pokazane :)

Prawdopodobnie we wrześniu, będę realizować nowy zakątek, ma być w angielskim stylu :tan Ciekawe czy mi się uda ;:131
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne hortensje Kasiu!
Ciekawa jestem planów na nową rabatkę, zdradzisz coś więcej..? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu witaj! Hortensje mi się wyjątkowo, udały! Niestety znów mam opuchlaki i sąsiedzi też mają i nie wiem co robić, chyba bez chemii się nie obejdzie...
Straszna susza też u nas!
A zakątek? Kasiu, sama nie wiem... :;230 Na pewno będzie coś murowanego z cegły, na pewno podłoże też ceglane, może drewno taki angielski misz - masz, może okno atrapa...Z pewnością wywalam irgę błyszczącą w samym zakątku, o mur będą opierać się prawdopodobnie belki dla pędów glicynii, żeby taka altana powstała. Myślałam, żeby część irgi wymienić na cisy, a może szmaragdy ;:131 Widzisz wszystko jeszcze w proszku, czekam na ogarnięcie techniczne przez mojego ogrodnika. Ma zrobić projekt i będziemy jeszcze dyskutować :)

Jak Twój ogród i róże znoszą upał? U mnie fatalnie....
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, czytam o całkiem ambitnym planie ;:108 , widziałaś może budowlę z cegieł u Izy/Tamaryszka?
Swoją drogą masz ogród z gumy? Juz jest pięknie a widzę, że szykują się wielkie zmiany i ulepszenia... to dopiero będzie szał ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Tak się napatrzyłam na przetaczniki Christa u Ciebie, że kupiłam kilka, a do kompletu różową odmianę o słodko brzmiącej nazwie Bubble Gum :lol:. Mam zamiar zrobić rotację w roślinkach. Dzięki FO i książce pożyczonej od ciebie wyklarował mi się obraz ogródka, dziękuję ;:196. Chociaz może powinnam ;:124, bo znowu nie wyjdę z rabatek :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie z doskoku! Ciągłe rozjazdy, raz po jednego brzdąca, raz po drugiego(jeśli można 13-latka mierzącego 170cm, nazwać brzdącem) :;230 Do tego kot ciągle na zastrzykach i w areszcie domowym :? No i remont ;:202 tapety, farby dopiero się zaczną, po 12-tym sierpnia, masakra ale jakoś to przeżyję ;:219 Rozgardiasz dokumentny!
ogród powinnam spryskać na grzyb i jutro to zrobię na 100 %

Marzenko zakątek był w planach już na początku sezonu, miał być bardziej śródziemnomorski, ale zdecydowałam się na angielski :lol: Budowlę u Izy widziałam, moja nie będzie aż tak spektakularna, ale może tez będzie ładnie. Muszę zachować spójność z otoczeniem ;:173 Żeby ogród był z gumy baaardzo bym chciała :lol:

Madzia ojej gdzie kupiłaś przetaczniki, ja poluję na niższą odmianę ;:65 Cieszę się, że książka pomogła ;:173 ciekawa jestem , co wymyśliłaś ;:65
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, czytam o twoim najbliższych planach :shock: -sporo tego.
Przy nich nasz budowa drewutni, która od tygodnia spędza sen z powiek ;:223 , to pikuś ;:131
O jakiej książce klarującej wizję ogródka Madzi piszecie? Jeśli można oczywiście ;:218
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Kasiu bardzo uważnie będę śledziła Twoje plany! ;:180 ;:180 ;:180
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie odpadam od spiekoty, mój ogród również....Biegam z wężem i podkładam pod rośliny gdzie nawodnienie nie dostaje....Jedna bukietówka podeschła, ech....

Justyno, to prawda spory plan i mam nadzieję, że się spełni :) ;:65 Nie zauważyłam u ciebie żadnej budowy :shock: ...Ale może od upału wzrok mi siada :lol: Książka ma tytuł 20 sposobów na piękny ogród..., ale to Magda-lulka musiałby napisać, bo ja absolutnie nie mam pamięci do tytułów... ;:124 Świetne pomysły w kilku wariantach na mały ogród.

Grażynko śledzenie dopiero od września, a może nawet przełom września/października. Jak będzie można w normalnych warunkach przesadzać rośliny. Gdybym się zdecydowała na to w lecie, wtopiłabym i zniszczyła kilka roślin, które chcę wykorzystać.
Teraz nic się nie da robić....Współczuję wszystkim, którzy zakładają teraz w te upały ogród.

A to moja Elfe, u szczytu pergoli :) Dzisiaj stać mnie tylko na tę jedną fotkę ;:306
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”